Devil May Cry

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Devil May Cry

Postprzez sul3k w 15 Lut 2008, 18:22

Swietna gra ale nikt o niej nie wspomnial

Kolejna odsłona słynnej serii Devil May Cry opowiadającej o Dante, półczłowieku-półdemonie, który, podobnie jak jego ojciec, demon Sparda, walczy ze złem w obronie ludzkości. Akcja Devil May Cry 3 osadzona została przed wydarzeniami znanymi fanom serii z części pierwszej, aż do momentu pamiętnego starcia Dante i jego brata bliźniaka, Vergila, który obrał stronę zła. Poznajemy przeszłość bohatera, szereg nieznanych do tej pory faktów z nim związanych, jak również spotykamy się z wieloma budzącymi grozę przeciwnikami, jak np: tajemniczym mężczyzną o imieniu Arkham i kobietą-myśliwym zwaną Lady, której celem życia jest zabijanie demonów. Ponadto, z racji tego, że na PC została wydana edycja specjalna Devil May Cry 3, posiadacze „blaszaków” mogą wcielić się również w postać Vergila i poznać całą historię opowiedzianą w grze z zupełnie innej perspektywy.

Image

http://devilmaycry.pl/news.php

Image

Image
PS:Sorki ale jestem nowy na forum i niezabardzo wiedzialem o tym :P

I tak musisz je poprawić. I czemu temat został usunięty? - МЦ -
sul3k
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2008, 23:48
Ostatnio był: 03 Sie 2013, 17:11
Miejscowość: Sko^^
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez J.A.R.E.M.E.K. w 26 Kwi 2008, 16:38

T gra to szajs i tyle.
GRAM ŻEBY RZYC I ŻYJE ŻEBY GRAĆ
Awatar użytkownika
J.A.R.E.M.E.K.
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2008, 21:06
Ostatnio był: 30 Kwi 2008, 12:14
Miejscowość: Rodom City

Postprzez Bartas w 26 Kwi 2008, 21:38

J.A.R.E.M.E.K. zachowaj swoje "obiektywne" opinie dla siebie, a jak już piszesz to troszkę pomyśl (to nie boli) i poprzyj to czymkolwiek.
W DMC3 grałem chwilkę u kumpla. Jak dla mnie za dużo pukania w klawirkę, a na padzie grać nie lubię. Ale ogólnie gra całkiem, całkiem, ale niestety nie dla mnie.
Image
Bo inne horror-mody to chu*nia...
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Dołączenie: 21 Paź 2007, 19:13
Ostatnio był: 24 Cze 2011, 19:07
Miejscowość: Dolina Mroku
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Devil May Cry 4

Postprzez Evilijo w 18 Lut 2009, 23:09

Witam! Co sądzicie na temat owego tytułu? Mnie część trzecia zachwyciła, przez co z niecierpliwością czekałem na pojawienie się kolejnej odsłony. No i w zasadzie się nie zawiodłem. Grafika bardzo ładna, stosunkowo małe wymagania sprzętowe i masa akcji, combosów, a do tego wszystkiego klimatyczna ścieżka dźwiękowa. Oczywiście do tego wątek miłosny i robi się całkiem przyjemna gierka. Czego chcieć więcej? Dla mnie bomba, tym bardziej, że gry tego typu na PC to po prostu rzadkość i rarytas. Aha, bym zapomniał o ważnej rzeczy, mianowicie grę można przechodzić wielokrotnie cały czas wzmacniając naszych bohaterów. Poza tym poziom trudności... pierwszy tj, human dobry dla każdego, nawet osób które nigdy nie miały styczności z serią DMC, a kolejne? Coraz lepiej, a zarazem trudniej. Aktualnie przechodzę grę trzeci raz, na trzecim poziomie (Son of Sparda) i naprawdę zaczyna się robić ciekawie.
To by było na tyle z mojej strony. Pozdrawiam.
Image
Awatar użytkownika
Evilijo
Stalker

Dołączenie: 11 Lut 2009, 21:48
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Re: Devil May Cry 3

Postprzez Shadow Freedom w 08 Cze 2010, 16:03

Grałem (na PS2) w to całkiem długo. Fajna jest filmowość DMC 3, i ogólnie spore zróżnicowanie. No i Dante, chyba mój ulubiony bohater (w ogóle). Chociaż DMC 4 jest 1000 razy lepsze od tego prequelu.
Awatar użytkownika
Shadow Freedom
Kot

Dołączenie: 05 Cze 2010, 22:24
Ostatnio był: 17 Sie 2010, 20:44
Miejscowość: Nie pojął byś tego...
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Re: Devil May Cry 4

Postprzez Shadow Freedom w 08 Cze 2010, 16:11

Uwielbiam tą grę! Co prawda trochę mało pograłem ze względu na słabego kompa ale jakoś się żyje :D . Trochę przedobrzyli z tym całym Nero, ale jak zobaczyłem misje Dantego (niestety tylko na YT i u kolegi) to o mało co z krzesła nie zleciałem. Zresztą mój awatar świadczy sam za siebie :E
Awatar użytkownika
Shadow Freedom
Kot

Dołączenie: 05 Cze 2010, 22:24
Ostatnio był: 17 Sie 2010, 20:44
Miejscowość: Nie pojął byś tego...
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Fenishi w 19 Sie 2010, 21:21

Best slasher ever! :E To najdoskonalszy i najbardziej dynamiczny slasher, w jakiego w życiu grałem :D A fakt, że w mangowej oprawie, jeszcze bardziej mnie przyciągnął :) Tylko smuci mnie trochę brak wyważenia postaci - Dante nie może wymiatać tak, jak Nero swoim demonicznym ramieniem... ale za to ma Pandorę! :D
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez caleb59 w 19 Sie 2010, 22:01

Gierka świetna to fakt - miło mnie zaskoczyła po DMC3, który był IMO sztucznie trudny...
Najlepszy slasher jeśli już to God Of War ale to tylko posiadacze konsol wiedzą...
Grafika jest bardzo dobra i dokładna nie wspominając, że od czasów Lost Planet Capcom poczynił WIELKI postęp jeśli chodzi o porty gier z konsol (optymalizacja na PC), co widać także po Resident Evil 5...
Warto zagrać, mimo że często doskwiera brak autosave'a ale taki już urok gier robionych pod konsole...
Kombosy mega, grywalność wysoka, poziomy piękne, bossowie wymagający, całość robi wrażenie ale trzeba tego typu gry lubić...
Na koniec mój "gejplej" (reklama profilu? :E ):

Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 12:54
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Postprzez Alvarin w 19 Sie 2010, 22:04

ech... jedna z niewielu gier z CDA którą przeszedłem... ;] doooobra gierka. Ale bez pada gracz pada (nawet na PC)

Alvarin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Kwi 2009, 21:00
Ostatnio był: 20 Mar 2012, 12:14
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 12

Postprzez Fenishi w 20 Sie 2010, 10:22

caleb59 - fakt, autosave doskwiera :mad: Ale da się z tym grać.

Alvarin - wielu ludzi mówi, że bez pada gra się beznadziejnie... ale ja pada nie posiadam, i wygodnie mi się na klawiaturze siekało :D Nie narzekałem ani razu na sterowanie. I też mam tą grę z CDA :E
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez Alvarin w 20 Sie 2010, 11:09

niech nie narzeka na autosave nikt, kto nie grał w ninja blade (też CDA) lub Matrix: Path of Neo ;]

a co do klawiatury... kwestia przyzwyczajenia. W większość gier wolę grac na klawiaturze, ale w konsolówkach zazwyczaj czuć, ze są robione pod sterowanie padem i różnica w przyjemności z gry klawą a padem jest spora. ;]

Alvarin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Kwi 2009, 21:00
Ostatnio był: 20 Mar 2012, 12:14
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 12

Postprzez Fenishi w 20 Sie 2010, 18:06

W Ninja Blade też grałem... i też kupiłem z CDA :E Ale i tak bardziej mi się przypodobał DMC 4 - ze względu na mangową stylizację bohaterów itp. Co do sterowania padem to owszem - gra się bardziej komfortowo, ale jeśli ktoś nie posiada takowego, to i klawiaturą nie pogardzi :)
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości