Moderator: Realkriss
Oczy mogą człowieka ponieść? Prędzej dałbym coś w stylu: "gdzie tylko wzrokiem sięgnie".
Czy z racji dostępności do broni palnej, strzał w usta nie byłby co najmniej równie popularnym rozwiązaniem?
potrafisz historię snuć, a nie tylko opowiadać tudzież przedstawiać.
Gizbarus napisał(a):Oczy mogą człowieka ponieść? Prędzej dałbym coś w stylu: "gdzie tylko wzrokiem sięgnie".
Nope, zwrot jaki zastosowałem jest jak najbardziej poprawny i na miejscu - tym bardziej, że twoja wersja totalnie nie będzie mi pasować do kontekstu.
Gizbarus napisał(a):Snorky - to akurat nie "poezja na silę", tylko normalna. I nie mojego autorstwa, co już wyjaśniałem na początku. No i nie rozumiem, jak moja wizja miałaby kłócić się z twoim wyobrażeniem takiego Baru. Czepiasz się na silę, odnoszę wrażeniePoza tym - według mnie tak by było z życiem w Zonie. Nawet, jeśli ktoś wybrał się tam dobrowolnie, z bananem na gębie i łapówkami w kieszeni, po jakimś czasie dociera do niego, że stamtąd nie ma ucieczki. Satyra rzeczywistości, ale już nie będę wyjaśniać czego dokładnie, bo znów wszystkich zanudzę
KOSHI napisał(a):Sam pomysł jest, nie powiem, dość ciekawy, i nawet bym się może go i podjął, ale na chwilę obecną czka mi się forumową tfurczością i odbija żółcią po akcji z pseudosrantologią. Na razie *%&@# w Deus Exa: HR, więc pisanie mi zwisa i powiewa. Niech się inni produkują, mi się tam nie chce. Sensu nie widzę, i tak FS nikogo, oprócz "wybrańców"nie bierze pod uwagę, przy publikacji swoich wiekopomnych dzieł.
KOSHI napisał(a):Najwidoczniej Sztalkier mi się przejadł. Dzienniki Gwiazdowe Lema czytam sobie obecnie (...) Mniej więcej taki jest poziom SF, fantastyki, post apo, czy jak by bajek o Sztalkierze nie nazwać, do klasyki gatunku...
Powróć do Teksty zamknięte długie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości