The Dark Mod

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

The Dark Mod

Postprzez Przemek77 w 07 Mar 2014, 08:17

http://www.thedarkmod.com

Gra zaczynała jako mod do "Doom III" - a w zasadzie próba implementacji świata, klimatu i mechaniki gier "skradanych" z serii "Thief" na silniku Dooma.

W chwili obecnej po 'uwolnieniu' kodu D3 "The Dark Mod" jest grą samodzielną i co najważniejsze DARMOWĄ.
W istocie jest to konwersja "Thiefa" na silnik D3 - gra się identycznie jak w przygody Garetta. Grafika jest oczywiście o wiele lepsza niż w T1/T2/TDS.

Oczywiście z uwagi na prawa autorskie świat gry zawiera śladowe różnice w stosunku do tegp z oryginalnych "Thiefów" - np. Garett to Barett, Młotodzierżcy i Mechaniści zostali "scaleni" w zakon Builderów - ale podczas gry się tego wcale nie zauważa.

Wersja podstawowa "Dark Moda" zawiera jedynie dwie misje - treningową oraz "Tears Of St. Lucia" w której przenikamy do pewnej świątyni. Jednak na dzień dzisiejszy do ściągnięcia jest już ok 60 misji wykonanych przez fanów - menu gry zawiera własny "downloader", który ściąga nam nowe misje, ale można też je pobierać i instalować samodzielnie.

Szkoda tylko, że na razie nie ma jakiejś większej kampanii pod TDM - ale myślę, że środowisko fanów i w tej kwestii nie zawiedzie...

Jeśli ktoś lubi skradanki - gorąco polecam.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Reklamy Google

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości