Dziś dotarł do mnie zamówione figurki. Kupiłem sobie road guards, oraz red vultures (
http://www.lead-adventure.com/product_info.php?cPath=1&products_id=36 ), coby wojen-stalkerzy mieli z kim wojować.
Nie ukrywam, że kupiłem ich na próbę. wiadomo, na zdjęciach wszystko wygląda pinknie, odjazdowo, ale rzeczywistość częstokroć weryfikuje marzenia. A jednak nie zawiodłem się. Jakośc odlania jest niewiele niższa od tego co znamy z firmy citadel. Owszem szczególiki mają małe defekty np. jedna "źrenica" maski gazowej, ale jak na nieznaną nikomu firmę to jest świetnie. figurki stoją stabilnie, co czasem i GW nie wychodzi. Mają własne podstawki, miast złącz do okrągłych od GW. Jeśli chodzi o estetykę, to już mówiłęm: modele są bardzo dobrze zaprojektowane, zarówno pod względem póz, jak i estetyki pasującej do stalkera/metra/post-apo. Oczywiście wszystko zostało dostarczone bez szwanku, w plastikowych pudełkach z gąbką znanych z bitsów od citadel.
Jestem zachwycony. Germanie spełnili me oczekiwania. Jako, że odstawiłem trochę kasy, a do końca roku w ch sklepie jest zniżka funfzehn %, to pozwolę pofolgować mojej manii hobbysty

. Gorąco polecam.
Post Scriptum: W najbliższym czasie odświeżę farbki, porobię trochę makiet, więc wrzucę niebawem zdjęcia.