Call of Duty

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Call of Duty

Postprzez Imienny w 10 Wrz 2015, 12:00

Wydzielanie nowego tematu jakoś nijak mi się nie widzi, bo to ciągle rozmowa o pomysłach na serię CoD. A że twórcy nie dają bodźca do mówienia o tej produkcji jako o czymś dobrym to nie ma co się dziwić. Tymczasem mamy do czynienia z recyklingiem na przerażającą skalę.

Iwaszka napisał(a):Ja uważam, że jak WWII to z perspektywy Commando jakiegoś

Coś takiego miało być w okolicach MW 1 - Call Of Duty: Devils Brigade tworzony przez Underground Development (samo studio stało się potem częścią Activision). Ten TPS miał mieć miejsce we Włoszech i dotyczyć właśnie komandosów. Poniżej przeczytacie więcej:
http://www.pcgamer.com/call-of-duty-dev ... cancelled/
http://www.gram.pl/artykul/2011/03/15/g ... gade.shtml

Jakby to wskrzesili i wydali, to przyniosłoby to powiew świeżości do serii, która powoli z braku pomysłów umiera.

Łowiąc dalej dziwactwa i "paradoksy" natrafiłem na broń z której korzysta się w jednej z misji - granatnik AGS-30. Według informacji które znalazłem, broń podobno trafiłą do użytku w 1999. :P
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 28 Mar 2026, 02:42
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 230

Reklamy Google

Postprzez Stalker Rambo w 14 Wrz 2015, 13:32

Przepraszam, że się tak wbijam pomiędzy rozmowę, ale mam problem z Call of Duty 2. W piątek grałem sobie w najlepsze, ale na weekend wyjechałem. Dzisiaj chciałem sobie pograć, ale po kliknięciu wyskakuje mi komunikat "Dostep zabroniony - Prosze sie zalogowac jako uzytkownik posiadajacy uprawnienia administratora i sprobowac ponownie". Ogólnie jestem zalogowany jako administrator, ale wszedłem w właściwości i zaznaczyłem "Uruchom ten program jako administrator". Wtedy gra w ogóle się nie włącza. Uruchomiłem Multiplayer'a i MP normalnie się włącza. Gra jest oryginalna.

Jeszcze jedno, wczoraj głupi Windows się sam zaktualizował. Czy to możliwe, że to przez aktualizację?
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

Postprzez Darth ReX w 14 Wrz 2015, 19:47

Jaką masz wersję Windowsa? Jeśli 10 to problemem jest system sam w sobie, który blokuje pewne zabezpieczenia starszych gier.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 30 Mar 2026, 21:17
Kozaki: 224

Postprzez Stalker Rambo w 15 Wrz 2015, 09:08

Mam ósemkę. Multi normalnie się włącza. A w googlach nie znalazłem takiego problemu.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

Postprzez Madziolza w 18 Wrz 2015, 13:18

Mam dokładnie ten sam problem :( Chciałam dzisiaj zagrać w CoD 2 i wyskoczyło mi to okienko. Reinstalacja nie pomogła, zmiana trybu zgodności też. Może ktoś jakimś cudem zna sposób na rozwiązanie tego problemu?
Madziolza
Kot

Dołączenie: 18 Wrz 2015, 13:13
Ostatnio była: 16 Paź 2015, 20:06
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Kospel w 01 Paź 2015, 09:31

Miałem dokładnie ten sam problem co Stalker Rambo, kropka w kropke :/ U mnie na Win7. Na szczęście znalazłem jego rozwiązanie. Odinstalujcie aktualizacje Windowsa (u mnie te z 10 września). Dla tych co nie wiedzą jak to zrobić:

START -> Panel Sterowania (Widok: Duże ikony) -> Programy i funkcje -> "Zakładka" po lewej Wyświetl zainstalowane aktualizacje -> odfiltrujcie sobie po datach odinstalujcie wszystko z września co jest: "Aktualizacja dla Microsoft Windows (KBXXXXXXX) oraz Security Update for Microsoft .NET Framework 4.5.2 (KBXXXXXXX). Możecie uruchomić ponownie komputer dopiero na sam koniec, nie ma potrzeby co każdą aktualizację (będzie się was pytać).

NIe wiem, które dokładnie powodują blokowanie COD'a 2 ja sprawdziłem dwa razy. Po odinstalowaniu Aktualizacji dla Microsoft Windows nie zadziałało. Dopiero po Security Update.

Pamiętajcie, że teraz nie możecie wyłączać komputera poprzez "Zamknij" ponieważ zainstaluje ponownie to co odinstalowaliście. Tak więc przynajmniej na czas grania w COD'a 2 musicie pokombinować :) Osobiście go usypiam.

Mam nadzieję, że pomogłem i życzę miłego grania :)
Kospel
Kot

Dołączenie: 01 Paź 2015, 09:13
Ostatnio był: 01 Paź 2015, 09:32
Kozaki: 0

Postprzez Fraternus w 06 Paź 2015, 19:38

Jeśli grał ktoś długo w jakiegokolwiek COD'a to pewnie mieliście jakieś klany, lub graliście z kumplami. Macie jakieś wspomnienia z tych czasów?
PMm <3

Fraternus
Wygnany z Zony

Dołączenie: 06 Paź 2015, 19:18
Ostatnio był: 22 Gru 2015, 17:05
Miejscowość: Wielkopolska
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: PMm
Kozaki: 11

Postprzez Szagart w 06 Paź 2015, 20:15

Mam i to bardzo dobre. Zgraną ekipę miałem w World at War oraz MW2 i MW3, to były fajne czasy. Teraz cała ekipa na CS:GO poszła. Przyznam, że też mam te 350h przegrane, ale od stycznia po drace z rangami nie gram.
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||

Za ten post Szagart otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fraternus.
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 76

Postprzez Imienny w 10 Paź 2015, 16:21

Też swego czasu miałem przygodę z klanem w CoD 2, niestety krótki i bez znajomości na dłużej. Niemniej nauczyli mnie wtedy korzystać z TS-a. Co do gry ze znajomymi - ostatnio grałem ze znajomym w tryb zombie, a w dawnych czasach razem z kumplem nabijałem Raport Sytuacyjny Pro. :P

Informacja dla posiadaczy PS3 i XBOX 360 - Black Ops 3 dla nich będzie bez kampanii. Tłumaczone to jest starą technologią na tych konsolach uniemożliwiającą przeniesienie trybu kooperacji.
http://www.eurogamer.pl/articles/2015-0 ... ps3-i-x360

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - realizm uzbrojenia jeśli chodzi o Specnaz z MW 2 i MW 3. O ile bronie mogły być pod względem roku produkcji, to z wyjątkami widuję u nich tylko broń zachodnią (izraelska, niemiecka, belgijska) albo starego AK. O co chodzi?

Edit: W Black Ops 3 zobaczymy Dead Ops Arcade 2 - ktoś w ogóle grał w część pierwszą?
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Szagart w 10 Paź 2015, 23:08

No właśnie to ciekawe. Czemu Rosjanie używają FAMASów, G36c czy innej zachodniej broni. Ja tłumacze sobie to tak. Ile jest takiej ''normalnej rosyjskiej broni? Karabiny AK biorąc pod uwagę serię to nie różnią się w wyglądzie za bardzo a zwykły John czy Janusz nie odróżni AK 47/74/105 czy innych i byłoby mówione, że ruskie tylko z tym chodzą. Mamy Pieczeniega w MW3 oraz PP Bizony, w MW2/3 kilka pistoletów. Twórcy gry nie mogli dać Grozy, Wintoreza czy Wała bo te bronie mają pewne elementy zintegrowane jak Groza-granatnik*, WSS-tłumik itp. Co czyniło by zaraz bronią OP, bo narzucony został jeden dodatek specjalny do broni. Dlatego według mnie rozwiązali to tak nie inaczej. Nie zapominajmy, że gry są teraz robione pod multi i twórcy chcą wrzucić jak najwięcej broni. Zabawny jest fakt, że w MW2 Dragunov jest w kampanii a nie ma go na multi, podobnie jak te ''specjalne bronie'' jak w ''Alpiniście'' i ''Jedyny łatwy dzień był...wczoraj''.

*Groza bez granatnika wygląda jak pistolet na wodę :caleb:
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Postprzez Imienny w 10 Paź 2015, 23:18

Groza, AS-WAŁ, Wintorez, Saiga(?) mogłyby funkcjonować jak KS-23 w Black Ops, czyli występować tylko w trybie dla jednego gracza. Ze względu na charakter trybu dla wielu graczy nie ma co tam brać pod uwagę aspektu realizmu uzbrojenia. Poza tym, wyłączając znormalizowanie Model 1887 w MW 2 po łatce 1.07, twórcy jakoś średnio dbają o balans. Bo jak niedawno grałem w MW3, to wciąż siedzi tam MP7 który powinien być dawno wywalony, w MW 2 wciąż mamy ACR, a w BO wciąż jest AK-74u, FAMAS FELIN, AUG A2 i SPAS-12.

A AK w MW 3 wygląda jak jakaś tania chińska replika. :/
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Szagart w 10 Paź 2015, 23:57

Mogłyby. Ale komu się chce? Podobnie do balansu. ACR był...jest kosmiczną bronią, ale jakoś wszyscy z nią nie latali. Ja zawsze wolałem M4. Co do MW3 to już denerwowało mnie to MP7 gdy cały serwer z tym biegał, przyznam, że sam użyłem by zobaczyć jak się gra i efekty były porażające. w ciągu 1-3 minut meczy wbiłem AC-130 i ciągle biegałem. Tak ta broń powinna być usunięta z gry. A przy okazji. MW2/3 żyją czy już martwe?
Szagart
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości