Call of Duty

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Call of Duty

Postprzez Imienny w 16 Cze 2015, 18:32

Kolejny filmik - http://uk.ign.com/videos/2015/06/16/cal ... ve-e3-2015

Co do filmiku z posta wyżej - mdli mnie na ten widok futurystycznych walk, biegana po ścianach i gadżetów rodem z XXIV wieku. Dokąd poszłaś marko Call Of Duty? Bo jak ten sam kurs będzie za 1,2 lub 4 lata, to czarno to widzę.

Eh, wracam do Black Ops, bo tutaj nic po mnie. Jak będzie chciał prawdziwy futuryzm, to odpalę Syndicate - tam dobrze to wygląda. Nie jest on miałkim miksem wszystkiego, jak widać to w Black Ops 3.
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 28 Mar 2026, 02:42
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 230

Reklamy Google

Postprzez Szagart w 16 Cze 2015, 18:46

Mechanika współczesnej broni w grach CoD była chyba najlepsza w MW2. No oprócz może ACR ale to już broń kosmiczna. Ograniczono ją w MW3 lecz tam celniejsze od snajperki okazał się MP7, które nie ma odrzutu w ogóle. W MW2 pamiętam, że AUG-H, FAMAS miały naprawdę mały odrzut. Co innego FN który ten akurat miał spory. Ogólnie MW2 i 3 oprócz tych wyjątków jak G18 akimbo, ACR i MP7 ma wyjątkowo dobry balans broni względem odrzutu i obrażeń. W BO 2 nie grałem, za to w Ghosts i AW już tak i niestety. Zaczyna się już nazywana tak przeze mnie "kosmiczna" broń, minimalny odrzut, i co chwila ktoś krzyczy "omg noob, hack" i tego typu. Nawet sama broń mi się nie podoba. A myślałem, że w MW2 było tych krzyków tak dużo. Call of Duty schodzi na psy, niedługo wszyscy w Nano kombinezonach jak Alcatraz i Prorok będą biegać. Ta seria skończyła się na MW3. Najlepsze części to zawsze będą 2, WaW oraz MW1/2. Dziękuję.

Dodam jeszcze, że na steam są letnie promocje. Między innymi jest paczka "Zombie" do BO. To jest po prostu śmieszne, żeby za 6 map czy ile tam ich jest, 50+ euro płacić. Zamiast wyciągnąć te mapy z tych durnych paczek i po 3-5 euro to rozumiem a tak to po 15, w promocji 10... i weź człowieku pograj se w zombie.
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Postprzez Szpagin w 18 Cze 2015, 22:04

https://www.youtube.com/watch?v=GM2m9LG35N0

Ogólnie od gry odrzuca mnie nie futurystyczna otoczka (do której stosunek mam neutralny), a tempo rozgrywki. Po prostu gra jest dla mnie zbyt szybka i ciężko połapać się w tym, co się dzieje. Do tego widać zapoczątkowane już w BO2 (ostatniej części, w jaką grałem) faworyzowanie walki na krótki dystans, co mi, jako osobie grającej głównie z erkaemem lub karabinem półautomatycznym, niezbyt się podobało.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez smichal74 w 12 Lip 2015, 02:36

Trzymajcie trailer do Zombies w black ops III ^^

https://www.youtube.com/watch?v=qmliMQMnUj0

Cieszę się że będą znane postacie z bo 1 i bo 2 <3
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2012, 16:32
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 11:50
Miejscowość: Zona/bar
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 45

Postprzez DiegtiariowTM w 12 Lip 2015, 07:50

Witam. Mam problem z Call of Duty Black Ops. A mianowicie: W czasie gry na singlu gra strasznie się zacina. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Gra tnie zarówno na niskich jak i na wysokich detalach.

Mój komputer:
Procesor: 2,5 GHz
Karta graficzna: Msi GeForce GTX 650 1GB
Pamięć ram: 4 Gb
Windows 7 64bit

W czym tkwi problem?
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Postprzez HitFan w 12 Lip 2015, 10:11

@DiegtriariowTM. Wina leży w samej grze. U mnie modern Warfare 3 chodził na średnich na 1366x768 z włączonymi cieniami cały czas powyżej 30FPSów, a Black Ops I na 1024x768, wszystko najniżej, wyłączone cienie i dopiero bujał się w zakresie 25-40 klatek na sekundę. Coś jest ewidentnie z grą nie tak skoro nie jestem jedyny
/ Gaming rig / Intel i5-4460 3.2GHz / 8GB DDR3 RAM / GTX 960 STRIX 2GB GDDR5 RAM / Windows 10 x64 /
/ Coding machine / Intel i5-7200U 2.7GHz / 8GB DDR4 RAM / R5 M330 2GB GDDR3 RAM / Windows 10 x64 /

Za ten post HitFan otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive DiegtiariowTM.
Awatar użytkownika
HitFan
Weteran

Dołączenie: 21 Sty 2012, 17:26
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 12:10
Miejscowość: Bytom
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 86

Postprzez Decimus76 w 12 Lip 2015, 12:08

Diegriatov, jaki masz procek? Bo jak masz jakieś stare, slabe g*wno to się nie dziw, że nie współgra z kartą graficzną, sam tak kiedyś miałem - słaby procek, lepsza karta, albo po prostu gra jest źle zoptymalizowana, u większości jak grałem w klanie mieli straszne dropy FPS i musieli grać na configach, które i tak mało dawały. Polecam config "KK Black Ops Config", możesz w nim bardzo dużo pozmieniać i zyskasz z 10 FPS.
Procesor: i5 3470 3.20Ghz/Karta Graficzna: Gainward GTX 650 Ti-1GB-128 bit/RAM: Goodram 6GB 1333Hz/Zasilacz: Silentium PC Vero L1/Dysk: Samsung HD502, 500GB/Obudowa: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black/Monitor: Acer K22HQL
https://www.youtube.com/watch?v=GgmMCp1nOlU
Telefon: LG L Fino
Tablet: Modecom FreeTab 1001

Decimus76
Wygnany z Zony

Dołączenie: 31 Paź 2014, 22:06
Ostatnio był: 05 Paź 2015, 19:19
Miejscowość: Bagienko na Wysypisku
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 47

Postprzez Imienny w 23 Lip 2015, 14:52

@DiegtiariowTM
Jaki masz dokładnie procesor? Informacja ta pomogłaby wydać jakiś bardziej szczegółowy osąd.

Kontynuując tradycję Nazi Zombie postanowiłem przetestować kilka mapek: Cryogenic, Dead Ship, Pirate Ship, (wspominany kilka stron wcześniej) Airport, WarZone, Silo oraz Ubahn. Poza Pirate Ship, które wydaje mi się nijakie, nudne i bardzo łatwe, wszystkie są godne polecenia. Szczególnie Cryogenic, która jest trochę dziwaczna ale ma cudowne bronie z BO 2 Zombies oraz z DLC do BO.

Jakieś inne sugestie co do mapek oraz sposób na zwiększenie liczby wyszukiwanych serwerów w trybie kooperacji (i czy - poza inną wersją łatki - jest przyczyna takiej sytuacji)?

Edit: Ostatnio odpaliłem taką jedną mapkę - Nacht Reimagined. I prezentuje się bardziej niż zacnie - elementy tam zastosowane pojawiają się w mapie Origins z BO2. Bez spoilerów mogę powiedzieć jedno - model i animacja MP40 jest gorsza niż ta z CoD 2, a ta z MISERY jest przy niej dobra. Ale muzyka zacna. :P

Rozmyślając nad przyczyną słabych wyników wyszukiwań naszło mnie jedno - czy fakt, że World At War jest do kupienia poprzez Steam (z czego na pewno ktoś skorzystał) wpływa na to?
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Red Liquishert w 23 Lip 2015, 15:40

Nie. Ta gra jest po prostu stara i większość osób przeskoczyła na zombie w Black Opsach. That's all, my friend.
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 167

Postprzez M3Fis70 w 23 Lip 2015, 16:40

Pytanie.
Mam BO2 na steamie i ktoś może mi powiedzieć, żeby zdobyć wincyj map na zombie to muszę kupić season-pass za 40 ojro?
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez Imienny w 06 Sie 2015, 10:56

@Red Shoahert
Poważnie przeskoczyła na zombie w Black Ops? Jakby ceny za mapy były normalne, to czemu nie. Prawda taka, że za kilka mapek (z czego 4 to remaki) płacisz absurdalną sumę. Co do przyczyny - im mniej graczy, tym mniej serwerów. Kumam. Tylko chodzi o to, że z np. 100 serwerów wyświetla mi tylko 5-6. Liczba graczy ma na drugą wartość tylko pośredni wpływ.

Po drugie, nie "That's all", bo nie wszyscy muszą grać na 1.7, a mogą na 1.6 czy 1.5. A to na pewno ma wpływ na liczbę wyświetlanych serwerów.

@M3Fis70
Nie kojarzę innych opcji - możliwe, że istnieją sztuczki (jak ta pozwalająca na granie w Five przed skończeniem fabuły BO), ale to wymaga to dokładnej weryfikacji (jedyne co widziałem, to filmik i do tego było to na konsoli). Niemniej ta opcja jest i tak lepsza niż DLC osobno (abstrahując od tego, że ich ceny - tak jak tego Season Pass - to bardzo ponury dowcip).

@LSkiper
Mógłbyś podlinkować Christmas, o które ci chodzi? Znalazłem jedną mapkę tego typu ale to nie to, bo ma bronie z II WŚ. Kojarzę, że jakiś youtuber dawał gameplay, ale tam linka do ściągnięcia nie ma (tylko kryptoreklama),

Grając w Reimagined udało mi się zrobić ulepszenie Mausera z trailera Origins - broń ma kopa. Do tego jeszcze Ray Gun Mark 2 - dużo lepiej wypada niż Laser. Grając w tą mapkę zastanowiła mnie jedna rzecz - czy jej twórca kopiował bronie z BO 2 bez modyfikacji, czy coś w nich zmieniał. Bo jeśli to pierwsze, to czarno widzę Black Ops 2 (AK-47 czy Scar-H brzmią tragicznie, a bronie z perspektywy pierwszej osoby wyglądają dużo gorzej niż w Black Ops czy MW 1).

Edit: Prawie wszystkie bronie tragicznie brzmią, a AN-94 jest lepiej wykonany w Cieniu Czarnobyla. :P

Testowałem kolejne mapki Zombie - polecam LSD (głupszego tworu dawno nie widziałem :P ), Zombie Chicken (gra ma kilka trybów np. Gungame oraz wyzwania) i Raze (ciekawie zrobiona, kilka oryginalnych pomysłów). Wszystkie na zombiemodding.com do znalezienia.

Grałem w Hijacked i Schule Der Toten, na których zdarzyły mi się dziwne sytuacje (w pierwszej po przekroczeniu pewnej granicy zombie głupiały i zaczęły biec na punkcie startowym, a na drugiej psy pojawiły się w miejscu, do którego nie mogłem dojść i musiałem skończyć grę). W związku z tym mam pytanie (zainspirował mnie do tego gameplay z Hijacked, gdzie w/w błąd nie wystąpił) - czy u was te błędy wystąpiły, czy to tylko u mnie jest coś nie tak?

Edit: Ostatnio szukając serwa w trybie kooperacji natrafiłem na kilka, gdzie mapa nazywała się "ra". Kojarzy ktoś taką mapkę do World At War (korzystanie z Google nic nie dało).
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Szagart w 07 Sie 2015, 23:40

Zgadzam się, na 1.5, 1.6 ciągle jest gra, choćby podstawowa mapa czyli Noc Nieumarłych. Serwery wciąż są, bo WaW było jednym z lepszych CoD'ów w jakie grałem. Sam na starym kompie mam WaW na 1.7 i zawsze serwer jakiś się znajdzie, rzadko ale czasem jest i zawsze udaje ale ekipę można zebrać szybko.
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości