Polowanie na mutanty - pewna zależność

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Polowanie na mutanty - pewna zależność

Postprzez Krzyk19 w 15 Lut 2014, 00:53

Nie wiem czy wy też to zauważyliście, ale ja zaobserwowałem pewną zależność. Po zabiciu pięciu snorków z karabinu mam ok. 2 części ciała tego mutanta, a kiedy używam strzelby znajduję nawet cztery stopy snorka w pięciu ciałach.
Moje pytanie jest takie: Czy wy też zauważyliście taką lub podobną zależność?
Jeśli był już taki temat, albo coś podobnego to od razu przepraszam.
Ostatnio edytowany przez Krzyk19 15 Lut 2014, 22:39, edytowano w sumie 2 razy
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Reklamy Google

Re: Polowanie na mutanty

Postprzez Dovak w 15 Lut 2014, 01:06

Jak dla mnie jest to całkiem losowe czy zdobędziemy część ciała mutanta czy nie. Miałeś akurat szczęście że zdobyłeś 4 nogi snorka. Ja dziś zdobyłem 3 kopyta dzika pod rząd. Nie ma znaczenia jak zabijamy mutanty. Albo coś wypadnie albo nie.
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez Krzyk19 w 15 Lut 2014, 04:01

Jakąś godzinkę temu grałem w SoC. Przyszedłem nad Jantar, bo miałem pewne zadanie. Miałem przy sobie Desert Eagla i pistolet maszynowy, rzadko znajdowałem stopy snorka. Udało mi się zdobyć SPASa i od tej pory zaczęło mi przybywać części ciał tych mutantów i nie tylko.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Dovak w 15 Lut 2014, 12:21

U mnie nie było różnicy czym je zabijałem. Czy to pistoletem, kałachem, granatem albo strzelbą to zawsze miałem mniej więcej te same ilości części ciała. Albo ja mam pecha albo ty szczęście :p

EDIT - Lol 100 post. Szybko.
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Frakcja: Powinność
Kozaki: 23

Postprzez Pangia w 15 Lut 2014, 13:00

Raczej to przypadek – szansa na znalezienie części ciała jakiegokolwiek mutanta jest wszędzie ustawiona na 20% i nie ma to raczej znaczenia jakiej broni się użyje do tego celu.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SlendySnork.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Krzyk19 w 15 Lut 2014, 17:47

No to chyba mam szczęście do mutantów.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez DiegtiariowTM w 15 Lut 2014, 18:30

Nie ma różnicy czy zabijesz mutanty z pistoletu, kałacha, noża czy strzelby po prostu gra wygenerowała daną ilość i nic do tego nie mamy. I tak najlepszym sposobem na mutanty jest strzelba ale to zależy od gustu. Wracając do tematu. Gra może generować łupy w zależności od poziomu trudności?
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Postprzez Krzyk19 w 15 Lut 2014, 18:53

No właśnie! Im wyższy mam wskaźnik doświadczenia lub niski jest poziom trudności tym więcej znajduję części mutantów. W CS nie przejdę z wysypiska do magazynów wojskowych jako kot, nawet jeśli już tam byłem. Mogę to zrobić dopiero po uzyskaniu odpowiedniego poziomu doświadczenia. Podobnie musi być z mutantami w SoC.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Szagart w 15 Lut 2014, 19:16

Krzyk,w CS odblokowanie lokalizacji jest zależne od postępu w grze,np. jak jesteśmy na Wysypisku to nie ma przejścia do Agropromu,następnie pojawia się,ale jedno,koło Składu,następnie gdy jesteśmy w Agropromie odblokowane zostanie przejście do Wysypiska (dwa) oraz na Bagna. :)
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Postprzez Krzyk19 w 15 Lut 2014, 22:38

Nie, to jest zależne od doświadczenia i tego czy już tam doszedłem. Jak doszedłem do Agropromu jako kot nie mogłem przejść z tej lokalizacji na bagna i na odwrót. Kiedy zdobyłem poziom doświadczony już mogłem przechodzić tym przejściem, a po drodze znalazłem Vintoreza. Jak chciałem przejść z wysypiska do magazynów wojskowych to nie mogłem tego zrobić. Pokazywała mi się info o tym, że nie potrafię odnaleźć dalszej drogi nawet jak byłem już w tej lokacji i chciałem wrócić krótszą drogą. Dopiero po zdobyciu stopnia weteran mogłem na luzie przechodzić tą drogą. Zdobycie jakiegoś poziomu xp to też postęp w grze.
Cieszę się że pomijasz liczbę 19, której normalnie to nie powinno być w mojej ksywie.
Krzyk19
Tropiciel

Re: Polowanie na mutanty - pewna zależność

Postprzez agata w 16 Lut 2014, 21:29

coś w tym jest, ja pamiętam za pierwszym razem jak chciałam przejść z Agropromu na Bagna to wyskoczyło mi jakieś okienko z info, że ni dy rydy. Dopiero później mogłam chodzić do woli. Co prawda nie wpadłam na to żeby sprawdzać co było tego przyczyną... ale tak czy inaczej nie jest tak, że od razu po wejściu do tej lokacji odblokowują się wszystkie przejścia do tych, w których już byliśmy.
Buzi buzi dla wszystkich za darmo!! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!! :* :*

Image
Awatar użytkownika
agata
Tropiciel

Dołączenie: 25 Paź 2013, 13:53
Ostatnio była: 24 Lut 2020, 11:56
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 131

Re: Polowanie na mutanty - pewna zależność

Postprzez djcycu w 17 Lut 2014, 11:32

Co do przejść to nie można od razu z bagien dostać się na Agroprom... To proste, gdyby tak było można to fabułę pocałować moglibyście w dupsko. Gra otwiera przejścia w miarę postępów fabularnych a więc trzeba coś wykonać by znaczek "nie znasz drogi" się nie świecił. Gdyby można było tak łazić jak się chce gra straciła by dużo klimatu.

1. Przejście do Kordonu zawsze musi się odbywać przy posterunku wojskowych. W innym wypadku Stalkerzy będą nas traktować jako wroga. W końcu jesteśmy najemnikiem, osobą z ciężką reputacją.
2. Idąc przez Agroprom z Bagien moglibyśmy niepotrzebnie przyłączyć się do Powinności albo co gorsza narobić sobie tam wrogów.
3. W ramach celowego utrudnienia gry gra uniemożliwia nam przejście na Agroprom byśmy się przypadkiem nie zaopatrzyli w dobry całkiem już sprzęt.

Jeśli chodzi o mutanty i kawałki i ich ciał to kiedyś istniały mody na to. Np i snorka wypadały zawsze dwie nóżki o ile któraś z nich nie została trafiona podczas walki. Jeśli nóżki były postrzelone to przy zwłokach ich nie będzie. Myślę że szczątkowo brane to jest z samej podstawki z tą różnicą że wypada zawsze jedna część i że jej występowanie jest losowe. Przy postrzale po prostu się nie pojawi i używana broń nie ma nic do rzeczy, no chyba że broń śrutowa która może ranić te części ciał.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości