S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Terry w 28 Cze 2008, 15:15

Ale mi nie chodzi o pepechy, MG, Tompsony i inne dziadostwa tylko o karabiny powtarzalne :D. Mam nadzieje, że w CS więcej osób będzie używało takiej starej broni (nie chodzi mi o II wojnę), bo tak trochę mi nie pasowało, że Wolność czy tam inni używają takiej broni jaką używają. Tak trochę za dużo było tego...
Ostatnio edytowany przez Terry, 28 Cze 2008, 15:19, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez bas001 w 28 Cze 2008, 15:16

Polski zolnierz napisał(a):Ale dobra koniec offtopu, ja uważam, że skasowanie Gaussa będzie dobrym krokiem. Mi się ani nie podoba ani nie jest użyteczny. Już Groza jest lepsza. Ja osobiscie uważam, że pare broni jest zrobionych...tak trochę nie realistycznie. Mam namyśly, że są wersje używane przez armie a w Zonie są potrzebne małe i skuteczne. Dlatego ja bym zrobił cuś takiego:
G36k (najładniejsza dla mnie wersja) namienic na G36c
Dodał bym PP-19 Bizon (mały i dobry i jeszcze rosyjski, czyli klimat jest).

stąd można ściągnąć mod z PP-19 Bizon http://www.fpsbanana.com/skins/45086 (jeśli już jest w temacie z modami to sorka)-czy działa to nie wiem
bas001
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2008, 20:26
Ostatnio był: 01 Sie 2012, 18:08
Miejscowość: opole
Kozaki: 2

Postprzez Dziarsky w 28 Cze 2008, 15:32

Polski zolnierz napisał(a): to mam nadzieje, że będą pojazdy.

Obudziłeś się? Nie będzie pojazdów.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez Polski zolnierz w 28 Cze 2008, 20:33

Tak obudziłem się tylko ja znowu znajduje newsy z czerwca, że autorzy wciąż pracują na vehiclami.
stąd można ściągnąć mod z PP-19 Bizon http://www.fpsbanana.com/skins/45086 (jeśli już jest w temacie z modami to sorka)-czy działa to nie wiem

Dawno już to mam...ale widac chyba nie zaczaiłeś mojego posta...chodzi mi o to żeby to było w CS'ie a nie teraz w SoC, bo w SoH to ja zara moge miec 50 jak nie więcej...Dester Zenobian i inni nie próżnoją.
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez bas001 w 28 Cze 2008, 21:32

zaczaiłem,zaczaiłem..,tylko tak wrzuciłem pro forma jakby ktoś chciał se popykać SoC z tą giwerą bo raczej nie jest to chyba popularny mod-ja np. grałem z różnymi modami ale tego akurat nie miałem-mea culpa że wcześniej tak to ująłem i wyszło małe nieporozumionko
bas001
Kot

Postprzez Polski zolnierz w 29 Cze 2008, 00:03

Hah xP...a może jednak wróce do mutantów..w ogóle coś po za wyciętymi ma byc nowego z gatunku mutant ? Bo nie zaczaiłem tego. A tak to można by jeszcze powiedziec, że więcej artefaktów też by się przydało. Ogólnie mam nadzieje, że gra będzie naprawde warta uwagi i lepsza od SoC...zasługujemy na to...tak mi się zdaje xP
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Postprzez Dziarsky w 29 Cze 2008, 11:56

Polski zolnierz napisał(a): A tak to można by jeszcze powiedziec, że więcej artefaktów też by się przydało. Ogólnie mam nadzieje, że gra będzie naprawde warta uwagi i lepsza od SoC...zasługujemy na to...tak mi się zdaje xP

Tez o tym chłopcy w wywiadach pisali, że artefaktów będzie mniej i będą trudniej dostępne tak by zdobycie konkretnego artefaktu wiązało się z jakimś wyzwaniem.
W SoC w zasadzie te ważniejsze artefakty były dosyć ukryte natomiast szlajało się po mapach kupę "śmieci" i zapewne te właśnie poznikają w CSie i wszystkie rodzaje będą dostępne na zasadzie misji pobocznych lub będą w ukrytych, ciężko dostępnych miejscach - dla mnie pomysł bomba! Będzie co robić bo przedmioty dzięki utrudnionej dostępności będą miały dla nas większą wartość.

Co do samej gry to CS będzie o tyle lepszy bo bardziej dopracowany i rozbudowany. Ale nie ma co się oszukiwać, że Zonę już raz poznaliśmy i takiego wrażenia jak SoC to CS już na nas nie zrobi :).
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez Polski zolnierz w 29 Cze 2008, 15:18

Znaczy co do artefaktów miałem na myśli więcej rodzai. Ja dodam, że mam duża nadzieje, że miło zaskoczy mnie Limańsk... Z filmików wychodzi, że będzie to bardzo ładny poziom. Bagna też nie są głupim pomysłem choc na początku bardzo sceptycznie podchodziłem do tego pomysłu. Ile ma byc tych nowych lokacji? Trzy? Bagna, Limańsk i ... ta antena Czarnobyla ? Tak w ogóle to na mapie po lewo nad NPP jest jakaś lokacja- coś nie wyraźnego. Ja mam nadzieje, że skoro jest tak...yyy było tak dziko w CS (gra nie wyszła, ale ze względu na czas trzeba pisac w przeszłym xP) to Bar będzie bardziej pusty, będą szlajały się tam mutanty i czasem jakieś grupki stalkerów. A no właśnie, skoro bar ma byc bardziej pusty (tak wyczytałem), tam sie jeszcze niby Powinnośc nie ulokowała to gdzie ma byc teraz Powinnośc?
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Postprzez bas001 w 29 Cze 2008, 15:33

a wiecie co panowie,my tu rozkładamy CS na czynniki pierwsze a dzisiaj w pracy wpadł mi dodatek z zeszłotygodniowej wyborczej o grach i niestety CS nie jest w 10 najbardziej oczekiwanych premier roku-indolencja piszących czy po prostu nie wszystkim klimacik gry pasuje?
bas001
Kot

Postprzez Terry w 29 Cze 2008, 15:46

A co do lokacji... co to będzie za lokacja w tym filmiku? Ja trochę nie skapnięty jestem co do tych lokacji :P.

/Moje podwórko/

Bardzo Ci zadroszczę takiego :). Na moim rosną tylko kwiatki i dzieci się tam bawią i ciągle nawalają w piłkę przez co nie mogę sobie odpocząć :(

/Idź do burdelu, tam wypoczniesz i nikt Ci nie będzie przeszkadzał/
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez KTS w 29 Cze 2008, 19:42

jeśli się nie mylę to na tym filmiku jest pokazany poziom "szpital", lecz mogę się mylić..
Awatar użytkownika
KTS
Stalker

Dołączenie: 27 Paź 2007, 23:49
Ostatnio był: 14 Lut 2026, 12:57
Ulubiona broń: SVUmk2

Postprzez Polski zolnierz w 29 Cze 2008, 21:53

A no i to właśnie ta trzecia lokacja xP. A co do wyborczej, ja byle gównianych opinii nie czytam. W Wyborcze to tylko dział sportu się nadaje. Co ku**a o grach mają pisac takie gazety i dawac niby opinie na temat gier skoro nawet h** wi skąd oni biorą te opinie i na czym wnioskują. Z resztą każdy normalny, podkreślam NORMALNY człowiek chce znac opinie innych lub "specjalistów" na temat gry to wchodzi w neta lub kupuje gazety typu CDA lub Play i inne. (ja osobiście tylko CDA czytam xP). No sory, ale Wyborcza to już próbuje w każdym dziale tworzy "opiniotwórczy" swój dział. Ja piernicze jestem ciekaw czy oni w ogóle widzieli CS'a na oczy.
PS: Koniec offtopu xP
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość