S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Freezen360 w 26 Lut 2008, 16:22

SaS TrooP napisał(a):Nie zrobią tego... Na 99,999%. Jestem tego pewny.

Może skończyłbyś praktykować jednozdaniowce? Zapewniam, że na dłuższą metę nie będzie to dla Ciebie korzystne. Nawet moja dopiska jest dłuższa niż Twój post. Nz.

Dlaczego mają nie zrobić?

cmlPL napisał(a):A masz może jakieś czy coś w tym stylu, żeby się zorientować troche w temacie :D ?

W nowym CD-Action jest o tym wzmianka.
Freezen360
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 16:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:27
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez SaS TrooP w 26 Lut 2008, 17:38

Bo tyle czasu na zastanawianie się mówi, żę nie będzie, a pozatym parę osób mogłoby ich pozwać i ja się pod tym podpisuję...
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez SithLord w 26 Lut 2008, 19:00

Freezen360 napisał(a):W nowym CD-Action jest o tym wzmianka.

Sorry za offtop ale możesz powiedzieć gdzie bo przestudiowałem całego GW, wstępniaka i Gramy Wieści Ciekawostki i nie znalazłem! (Ps. We wstępniaku jest ten obrazek który znajduje się w temacie Śmieszne Linki)

A co do tematu to mam szczerą nadzieję, że premiera nie zostanie przeniesiona i że nie będzie mnie odpychał tak jak teraz po przejściu go dwa razy!
Image

Stalker Clear Sky <- Nadzieja na lepszego stalka
Awatar użytkownika
SithLord
Stalker

Dołączenie: 04 Wrz 2007, 20:50
Ostatnio był: 08 Lip 2008, 16:48
Kozaki: 0

Postprzez Freezen360 w 26 Lut 2008, 21:05

Jest w kategorii Newsy na 13 stronie po prawej stronie ostatnia wzmianka.

Nie obecne CDA, a poprzednie. W łapkach mam już marcowe wydanie. - МЦ -
Freezen360
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 16:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:27
Frakcja: Powinność

Postprzez Dziarsky w 26 Lut 2008, 21:42

http://aigamedev.com/interviews/stalker-alife
Jak mam potraktować w tym artykule fotkę z elektrowni w kontekście CS ? Ciekawe.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Kozaki: 7

Postprzez Dziarsky w 04 Mar 2008, 01:57

Ja przepraszam za ten post pod postem ale długo tu nikt nie pisał a mam coś ciekawego.

http://www.gry-online.pl/s026.asp?ID=5588
Pierwsze kilkanaście screenów wg mnie jest totalnie świeżutkich, Limańsk, efekty Blur (dx10 się kłania) no i screen 12. - poznajecie tę konstrukcję w tle po prawej? (po raz kolejny to dowód, że gra będzie usadowiona po zachodniej stronie aktualnej mapy) :).

Edit:
Są już tutaj: http://www.stalker-game.com/en/?page=screens i to w lepszej jakości. Temat na Newsa jak nic :P.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez MeZZerschmitt w 04 Mar 2008, 13:07

genialnie świeżutkie screeny
Lecz dalej mnie strasznie męczy to jakie będą mutanty?
Szkoda, że nic nie podają do informacji
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez ThaiWarrior w 04 Mar 2008, 13:34

Oko Moskwy, heeeehe :D Caly czas się zastanawiałem, czemu ta instalacja nie została wykorzystana w grze. Miłe zaskoczenie. No i nareszcie noc jest nocą a nie zmierzchem :)
Ostatnio edytowany przez ThaiWarrior, 04 Mar 2008, 16:11, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Dołączenie: 26 Lut 2006, 18:44
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 20:23
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 39

Postprzez KoweK w 04 Mar 2008, 15:47

Ten screen ze stalkerem ognisku w beczce jest genialny. A noc w końcu porządnie wygląda. Oko Moskwy klimatycznie się reprezentuje. W końcu chyba dali screeny w dx10 (chyba:))
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:03
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez cmlPL w 04 Mar 2008, 16:13

Screeny wręcz genialne, obrazek z ogniskiem i stalkerem lekko oświetlonym jest boski i powędrował na tapete, dobre znalezisko Dziarsky, a Oko Moskwy też wygląda ciekawe, mam nadzieje, że tamto jest mniejsza część tej budowli, a większa będzie naprawde duża, bo w Stalkerze brakuje takich naprawde dużych budowli. I jeszcze jedno, mam nadzieje, że takich miejsc jak screen z pijawką będzie więcej, bo brakuje mi lasów w Stalkerze.
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 2

Postprzez Dziarsky w 04 Mar 2008, 17:11

cmlPL napisał(a): a Oko Moskwy też wygląda ciekawe, mam nadzieje, że tamto jest mniejsza część tej budowli, a większa będzie naprawde duża, bo w Stalkerze brakuje takich naprawde dużych budowli.

No właśnie też zastanawiałem się czy to jest ta mniejsza czy większa część. Poprzednio autorzy nie byli bezpośredni w nawiązywaniu do realizmu więc teraz też może skończyć się na jednym, mniejszym obiekcie będącym kolejną z anten, o której wspomina naukowiec na koniec gry. Zapewne też nie będzie dane wspiąć się na to gdyż to wymusza przygotowanie wizualnie dobrej panoramy. Tak było w czerwonym Lesie, miałem straszną ochotę wejść na samą górę, pewnie nie ja jeden.

Co do dużych budowli to wyeliminowanie ich z eksploracji wynika z wydajności. Duży obiekt to większa ilość powierzchni wewnątrz i na zewnątrz do wygenerowania. Z drugiej strony nikt nie każe dodawać możliwość eksploracji, wystarczy możliwość zerknięcia do środka - kto wie czym nas uraczą.

ps. Jak myślicie jak będzie z tym efektem rozmycia w drugiej scenie? W innych grach takie efekty postprocessingu pojawiają się przy zbliżeniach - może dodadzą to jako opcję widoku gdy używamy przybliżenia w broni. Dla mnie bomba byle my można było modyfikować natężenie tego efektu (ostatecznie zabawa w plikach nie będzie skomplikowana).
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez cmlPL w 04 Mar 2008, 17:25

Poprostu będzie to wybór opcji DoF - Depth of Field. To się jakoś tak nazywa, jest dostępne w niektórych grach i bardzo ładnie się prezentuje na tych screenach.
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości