AIRSoft

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: AIRSoft

Postprzez Gro3a w 20 Sie 2015, 20:19

No cóż. Glocka nie lubię za wygląd, a jeden znajomy z Ostródy miał kilka sztuk niestety nie wiem jakiej firmy, które strasznie się psuły. No a Colt według mnie jest przereklamowany ;) Chciałem sobie kupić Berette 92, taką jak ma kumpel z ekipy, ale narzeka na magazynki (czasami ucieka gaz). Może wymiana zaworków coś by zmieniła, ale replika jest zbyt długa do mojej kabury. Niestety do upatrzonej repliki S&W ciężko ostatnio z zapasowymi magami, chociaż ostatnio było tego sporo na różnych stronkach z ASG. Dowiedziałem się kilka informacji i zakupem poczekam do poniedziałku. Muszę pozbierać myśli w kupę i zdecydować się na odpowiednią replikę :D
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 20 Cze 2025, 00:23
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Reklamy Google

Postprzez pan kozaq w 24 Sie 2015, 21:46

Co do coltów- najlepiej wersję Hicapa- ma większe magazynki, bo czasami użytkownicy cienkich coltów (nie powiem jakiej firmyWE, bo przyjdzie taki jeden sucker i powie, że u niego działały ok :D).
W sumie możesz popatrzeć na SIGi P226/229 i CZtki od KJW, gaziaki tej firmy ładnie i długo pracują w stocku ;)
Co za kaburę masz, że Betka się nie mieści?
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez Gro3a w 24 Sie 2015, 22:33

Właśnie nie dawno oglądałem SIGi i niektóre z tych tańszych, zamki mają śmieszny szary kolor, chociaż jeden model przykuł moją uwagę :D A kaburę mam z panelem udowym, o taką: http://gunfire.pl/product-pol-115219139 ... abura.html? Z kumplem sprawdzałem i beretta od KJW wchodzi, ale nie da się jej zabezpieczyć żeby nie wypadła. Regulacja paska z napą jest trochę zbyt mała, dlatego szukam coś poniżej 20 cm.

A na 2 wypady w tygodniu nie opłaca mi się kupować innej kabury ;) na razie zastanawiam się nad wyborem ale na piątkowy wypad mam zamiar już mieć dość dobrą replikę. Jakiś czas temu polowałem na tą replikę: http://gunfire.pl/product-pol-115219729 ... SP-45.html? , ale za mojego kałacha tyle nie dałem :E

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Postprzez Iwaszka w 25 Sie 2015, 10:05

Niedługo ma wyjść CZ75 Auto od KWA, polecam poczekać :>

Ja poszukuję chwilowo Steyra SSG Military Version od Marushina - płacę jak za prezydenta :D
Jak coś ktoś wie dawać znać.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 21:37
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 272

Postprzez Gro3a w 28 Sie 2015, 22:09

Tak więc. Wczoraj dostałem zamówioną replikę od WE BB-001 (jednak się uparłem). No, wygląd całkiem niezły jak na "plastikową" replikę. Zamek metalowy i dość silny Blow Back, całkiem fajny wygląd i nieduża waga. Znając moje szczęście, siadł mi aku w kałachu i musiałem używać nowej repliki pistoletu. Niestety po wystrzeleniu około 6 magazynków replika siadła :facepalm: Dosyłacz kulek na tłoku gazowym się wyłamał i zamek nie powracał całkiem do końca, blokując się na kulkach. Używałem podwójnie polerowanych "rocketsów" 0,23g i kilka razy się zaciął, ale nie spodziewałem się takiego efektu. Bebechy pasują od Glocka, więc raczej z częściami nie powinno być problemu. Teraz nie wiem, czy nie będzie kłopotów z reklamacją. A cholera ostrzegali mnie przed tym padłem od WE :facepalm:

Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Postprzez Iwaszka w 28 Sie 2015, 22:35

Mi WE służy latami, ale Colt i SIG a to sprawdzone konstrukcje, no i ja brałem wersje customowe które teoretycznie są z innego stopu wykonane bo chromowane. Z WE nie polecam Glocków... Jako były pracownik Specshopu masę reklamacji na nie brałem, nie udana klamka i tyle.
Choć życzę, żeby udało Ci się zareklamowąc ew. naprawić :)

Nie używaj Rocketsów, żadnych, tym bardziej w replikach GBB gdzie cały czas pracują mechanizmy.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Postprzez Gro3a w 29 Sie 2015, 17:34

W poniedziałek zadzwonię do sklepu w sprawie repliki i zapytam czy jej uszkodzenie podlega gwarancji. Image Znając życie powiedzą, że to uszkodzenie spowodowane przez "nieprawidłowe używanie repliki" :/ No nic. Pozostaje czekać do poniedziałku i w tedy pomyślę co z nią zrobić. Tłok gazowy nie jest trudno wymienić, ale nie chcę tracić gwarancji. Jak mówiłem, niektóre bebechy ma od glocka, więc z częściami nie będzie kłopotów. Gorzej mam z zatrzaskiem zamka, bo za cholerę nie chce się obrócić (chyba śrubka się poluzowała i blokuje całość). I tu muszę wybić dwa piny, odkręcić śrubę i wyciągnąć cały mechanizm, ale zobaczę co będzie z tą gwarancją.
A propos kulek, to jakie polecacie do gaziaków?

Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Postprzez Iwaszka w 29 Sie 2015, 17:57

Kiedyś strzelałem z G&G ale ponieważ w Poznaniu teraz z nimi ciężko to od kilku lat walę tylko i wyłącznie z Mad Bulli.
Jak miałem AWM .338 na CO2 to używałem tych ultra precision od Mad Bulla 0,40g, teraz w wintorezie używam zamiennie 0,25 i 0,28, ew. do treningów typu "killing house" 0,28 Glass Invisible.

Do klamki zaś stosuję 0,20 zwykle Mad Bulla. Trochę droższe niż standardowe kulasy, ale powtarzalność strzałów bardzo duża i jeszcze NIGDY nie miałem zacinki po za jedną gdzie zapiaszczyłem lufę z własnej winy.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Postprzez pan kozaq w 29 Sie 2015, 21:34

Iwaszka, ja o glockach WE słyszę odmienne opinie ;)
@Groz3a- reklamuj:
A) Bo gwarancja
B) Bo nie minęło 14dni od daty przyjścia produktu i się rozmyśliłeś.
I jeszcze raz @Iwaszka- ja ostatnio jestem zaskoczony Pejotami, działają lepiej niż guardery i są tańsze. G&G to #klasyg do wagormiaru 0,3g nie ma nic lepszego ;) Poza tym te twoje WE to jakieś dobrze zrobione są, jak się nie sypią i nic się z nimi nie dzieje :)

Tapnięte z mojego E2105
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Wymiana sprężyny w pistolecie

Postprzez Koleś w 17 Wrz 2015, 19:47

Hej, mam takie pytanie: posiadam pistolet firmy ASG, gazowy. Szybkość wylotowa kulki to 295 (90 m/s). Czy mogę wymienić sprężynę żeby zwiększyć szybkość o 100 fps (lub więcej jeśli się da). Z góry dzięki :)
Awatar użytkownika
Koleś
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2013, 18:27
Ostatnio był: 05 Lip 2017, 14:20
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez lukebuka w 18 Wrz 2015, 11:12

W gaziakach nie ma takiej sprężyny, kulki wyrzucane są przez ciśnienie gazu. Możesz próbować doszczelnić układ, ale nie wiem, czy w klamkach na tej półce cenowej opłaca się to robić.
Awatar użytkownika
lukebuka
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2011, 17:21
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 20:18
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 44

Postprzez Iwaszka w 18 Wrz 2015, 11:18

W gaziakach wymieniasz sprężynę, ale nie taką w zestawie cylinder tłok - bo takowej w nich nie ma, tylko sprężynę zbijaka zaworu. Sprawia to, że energia z jaką zbijak/kurek uderza w zawór jest dużo większą, przez co dawka gazu też się zwiększa - może to jednak "mulić" pistolet i choć będzie posiadał większą moc to spadnie szybkostrzelność a i mechanizmy szybciej się będą zużywać tym bardziej jeżeli jest blow back.

Nie polecam tego na własną rękę, jak już szukać serwisanta. Jak chcesz klamki z dużymi FPS, to sprzedaj tą co masz i kup rewolwer Dan Wesson z '5 calową lufą - ponad 400FPS.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum