Stalkier_100 napisał(a):Mam kilka pytań do ludzi znających się na tym temacie:
1) Szukam jakiejś dobrej repliki AK i do tej pory znalazłem Cm040 i Cm048. Która byłaby lepsza? Różnią się ceną więc boję się że też może być różnica jakości wykonania. Jedyne co ja zauważam to to, że Cm040 jest lepsza po tym względem iż ma składaną kolbę jednak mniej jest miejsca na akumulator bo znajduje się on pod deklem.
2) Czy żeby zwiększyć moc repliki do 480-550fps wystarczy wymiana sprężyny np. na M170. i akumulator o większym napięciu?
3) Czy gazowa beretta z blow backiem i mocą 360fps nadaje się do CQB?
Co do AK, ja się trzymam od poczatku ASG z dala od cymy i na razie tylko na dobre mi to wyszło

Jest nowa firma ak - wszystkie konstrukcje full stell, a cena tylko trochę wyższa niż cyma/boyi.
https://gunfire.pl/firm-pol-1383559869-E-L-Airsoft.htmlZ wad to tylko dość szybko schodząca oksyda, ale jak ktoś się nie boi majsterkować to wystarczy zetrzeć cała, rozmontować karabin i stalowe części wykapać we wrzącym oleju silnikowym :p Będzie nowa, trwała oksyda.
Z tym tuningiem na m170 uważał bym w chińskich replikach, zawsze coś może sypnąć. Lepiej najpierw powymieniać zestaw tłoka i ew. zębatki jak są syfne.
370fps to za dużo na CQB, jak kolega pisał z czasem opróżniania magazynka fpsy spadają, ale lepiej zafundować sobie bezpieczniejszą klamkę, bo nie zawsze się pamięta o tym żeby najpierw wystrzelać część gazu/CO2 i jak ktoś cię zaskoczy w budynku to go nafaszerujesz z nerwów