XFire "CoD4 .::Stalker Clan*"

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

XFire "CoD4 .::Stalker Clan*"

Postprzez Igoand w 07 Cze 2008, 22:14

Witam!
Wszystkich użytkowników forum ( grających w Call of Duty 4 ), zapraszam do clanu na XFire - "CoD4 .::Stalker Clan*. Rekrutacja jest oczywiście otwarta.

P.S. Potrzebujemy loga clanu. Hmm, takie połączenie Stalkera z CoD4 z napisem w tle "CoD4 .::Stalker Clan*"... Jeśli ktoś się nudzi lub ma ochotę to dla nas zrobić to będziemy bardzo wdzięczni!
Awatar użytkownika
Igoand
Stalker

Dołączenie: 25 Lut 2008, 19:23
Ostatnio był: 13 Kwi 2015, 17:43
Miejscowość: Żywkowo
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Keldorn WistBlade w 09 Cze 2008, 21:24

Ja mogę się dołączyć do klanu ale już jestem w jednym z CRISTO i stalkerami ale żeby nie zakładać nowego tematu chciał bym poznać opinie weteranów CoD4 dotyczących perków:

Mój styl gry to przeważnie G3 z Kalimatorem + 2xClaymore
Moc Obalająca - zwiększona moc pocisków
Głębokie Uderzenie - głębsza penetracja pocisków lub
Pewne celowanie - większa celność strzałów z biodra

Pytanie na dziś to czy
  1. Pewne Celowanie zwiększa celność broni podczas jej luźnego trzymania czy podczas precyzyjnego celowania z muchy ?
  2. Głębokie Uderzenie pozawala na przestrzeliwanie pewnych powierzchni a jak tak to czy nie posiadając go nie można przestrzelić np ściany ?
  3. podwójny strzał pozwoli mi szybciej strzelać z jednostrzałowego G3 czy to marnotrawstwo perka dla tej broni ?
  4. Co jest lepsze granat ogłuszający czy błyskowy ?
  5. Co jest najlepsze z dodatków nr 1 C4, Odłamkowy, Specjalny, RPG, Claymore czy może Bandolier ?
  6. Mając dostępne bronie jakie są najlepsze na otwarte przestrzenie a jakie na małe typu budynki ?
  7. Czy używanie granatników jest uznawane za "noobstwo" bo spotkałem się na serwerach z głupimi tekstami że używam granatników a np. snajperzy czy camperowcy którzy ukrywali się w jakiś szczelinach i walili tak że nawet nie mogłem ich dostrzec - i to niby wg nich jest spoko ?

Są mapy gdzie nie wiele widzę i ustrzelenie kogokolwiek dla mnie to kwestia szczęścia a są mapy gdzie potrafię ustrzelić w ciągu nawet 17 osób. Nie podoba mi się np. sytuacja gdzie przeciwnik zazwyczaj ukrywa się w "cieniu" i wali do respa albo nasyła nalot na punkty odradzania co kończy się zazwyczaj śmiercią kilku graczy jak nie więcej. Tak samo camperzy ukrywający się w naprawdę dziwnych miejscach i walący z ukrycia - nie ma problemu z kill cam ale ja gram na Hardcore a tam nie ma jak zobaczyć skąd poleciała kula :/

Jest jeszcze sporo pytań bo dopiero zaczynam poznawać multi w CoD4 a ma się on nijak do SP.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez Igoand w 09 Cze 2008, 21:48

Ja mogę się dołączyć do klanu ale już jestem w jednym z CRISTO i stalkerami...

Hmm, to właśnie klan Cristo, mój i innych stalkerów... :)
Pewne Celowanie zwiększa celność broni podczas jej luźnego trzymania czy podczas precyzyjnego celowania z muchy ?

Tylko z muszki.
# Głębokie Uderzenie pozawala na przestrzeliwanie pewnych powierzchni a jak tak to czy nie posiadając go nie można przestrzelić np ściany ?

Przez niektóre powierzchnie zawsze można strzelać. Jeśli masz "Głębokie uderzenie" to zadajesz większe obrażenia strzelając przez ściany...
podwójny strzał pozwoli mi szybciej strzelać z jednostrzałowego G3 czy to marnotrawstwo perka dla tej broni ?

Marnotrawstwo. To działa tylko na karabinkach maszynowych itp... Na jednostrzałach nie działa.
Co jest lepsze granat ogłuszający czy błyskowy ? [...] Co jest najlepsze z dodatków nr 1 C4, Odłamkowy, Specjalny, RPG, Claymore czy może Bandolier ?

To zależy od Twojego stylu gry...
Mając dostępne bronie jakie są najlepsze na otwarte przestrzenie a jakie na małe typu budynki ?

Na otwarte przestrzenie oczywiście R700 i Barrett (M82)
Na małe, ciasne pomieszczenia karabinki szturmowe (Mp5, Aksu, itp...)
7. Czy używanie granatników jest uznawane za "noobstwo" bo spotkałem się na serwerach z głupimi tekstami że używam granatników a np. snajperzy czy camperowcy którzy ukrywali się w jakiś szczelinach i walili tak że nawet nie mogłem ich dostrzec - i to niby wg nich jest spoko ?

Moim zdaniem, używanie granatnika jest czymś normalnym. To, że ich zabiłeś z tej broni nie oznacza, że jesteś noobem itp... Granatnik jest jak każda inna broń.
Są mapy gdzie nie wiele widzę i ustrzelenie kogokolwiek dla mnie to kwestia szczęścia a są mapy gdzie potrafię ustrzelić w ciągu nawet 17 osób. Nie podoba mi się np. sytuacja gdzie przeciwnik zazwyczaj ukrywa się w "cieniu" i wali do respa albo nasyła nalot na punkty odradzania co kończy się zazwyczaj śmiercią kilku graczy jak nie więcej. Tak samo camperzy ukrywający się w naprawdę dziwnych miejscach i walący z ukrycia - nie ma problemu z kill cam ale ja gram na Hardcore a tam nie ma jak zobaczyć skąd poleciała kula :/

Heh, każdy na początku jest trochę cienkawy. Zdobędziesz trochę doświadczenia to też będziesz walił z Heli i Nalotów...

P.S. Zapraszam na stronkę klanu gdzie jest forum... CoD4 .::Stalker Clan*
Ostatnio edytowany przez Igoand, 09 Cze 2008, 22:03, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Igoand
Stalker

Dołączenie: 25 Lut 2008, 19:23
Ostatnio był: 13 Kwi 2015, 17:43
Miejscowość: Żywkowo
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez fjk w 09 Cze 2008, 21:48

ok szybki powiem: sniping to sztuka... używanie granatnika skill i tyle. ja mam patcha 1.6 i sie chyba nie pogram.. -_-" a co do CQB - strzleba automat + kieszonkostwo, bandolier (albo 3x błyskowy) + stead aim (alob bez dodatki nr1. + przedni chwyt do strzelby) albo MP5... double tap/podwójne obrażenia, steady aim/przebijanie + bandolier... a na większe odległości to hmmm M4, G3, M14, AK47... i perki jakie lubisz ja mma njaczesciej podwójne obrażenie + bandolier + steady aim/przebijanie. ;) dodatki? bez albo niekiedy z acogiem się bawie ew. b rzadko. tłumikiem. tyle ode mnie.
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez Crisu w 09 Cze 2008, 22:12

Keldorn WistBlade napisał(a):
  1. Pewne Celowanie zwiększa celność broni podczas jej luźnego trzymania czy podczas precyzyjnego celowania z muchy ?
  2. Głębokie Uderzenie pozawala na przestrzeliwanie pewnych powierzchni a jak tak to czy nie posiadając go nie można przestrzelić np ściany ?
  3. podwójny strzał pozwoli mi szybciej strzelać z jednostrzałowego G3 czy to marnotrawstwo perka dla tej broni ?
  4. Co jest lepsze granat ogłuszający czy błyskowy ?
  5. Co jest najlepsze z dodatków nr 1 C4, Odłamkowy, Specjalny, RPG, Claymore czy może Bandolier ?
  6. Mając dostępne bronie jakie są najlepsze na otwarte przestrzenie a jakie na małe typu budynki ?

ad1
. Jak sam opis umiejętności wskazuje - polepsza się celność strzałów z biodra.
Celowanie precyzyjne pozostaje takie, jakie było.

ad2. Możesz przestrzeliwać ściany, jednak zależne to jest od rodzaju posiadanej broni, a raczej jej mocy. Na przykład MP5 nie przestrzeli ściany, którą przestrzeli RPD.
Lub - MP5A4 przestrzeli trochę grubszą ścianę niż MP5SD6. Tłumiki osłabiają broń.

ad3. Ta umiejętność sprawdza się tylko przy broniach z opcją strzału full-auto.
Przy G3A3 liczy się tylko twoja szybkość manipulacji palcami po myszce.

ad4. Według mnie ogłuszający. Błyskowy oślepia i nic poza tym.
Postać może nadal normalnie biegać, tyle tylko, że nic nie widzi.
Ogłuszający natomiast i oślepia na krótką chwilę i spowalnia postać w taki sposób by swobodnie można było do niej dojechać (chodzi o nóż) lub po prostu zdjąć z wyborowego.

ad5. Zależy.
- Jeśli preferujesz Sniping to "Claymore x2" będzie jak znalazł.
- Natomiast jeśli twoją techniką jest Rushing to z pewnością wybierzesz "Bandolier".
- A gdy próbujesz swoich sił w Sneakingu to wybierz "Specjalny x3".
- Dodatek "C4 x2" przydaje się na trybie S&D, gdzie w mało widocznym miejscu bliskim plantowi podkładasz ładunek.
- Wolisz typową siekę? Wybierz "Odłamkowy x3" i świgaj do woli. Może ktoś zgarnie.
- RPG? Jak dla mnie jest to zupełnie zbędny dodatek.

ad6. A więc:
- Przestrzenie otwarte: Remington 700, M4A1 RIS, G36C, M14.
- Akcje CQB: MP5A4, P90, Banelli M1014.

ad7. Zależy jak dla kogo. Jeśli używa się ich z głową, a nie co chwilę sadząc po całej mapie granatami to nie jest to noobstwo.
Natomiast jeśli od razu po respawnie ciśniesz "5" by uzyskać M203 lub GP25 i myślisz gdzie by tu wypalić to jesteś lamą.
Podobnie jest z P90 - bylebyś tylko nie brał tej broni na Hardcorze.
Jest to najbardziej fuksiarski tryb i często jeden strzał kończy sprawę, a jako, że P90 sypie pociskami niezwykle szybko to każdy noob sobie upodobał tę broń do łatwego expienia.
Ostatnio edytowany przez Crisu, 10 Cze 2008, 00:06, edytowano w sumie 1 raz
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez R1FL3 w 09 Cze 2008, 22:42

Gram trochę w CoD'a czwartego i już dołączyłem do klanu na xfire.com.
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Crisu w 09 Cze 2008, 23:19

I prawidłowo. Im nas więcej tym lepiej.
Powtórzę - nie jest ważne czy dobrze grasz i ile. Jeśli jesteś członkiem forum Stalker.pl wbijaj.

- - - - -

*Anyway - oto moje klasy:

Image
Ostatnio edytowany przez Crisu, 10 Cze 2008, 10:56, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez Keldorn WistBlade w 09 Cze 2008, 23:29

CRISTO granatnikiem nie wale jak popadnie, lubię G3 bo w trybie hardcore jest genialny - strzał=trup ale nie żebym na łatwiznę szedł bo strzał nie udany rodzi problem powtarzalności broni G3 :/ na dodatek nie siedzę w jednym miejscu za długo ale są mapy gdzie można tak zrobić, jakie nie powiem bo mi radość odbierzecie.
Staram się grać dobrze ale jest różnie to zależy czasami od szczęścia a czasami od nastroju i reakcji. Na serwerze gdzie gram tj. na polskim jest ok 30 osób gra tam czasami Soviet i np. zabronione jest używanie granatników i RPG walka na kule i noże. Do P90 jeszcze mi daleko bo mam dopiero 33 lvl ale nie podoba mi się, wolę G3 + kalimator (ale nie ACOG)

Jakoś tam idzie i tak dobrze zważywszy że patrze tylko na jedno oko :D co skutecznie przeszkadza czasami. Dzięki za rady:

z tym chodzę:
G3 + kalimator
Colt 1911 + tłumik
Granat błyskowy + odłamkowy
2xClaymore
Moc Obalająca - to chyba podstawa
Głebokie Uderzenie ze względu na i tak doskonałą celność G3, Pewne Celowanie jest tu niepotrzebne

i to chyba wszystko, staram się na tym jeździć po wszystkich planszach i jakoś idzie

PS. dziś na mapie miałem ciąg 21 ofiar to jak na mnie to super wyczyn.

Poza tym jak na to zaradzić ? program z xfire.com

Image
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Postprzez Crisu w 09 Cze 2008, 23:57

Generalnie...
    1. Nie ma czegoś takiego jak "Kalimator". Jest "Kolimator".
    2. Nie mów "plansza". Plansze to są w Warcabach, w grach FPS mamy mapy.
    3. Naucz się prawdziwych nazw broni bo nie zawsze producent ma licencję na publikowanie danych broni.

To dość ważne. Częste błędy - szczegóły, które wręcz należy wytykać by ogólne zrozumienie świata gier FPS stało się jasne a konwersacja na ich temat - łatwiejsze, bez zbędnych objaśnień.

- - -

Wracam już do tematu. Będzie tak:

* Ja granatnika nie używam nigdy. Nie ze względu, że wszyscy zaraz jadą od nooba, ale dla mnie ten dodatek jest zupełnie zbędny. Od rozwalania kogoś/czegoś mam granaty.

* Co do kolimatora holograficznego ACOG - bardzo dobrze zrobiłeś, że nie dodałeś go do broni. Niepotrzebnie tylko wyolbrzymia pływanie broni, a i po strzale trudno skupić jego punkt centralny ponownie na celu. To co, że świetnie prezentuje się na broni, skoro skuteczny i przydatny jest tylko w prawdziwym życiu.

* Problem z Xfire? Hmm... Kliknij może PPM na obrazek i daj "Pokaż obrazek".
Lub niech ktoś inny Ci stworzy konto po czym zmienisz hasło.
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez Keldorn WistBlade w 10 Cze 2008, 00:19

Generalnie

1. człowiek uczy sie całe życie :)
2. zboczenie z RPG i RTS :P
3. nie wybieram sie na wojnę wiec po co mi ta wiedza :D

ale wezmę to do serca aby lekcja nie poszła na marne :]
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Postprzez Crisu w 10 Cze 2008, 00:43

1. Na błędach, w końcu jesteśmy tylko ludźmi.
2. Heh, rozumiem...
3. Wiedzy nigdy dość, nie wiadomo kiedy może się przydać.

Koniec OT z mojej strony. :D

- - -

Ma ktoś może jeszcze swoje klasy?
Chwalić się panowie, odkrywać sekrety swoich boskich konfiguracji. :D
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez Bar!n1990 w 10 Cze 2008, 01:41

Witam! wszystkich uczestników forum S.T.A.L.K.E.R.A. i czytających posty o grze
Call of Duty 4:)

Na szczęście nie muszę się REKRUTOWAĆ ponieważ należę już do klanu STK :)

Napisze wam mój tryb gry w Call'u 4

1. ZESTAW BRONI

Najczęściej używam M14 CARBINE - Złoty DESERT EAGLE
    +Dodatki
    -BANDOLIER
    -PODWÓJNY STRZAŁ
    -PEWNE CELOWANIE

2. ZESTAW BRONI

G36C - P90
    +Dodatki
    -3X ODŁAMKOWY
    -PRZESADA
    -MARTWA CISZA

3. ZESTAW BRONI

MP5 - M4 CARBINE z TŁUMIKIEM
    +Dodatki
    -BANDOLIER
    -PRZESADA
    -MARTWA CISZA

4. ZESTAW BRONI

M14 - ZŁOTY DESERT EAGLE
    +Dodatk
    -BANDOLIER
    -MOC OBALAJĄCA
    -PEWNA CELNOŚĆ

5. ZESTAW BRONI

R700 - DESERT EAGLE ZŁOTY
    +Dodatki
    -BANDOLIER
    -MOC OBALAJĄCA
    -MARTWA CISZA

A moja taktyka to grać do końca i wygrać, ale rzadko się to udaje...
Wszystko przez tego człowieka: ::C17.STK*
Pozdro dla niego. :)

Nigdy nie używam granatnika ponieważ jest fuksiarski i nieprzydatny w moim uzbrojeniu.

CYA:)
Jak by co to mój 1 post :)
Awatar użytkownika
Bar!n1990
Kot

Dołączenie: 27 Maj 2008, 23:30
Ostatnio był: 24 Paź 2008, 13:38
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 0

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości