Pytanie odnośnie LA

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Pytanie odnośnie LA

Postprzez TxXonek w 06 Paź 2014, 18:04

Witam jestem wielkim fanem stalkera i mam pytanie.
Jakoś dziwnym trafem dowiedziałem się dopiero teraz o czymś takim jak LA dodam że grałem w CoP i SoC i CS i powiedzcie mi co ten mod? gra? dodaje i możecie mi napisać oraz mam pytania co do niej
1. Jakie są mapki czy tylko te z SoC czy jakieś inne oraz czy w la są mapki z CoP (zaton jupiter itd.)
2. prypeć jest z SoC czy z CoP
3. Fabuła (czy jest wogóle z jakieś części albo inna czy może jej nie ma)
4. Mutanty standardowe (jeśli tak to z których częci i czy są nowe jakieś
5. Można dołączyć do frakcji?
6. o co chodzi z tym freeplay (że fabuły nie ma La czy jak)
7.Czy jest system snu anomalii ulepszania jak w CoP

Pewnie sobie myślicie że co on z choinki się urwał? wujek google nie gryzie itd. Wiem wiem ale nie dotarłem do takich odpowiedzi co chciałem. Prosze jeśli już odpowiedzie to bardziej szczegółowo. Pozdrawiam
TxXonek
Kot

Dołączenie: 31 Gru 2011, 15:29
Ostatnio był: 27 Cze 2018, 19:13
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Pytanie odnośnie LA

Postprzez Kacper777 w 06 Paź 2014, 18:20

LA to lepszy Soc. LA to Soc, ale taki jaki miał być według pierwotnych planów studia. Dodaje wszystkie rzeczy, które wycięto bo zabrakło funduszy/pomysłu/chęci niepotrzebne skreślić np. lokacje, mutanty etc.

1. Są wszystkie mapki z Soc + mapki które zostały wycięte, a miały być. Lokacje są bardzo duże więc przywrócono możliwość jazdy samochodem i wożenia gratów

2. Mniej więcej z Cop, jest baza gdzie siedzieli Diegtiarow i wojskowi

3. Fabuła jest podobna do SoC, ale trochę ciekawsza

4. Są nowe (połamaniec, nowy zombie, chimera, burer)

5. Można do Powinności lub Wolności

6. Po zakończeniu fabuły możesz nadal łazić po Zonie i robić różne rzeczy

7. Można spać co jakiś czas max. 8h korzystając ze śpiwora

Gra ma masę bugów i crashy, ale na szczęście są patche.
Kacper777

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez J-J w 06 Paź 2014, 18:23

1. Mapki są z SoC choć niektóre bardzo mocno zmienione, oraz wiele nowych. Polecam zaglądnąć tu: http://stalker.pl/strefa-cien-czarnobyla/2/
2. Prypeć jest z SoC, tyle że nieco czystsza, tzn, mniej anomalii na drogach.
3. Fabuła jest nowa, choć wiele misji podobnych z SoC, np uratowanie członka Powinności
4. Są nowe mutanty, zaglądnij tutaj: http://stalker.pl/mutanty-cien-czarnobyla/
5. Tu nie bardzo się orientuje, ponieważ grałem Samotnikami, ale słyszałem że można dołączyć do powinności
6. Po zakończeniu fabuły przenosi nas do kordonu, i wtedy możemy wykonywać mini misję ( typu przynieś pozamiataj) lub jeśli nie wykonywałeś ich wcześniej to również misję dla powinności czy wolności lub np dla Alexa
7. Na początku dostajemy śpiwór, sen jest konieczny, po kilku-kilkunastu godzinach ekran się zaczyna zamazywać i sen jest wymagany. Podobnie z piciem i jedzeniem. Z anomaliami jest podobnie jak w Soc, tyle że więcej różnych artefaktów dają. Polecam popatrzeć na artefakty tutaj: http://stalkermods.crommcruac.com/traders/arts.php?lang=pol większość dostępne jest z np anomalii lub łączenia, ale jest kilka bardzo rzadko dostępnych, np wypadają z bandytów. A jeśli chodzi o ulepszenia to jest bardzo do dupy. Można maksymalnie 3 ulepszenia do broni, niekoniecznie fajne. Ale za to są unikatowe bronie tak jak w SoC
Awatar użytkownika
J-J
Kot

Dołączenie: 17 Mar 2014, 23:57
Ostatnio był: 01 Lut 2021, 21:17
Miejscowość: Zewnętrzne Rubieże
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 8

Postprzez TxXonek w 06 Paź 2014, 19:04

Ale fabuła w sensie jest jak w SoC że gramy striełokiem te mózgozwęglacze itd. to jest to samo ta?
a mam pytanka jeszcze
-Czy są inteligentniejsi npc i moby/ oraz czy npc przechodzą między mapkami
-Nowe kombinezony i bronie są jakieś?
TxXonek
Kot

Dołączenie: 31 Gru 2011, 15:29
Ostatnio był: 27 Cze 2018, 19:13
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez Mito w 06 Paź 2014, 19:09

Fabuła z SoC, tylko delikatnie poszerzona - kilka zadań więcej.
Ulepszonego AI chyba jeszcze nie zaimplementowano.
Wyposażenie raczej nie zostało zmienione, a przynajmniej technicy naprawiają już itemki.

Radziłbym porozglądać się za kilkoma fajnie schowanymi artefaktami - niektóre są bardzo fajne. Poza tym, dodano możliwość transmutacji artefaktów... Czyli robienia nowych artów z kilku starych.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości