zlot na 30 rocznicę

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: zlot na 30 rocznicę

Postprzez agata w 10 Lut 2016, 14:56

oj tam, Czipi, we Florianie niby nie można było tańczyć, a jednak się dało. :D To tylko kwestia piwa... a że piwo dają wszędzie, to i tańce bedo :D
no właśnie... a co Wam we Florianie nie pasuje? Drogie piwo i nieduży asortyment to pewnie w niejednym lokalu. A tam przynajmniej udało się Krissuni załatwić imprezę po godzinach otwarcia i do tego wyłączność! Nie wiem jak Wy, ale ja bym stroniła raczej od obcego elementu... co by tańczyć można było między stołami :kotek:
Buzi buzi dla wszystkich za darmo!! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!! :* :*

Image
Awatar użytkownika
agata
Tropiciel

Dołączenie: 25 Paź 2013, 13:53
Ostatnio była: 24 Lut 2020, 11:56
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 131

Reklamy Google

Postprzez Microtus w 10 Lut 2016, 16:39

Czipi napisał(a):Ale lokal taki ma być, żeby potańczyć można było z Agatką!

Dobrze i co jeszcze? Może, żeby było karaoke, sala dla palących, jedzenie wege (bo Kowek), Wino bo Termi, tancerki erotyczne bo Alchemik, no i oczywscie ścisłe centrum przy metrze lub dworcu. Jak bedziecie tak wybrzydźać to nikt tego nie ogarnie. Zamiast rzucać co byscie chcieli lepiej podawać przykład jak się zna, też jestem za tym ze nie musi to być jakiś lokal dla piwoszy. Trudno trickster wypijesz coś dobrego innym razem, mozna od czasu do czasu pokalac swoje podniebienie tym bardziej, że knajpy z piwem craftingowym mają ceny od 10 w zwyż. Ja średnio mam pomysł na to gdzie zaproponować miejscówkę. Nie chadzam za często do PUB-ów, z tanich pzychodzi mi do głowy Student przy akademikach politechniki (metro blisko), jednak tam jest dosć wąski 2 pietrowy lokal (zależy ile osób by przyjechało).

Co do Floriana dla mnie nie był zły poza temperaturą tego dnia. co w marcu/kwietniu raczej nie grozi.

PS: Trickster polecam Chmielarnie - jeśli nie byłeś. Duuży wybór lanych specfików. Jeszcze większy wybór butelkowych.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez Wayathin w 10 Lut 2016, 17:05

Dla mnie spoko, mogę wbijać. Byle byśmy się nie ugotowali :).
Tylko słabi i komuniści się uśmiechają.
Awatar użytkownika
Wayathin
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2011, 12:05
Ostatnio była: 15 Gru 2020, 08:01
Miejscowość: Tu i tam.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 115

Postprzez Universal w 10 Lut 2016, 18:01

Czipi napisał(a):Ale lokal taki ma być, żeby potańczyć można było z Agatką!

No chyba ku*wa śnisz :caleb:
Microtus napisał(a):z tanich pzychodzi mi do głowy Student przy akademikach politechniki (metro blisko), jednak tam jest dosć wąski 2 pietrowy lokal (zależy ile osób by przyjechało)

Byłem, potwierdzam, za piątaka lane tyskie bodajże. Tylko oprócz "wąskości" to ten lokal jest chyba nieco zbyt głośny na większe pogaduchy. I kible są w tragicznym stanie, gorzej niż w Czeskiej baszcie :E
Wayathin napisał(a):Dla mnie spoko, mogę wbijać

Tylko telefon zostaw w domu :suchar: #pdk

Po pobieżnych poszukiwaniach znalazłem Pub Pod Mosteczkiem (pod Mostem Poniatowskiego, więc części będzie blisko). Miejscowi, sprawdźcie może kiedyś. Skoro mają Żywca i KP, to i ceny tych piw/"piw" powinny być w miarę znośne, a ponoć mają też regionalne. Parę zdjęć na których gówno widać.

Widzę jeszcze jakichś Spiskowców Rozkoszy (spier... nazwa), marcel lub to., więc może by coś na ten temat powiedział, o ile jeszcze bywa na forum które umiera :tm:. Były prezes KoLibra też tam bywał, jeśli komuś to coś robi :suchar:

Ale jakby Florian, to Florian.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI, agata.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez KOSHI w 10 Lut 2016, 19:50

To jak są gorsze jak w Baszcie to nie mam pytań. :E Już w tamtych grzyb wciągał do klopa... Będzie zlot, będzie Koszyk. I dobrze Micro mówi. Nie koniecznie musi to być bar z 1 000 000 piw po ponad 10 zela lekko. Ja nie jestem wybredny.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Kozaki: 649

Postprzez Pangia w 10 Lut 2016, 19:58

No to w końcu to jest zlot forumowiczów czy zlot Polskiej Partii Przyjaciół Piwa? Ja już w życiu nawet Tatrę piłem, zresztą mnie fizycznie boli zapłacić za jakikolwiek półlitrowy napój więcej niż 5 złotych, jeśli to nie jest wódka lub inny droższy alkohol. Taka to ze mnie kutwa.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Terminus w 10 Lut 2016, 20:05

Microtus napisał(a):, Wino bo Termi

Wino to zwykle Termi sam przywozi :caleb:
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Adam w 10 Lut 2016, 20:42

Pangia to mamy przy paluszkach i orzeszkach siedzieć? Trza się napić, bo kolejna okazja za szybko nie nastąpi i tyle :P
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Universal w 10 Lut 2016, 20:58

Pangia napisał(a):Ja już w życiu nawet Tatrę piłem

Image
Nie widziałem jeszcze lanej tatry. Wybór pewnie będzie między gównolechem, sikotyskim i moczożywcem, ale drugie zimne wchodzi już bez większych problemów. Trzecie zaczyna smakować, albo to ze mną coś nie tak :suchar:
Pangia napisał(a):zresztą mnie fizycznie boli zapłacić za jakikolwiek półlitrowy napój więcej niż 5 złotych

Boś się przyzwyczaił do cen Ściany Wschodniej. Mnie też bolało (mimo, że nigdy nie byłem bardziej na wschód niż na Pradze Południe), ale można się przemóc raz na jakiś czas :caleb:

A, i błagam - tradycyjnie bez szpeju, masek i kradzionych pojemników z Kobaltem-60. Zdetonowany reaktor można nosić w serduszku, po cichutku :caleb:

PS Agata - Image :E
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez agata w 10 Lut 2016, 22:23

to ja będę nudna i raz jeszcze zasugeruję, by pozostać przy Florianie. Miejsce znamy, ceny piwa i asortyment znamy... Jak już będziemy ogarnięci ilościowo to Krissunię (buzi buzi :*) się ładnie poprosi żeby w swoim napiętym grafiku znalazła chwilę na telefon do miłego pana kelnera, który nas obsługiwał, co by nam zaklepać siedziska i... impreza gotowa! Ta-dam!!
I jo, jo, bez żadnych szpejów, autografów i innych takich. Aczkolwiek pomysł z ostatnią wymianką książek, gierek itp. był super trafiony - moglibyśmy go powtórzyć.
Buzi buzi dla wszystkich za darmo!! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!! :* :*

Image
Awatar użytkownika
agata
Tropiciel

Dołączenie: 25 Paź 2013, 13:53
Ostatnio była: 24 Lut 2020, 11:56
Miejscowość: Toruń
Kozaki: 131

Postprzez Pangia w 10 Lut 2016, 23:54

Universal napisał(a):
Pangia napisał(a):Ja już w życiu nawet Tatrę piłem

http://vignette2.wikia.nocookie.net/le- ... 0829150030
Nie widziałem jeszcze lanej tatry

Nie mówię o lanych piwach, tylko butelkowanych, a podobno Tatra to napój meneli i ogólnie piwny szczyn. Nie powiem, żeby mi smakował, ale na pewno też nie skręcało mi języka.
Adam napisał(a):Pangia to mamy przy paluszkach i orzeszkach siedzieć? Trza się napić, bo kolejna okazja za szybko nie nastąpi i tyle :P

Nie mówię, że nie, ale, kurcza, żeby się nie spłukać przesadnie :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Trikster w 11 Lut 2016, 10:40

Microtus:
Chmielarnie (obie) znam, całkiem spoko, choć wolę inne multitapy.

Uni:
W Spiskowcach Rozkoszy zdarzało mi się bywać, choć - jak wyżej - znam lepsze miejsca.

@all
Jeśli wszyscy obstają przy Florianie, to trudno - najwyżej nie przyjdę. :)
Ze swojej strony proponuję Hopsters. Lokalizacja niezła, miejsca dużo, toalety znośne (?), ceny nie wyższe niż we Florianie za IMO lepsze piwa, a sam wybór piw całkiem spoko (o ile pamiętam - zawsze są czeski pils, cydr i pszeniczniak, reszta tapów zajęta przez inne wynalazki).
Obadajcie:
http://hopsters.ontap.pl/
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 17:47
Kozaki: 188

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość