Witam. Może to będzie dla kogoś pomocne:
pobrałem plik "oblivion_lost_1.3.7z" (nie instalka - po prostu archiwum), rozpakowałem do katalogu gry, podmieniłem plik "system.ltx" z katalogu "patch_1.005" bo taką mam wersję (patrz readme_file), usunąłem plik "lokalozation.ltx" (jest tam gdzie podmieniany system.ltx - gamedata/config), następnie pobrałem plik "ol1.3.2.patch" i wrzuciłem-podmieniłem (wszystkie pliki) - odpaliłem STALKER'a z modem Oblivion Lost bez problemu, działa stabilnie, NIE wywala na save'ach, filmikach, czapkach - jeżeli ktoś ma problem z instalatorem niech spróbuje tej metody - u mnie działa

- gram na wersji PL 1.0005. (mam także inne mody wrzucone (Priboi, Inferno)) - moja metoda - na kilka modów na raz - jeżeli mamy dla przykładu (jak u mnie) Priboi, Oblivion, Inferno mods to proponuję utworzenie dla każdego z tych modów oddzielnego katalogu "gamedata", z tym że pozostałe (w danym momencie nie używane mody) mogą mieć katalogi np. "gamedata_inferno", "gamedata_priboi" a Oblivion po prostu "gamedata", kiedy zachce nam się grać w "Priboi_Story" to zmieniamy najpierw katalog "gamedata" na "gamedata_nazwamoda" a następnie "gamedata_priboi" na "gamedata" i odpalamy STALKER'a z innym modem ,wiem że zajmie to więcej miejsca ale naprawdę działa (przynajmniej u mnie

).
Pozdrawiam szanownych STALKER'ów.
AHA, zapomniałem o jednych - przed zmianą moda ("katalogu") na inny zapiszcie używając opcji "zapisz grę" stan pod nazwą moda (najlepiej) - później wczytanie stanu gry po powrocie do moda będzie łatwiejsze (łatwiej znaleźć

) - pamiętajcie, że użycie klawisza F6 w innym modzie nadpisze stan zapisanej gry (ale tylko stan tzw. "quick_save").