To obejrzyj sam Idę i Lewiatana i sam wyrób sobie opinię. Czytając w internecie opinie o Idzie to raczej dowiaduję się więcej o poglądach a raczej psychozach osób je piszących. Bo chyba jednocześnie film nie może być "antypolski" i "antysemicki"?
Może i Rosja jest "be" (czemu trudno się dziwić), ale Lewiatana nominowano, czyli polityka aż tak nie decydowała.
CREDO [łac. Wierzę]
Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Szukam filmu/serialu o terrorystach. Nie interesuje mnie Cleanskin (pol. Terrorysta) z 2012 z Beanem - oglądałem - i Homeland, być może obejrzę. Ktoś coś zna, może polecić?
PS Od biedy mogłaby być dobra - ale naprawdę dobra - książka, już na marginesie Przede wszystkim jednak film/serial.
Filmy o terrorystach, które oglądałem w ostatnich latach: Carlos 2010 Closed Circuit 2013 L'assault - Szturm 2010 Monachium 2005 Królestwo 2007 Unthinkable 2010 Traitor 2008 8 części prawdy wspomniany wyżej. O takich starych jak Air force one, Zawód szpieg, Zdrada czy temu podobne to nie wspominać pewnie bo w TV leciały po kilkadziesiąt razy
Za ten post tom3kb otrzymał następujące punkty reputacji:
No to już wiadomo, że nic takiego nie powstanie. Dobrze wiedzieć, nie będę się napalał bez sensu. Nawiasem mówiąc ciekawe czy się uda ten nowy film o Obcym i czy przy okazji jego premiery dostaniemy kolejną część Alien Isolation.
Cześć! Polecam "Cyrk Motyli" w reż. Joshua Weigel. Jest to dramat krótkometrażowy. Mi się osobiście film bardzo spodobał, co prawda nie jest to hollywoodzka superprodukcja, ale moim zdaniem film jest godny polecenia. Zachęcam do obejrzenia tego filmu. Jest on ogólnodostępny i można go znaleźć na Youtube.