[PYTANIE] Skrót klawiszowy do picia red bulla i zmiany broni

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[PYTANIE] Skrót klawiszowy do picia red bulla i zmiany broni

Postprzez gwozdziu w 25 Cze 2008, 02:17

Witam. Szukam (a przejrzałem to konkretne podforum i albo nie ma, albo przegapiłem) moda, który pozwoliłby mi na dwie rzeczy:
1. Picie napoju energetyzującego klawiszem, tak jak używam apteczki i bandaży - jest to upierdliwe, jak się chce szybko gdzieś przebiec dłuższy kawałek i trzeba klikać po inwentarzu.
2. Zmianę broni pomiedzy różnymi karabinami też przy użyciu klawiszy, a nie przez łażenie po inwentarzu.
Generalnie jak to w grach bywa - inwentarz jest jednym z bardziej niedorobionych elementów. I nawet jeśli nie ma w nim takiego burdelu jak w np. Wiedźminie, to jednak daleko mu do darmowo pisanych przez graczy addonów inwentarzowych w WoWie... Bardzo mnie irytuje niewygoda używania tego, co jest w Stalkerze.

Dzięki za wyrozumiałość, jeśli czegoś nie doczytałem i interesująca mnie informacja gdzieś tu jest.
gwozdziu
Kot

Dołączenie: 09 Cze 2008, 23:38
Ostatnio był: 27 Cze 2008, 22:31
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez CLEAR SKYline w 25 Cze 2008, 10:47

Z bronią może być kłopot, bo jeśli obie używają tego samego slotu (domniemam, że o to chodzi) np. Abakan i Groza, to jest to praktycznie niewykonalne. Trzeba by było napisać skrypt , który po kliknięciu klawisza wczodzi do inwentarza, odnajduje odpowiednią broń i umieszcza ją w slocie, a potem opuszcza inwentarz.
Z drinkiem powinno być łatwiej. Otwórz plik user.ltx i na końcu dodaj linijkę bind nazwa_przedmiotu k X, gdzie nazwa_przedmiotu to nazwa naszego napoju, a X to klawisz, którym będzie użyty. Jednak nie mogę się dokopać, jak się napój nazywa.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez Polski zolnierz w 25 Cze 2008, 17:21

Wcale nie musi byc takie ciężkie, trzeba pokombinowac. Załóżmy, że np. chcesz 4 wybierac AK-74. to jak jest klasa broni (nie mówię o pistol,grenade itp. tylko WP-AK74 i inne) albo nazwa broni to w user.ltx wpisac: wpn_ak74 lub WP-ak74... nie gwarantuję nic bo pewnie by trzeba ładnie pokombinowac. Możesz też pokombinowac kopiując i zmieniając tą linijke która odpowiada za wybur slotu 2 lub 1. A co do picia to może skopiuj odpowiednią linijkę za użycie bandaży np. i przerób na użycie napoju. czyli jak tam będzie pisało np. (nie patrzyłem co tam pisze xP) use_bandage to przerób bandage na nazwe z ltx napoju. Wszycho. Z broniami może byc ciężej, ale też nie dam se łapy uciąc, że dobrze mówię. Modyfikacje to głównie kombinowanie ze wszystkim co się da xP
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Nurek w 26 Cze 2008, 21:12

Red buli nie da się w ten sposób zrobic jak piszecie. Kombinowałem swego czasu żeby w ten sposób uzywać anty-radu i kupa. Natomiast znalazłem to http://stalker.filefront.com/file/HeEr0 ... _MOD;82900 zobacz czy pomoze
Nurek
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 14:59
Ostatnio był: 27 Wrz 2023, 22:17
Ulubiona broń: SVUmk2

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości