Żarty znalazłem po angielsku na pewnej stronie (źródło podaję w stopce) i przełożyłem na polski. Miłego zacieszania paszczy
Prototypowy kombinezonSidorovich znalazł kota więc postanowił dać mu zadanie
"Słuchaj młody, dostałem nowy kombinezon z Instytutu Badań w Kijowie. Chcieli bym go przetestował. Twierdzą że chroni on od promieniowania w stu procentach. Ale jestem starym człowiekiem. Siedzę cały dzień tutaj. Weź go na parę dni, przetestuj go a potem wróć i zdaj relację. Mogę dać Ci przecenę na ten model na pół ceny."
Kot złapał za kombinezon i wyszedł.
Dni mijały.
Pewnego ranka do bunkru Sidorovicha wchodzi, wściekły jak snork, kot.
"No? I jak?"
"Nie chcę tego gówna."
"Ale dlaczego? Chroni??"
"Ta, mogę dać głowę że chroni."
"Całkowicie?! W stu procentach?"
"Ta, w stu."
"Więc co takiego?"
"Cała zona walczy z promieniowaniem chlejąc wódę, oprócz mnie. Dziś jest czwarty dzień jak jestem trzeźwy."
ZakładTrzech stalkerów założyło się, komu uda się wyciągnąć największą ilość ludzi z baru 100 radów. Wszystkie chwyty dozwolone.
Pierwszego dnia wchodzi pierwszy stalker do baru wymachując PKMem z załadowanym pasem 150ciu kul kalibru 7.62x54mm i krzyczał głośno: "Wszyscy wypad, szybko!" Kilku kotów wybiegło, ale pozostali stalkerzy łatwo go obezwładnili i dali mu nauczkę.
Drugiego dnia, drugi stalker znalazł gdzieś wysuszoną i zachowaną głowę pijawki, wsadził w nią głowę, rozebrał się do naga i krzycząc jak szaleniec, wbiegł do 100 radów. Większość stalkerów czmychnęła drzwiami i oknami, ale kilku pozostałych weteranów i oddział Powinności zdjęli mu pijawczy łeb, i dali mu nauczkę.
Trzeciego dnia, trzeci stalker wszedł do baru ubrany w stary, znoszony kombinezon i z podniszczonym AKSU na ramieniu. Zamówił coś do picia, wziął łyczek i zaczął kaszleć...
"A... arg... a... ajć... aj... aarg... uuh. Cholerna kiła."
Samochód dla stalkera-Jaki rodzaj samochodu potrzebuje stalker?
-Nie wiem... niezawodny?
-Tak. I musi mieć silnik z tyłu i otwarty bagażnik z przodu!
-Czemuż to?
-Żebyś zawsze wiedział gdzie schowałeś fanty!
źródło:
http://forums.filefront.com/s-t-l-k-e-r ... rt-ii.htmlTłumaczenie: Dziku