Wasz styl gry?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Wasz styl gry?

Postprzez Szagart w 27 Sty 2014, 18:24

Ja jak kolega wyżej-szturmowiec, z pancerzem Powinności i doborowymi karabinami jak Thunder czy Obokan mozna siać postrach wśród pprzeciwników. Nie używam snajperek, zawsze jeśli nie Obokan to Thunder lubię szybkie akcje szturmowe czy to na Bandziorow/Zombie lub atak na gniazdo mutantów.
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Reklamy Google

Postprzez Krzyk19 w 27 Sty 2014, 18:55

Jak dla mnie to snajperki mają zbyt małą szybkostrzelność i magazynki. Granat, wierny karabin i nóż. Zwykle nie unikam walki z moimi wrogami. Co do ,,Powinnosci" oni nie są tacy źli. Puki mi płacą staram się nie myśleć jacy z nich fanatycy. Osobno dobrzy z nich ludzie, ale razem tworzą coś co wygląda bardzo podobnie do Monolitu.
Ostatnio edytowany przez Krzyk19, 27 Sty 2014, 20:25, edytowano w sumie 1 raz
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Krzyk19 w 27 Sty 2014, 19:19

Widzę że należysz do ,,Powinności" to całkiem dobra frakcja, ale gryzie się z ,, Wolnością" a mi nie zależy na walkach pomiędzy frakcjami. Wolę mieć jak najwięcej możliwych pracodawców. Jednak jeśli ,,Wolność" by zwyciężyła i otworzyła Zone to Stalkerzy, Najemnicy, Bandyci i generalnie dużo osób by straciło pracę. Bogacze nie wynajmowali by już najemników do robót w Strefie tylko wysylaliby własne grupy. Więc jestem raczej sympatykiem frakcji ,,Powinność" ale z drugiej strony Zona to wciąż miejsce sporego zarobku więc co by mi dało zniszczenie jej:-( Nie byłoby Stalkera:'( Najlepiej zostawić wszystko tak jak było.
Ostatnio edytowany przez Krzyk19, 27 Sty 2014, 20:38, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Krzyk19 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative RadekNioch.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Szagart w 27 Sty 2014, 19:53

Przepraszam za off. Kolego taka dyskusja to nie tutaj. A przy okazji wut? Nie łapie o co ci chodzi? Napisałem, że jak ty nie używam snajperek i mój styl to szturm. Więc wytłumacz najlepiej na PW o ci się rozchodzi.
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 76

Postprzez Specnaz w 01 Lut 2014, 11:39

Ja nie mam cierpliwości do operacji specjalnych. Tłumika nie używam w ogóle. Zawsze mam na wyposażeniu egzoszkielet ulepszony na opancerzenie i RP - 74. Strategia oparta na ataku frontalnym wydaje się oczywistym samobójstwem, ale z takim pancerzem jedynym zagrożeniem są granaty.
Specnaz
Kot

Dołączenie: 25 Lis 2013, 18:28
Ostatnio był: 27 Lip 2014, 19:54
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 0

Postprzez Mathias w 01 Lut 2014, 17:04

Mnie osobiście egzoszkielet wkurza z tego wzlędu, że sprint jest uniemożliwiony. A na modzie Misery, ile udźwigu bym nie miał, to przy konkretnych liczbach kilogramów męczy się identycznie.

Generalnie wcześniej lubiłem zabawę w stalkerskiego splinter cella ale przy Misery również tłumiki są nieskuteczne, bo automatycznie reszta przeciwników jest alarmowana. Więc nie pozostaje mi nic innego jak: "strzel -> spier*alaj przed granatami". Dobrze, że zombie nimi nie rzucają ale tych gnojków z kolei ciężko zabić. Niby celować w głowę ale z daleka to i ze snajperki bywa ciężko.
Awatar użytkownika
Mathias
Kot

Dołączenie: 12 Sie 2009, 22:07
Ostatnio był: 20 Mar 2019, 09:20
Miejscowość: Люблинское воеводство
Frakcja: Powinność
Kozaki: 3

Postprzez Mara w 01 Lut 2014, 18:39

Mathias napisał(a):Mnie osobiście egzoszkielet wkurza z tego wzlędu, że sprint jest uniemożliwiony.

W CS i CoP można biegać w Egzo, jeżeli dokona się odpowiedniej modyfikacji u mechanika. ;)
Awatar użytkownika
Mara
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2014, 09:14
Ostatnio był: 22 Cze 2015, 18:41
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 7

Postprzez Generał Golonka w 01 Lut 2014, 18:41

Ten filmik raczej najlepiej opisze mój styl gry. :>

Za ten post Generał Golonka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive StefanStrielok.
Generał Golonka
Tropiciel

Dołączenie: 02 Maj 2012, 19:24
Ostatnio był: 25 Mar 2024, 14:07
Miejscowość: Dziwna
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 29

Postprzez Hornik w 02 Lut 2014, 21:25

Wszyscy tacy Rambo to aż wstyd przyznać że korzysta się tylko ze zwykłej strzelby i snajperki ._.

Za ten post Hornik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Generał Golonka, RadekNioch.
Awatar użytkownika
Hornik
Kot

Dołączenie: 28 Sty 2014, 23:32
Ostatnio był: 07 Lip 2014, 14:19
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 2

Postprzez Silverman203 w 03 Lut 2014, 18:16

Hornik napisał(a):Wszyscy tacy Rambo to aż wstyd przyznać że korzysta się tylko ze zwykłej strzelby i snajperki ._.

Może dlatego, że w Zonie nie ma za bardzo czasu na siedzenie w krzaczkach albo na jakimś rozwalającym się domku gdzie pod tobą jest np. wiedźmi kisiel. Co nie znaczy, że zabawa w snajpera jest zła.
Awatar użytkownika
Silverman203
Kot

Dołączenie: 24 Sty 2014, 13:12
Ostatnio był: 07 Gru 2014, 21:32
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 1

Postprzez Hornik w 03 Lut 2014, 19:18

Każdy styl walki ma swoje uroki. Co do snajperstwa jest to bardzo wdzięczny styl gdyż wystarczy dobrze się ustawić i celnie strzelać dzięki czemu na można zabić nie jedną osobą a nawet grupkę osób. Ze znalezieniem miejsca nie ma problemu ale nie muszą to być ani krzaki ani wieżowce, wystarczy jedynie dobrze ulepszony karabin snajperski ( osobiście najlepiej mi się strzela Vintarem BC z ulepszeniem luntey która zbliża 5 razy dalej ) co sprawia że mogę równie dobrze stanąć na otwartej przestrzeni między innymi po środku ulicy np. w Prypeci i zacząć ostrzał na przeciwników którzy nic mi nie zrobią dopóki nie zbliżą się na znaczną odległość zaś wtedy przydaje się strzelba ;)
Awatar użytkownika
Hornik
Kot

Dołączenie: 28 Sty 2014, 23:32
Ostatnio był: 07 Lip 2014, 14:19
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 2

Postprzez Kondiash w 26 Lut 2014, 23:59

Gdyby tylko Stalkier pozwalał na akcje typu stealth (chwała Misery, ale tutaj skupmy się na vanilli), to w całej Zonie byłbym znany jako wschodni Sam Fisher, albo Garrett. "Prawdziwy duch, pojawia się i znika, wyrżnął cały oddział nim zdążyłem popuścić w majty" - krzyczałby każdy bandycki śmieć :D

Niestety wiele razy próbowałem grać w ten sposób, ale się po prostu nie dało. Dlatego niepotrzebnej walki staram się unikać, nie zarabiam na przeszukiwaniu zwłok tylko na zdobywaniu i sprzedawaniu artefaktów. Wtedy zaopatruję się w możliwie najcelniejszy karabin szturmowy i noktowizję (oczywiście w późniejszej fazie rozgrywki). Wolę poruszać się nocą.

Gdy dochodzi do nieuniknionej wymiany ognia, nie preferuję akcji w stylu Rambo tylko eliminowanie po kolei niecierpliwych celów, chcących mnie za wszelką cenę dorwać. Tak, kampię. Raz po raz zmieniam osłonę, wtedy ponownie skanuję teren w poszukiwaniu łatwego celu. Nie wiem czy to podejście ostrożne, inni mogą stwierdzić, że tchórzliwe - bynajmniej takie pojedyncze eliminowanie wrogów okazuje się być skuteczne.

Wracając do ekwipunku - w lewej kieszeni od spodni chowam jeszcze shotgun, co by nie zostać zjedzonym przez pijawkę. Choć i mutantów staram się unikać, to nie oznacza wcale, że omijają mnie wszelkie stalkerowskie smaczki. Wręcz przeciwnie, przemykanie tuż pod nosem stada psów zawsze podnosi adrenalinę, głównie dzięki systemowi skradania - nieczytelnego i niepewnego jak cholera!

Zdradzę jeszcze, że jeśli nie uda mi się podejść odpowiednio blisko celu (czy to obozu, czy zabłąkanego człowieka) gdzie mam szansę na zadanie tego śmiertelnego ciosu - wczytuję save'a. No tak już mam, przenoszę ten schemat z innych gier, niekoniecznie skradankowych (tutaj Skyrim się kłania, choć gdy uda się "wymaksować" skradanie, to idzie gładko).
Zręczne ręczne kwające plusem
Awatar użytkownika
Kondiash
Kot

Dołączenie: 13 Gru 2011, 20:01
Ostatnio był: 05 Mar 2015, 16:13
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 8

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość