przez Polski zolnierz w 07 Lip 2008, 22:46
Jak by nie patrzec wymagania malutkie jak na tak zapowiadaną i tak wyglądającą grę. Wymagania jak dla mnie troche małe jak na taką grafe o.O. Procek jest dobrze wybrany, czyli minimum 2.0. To przy stalkerze normal. Ja mam dysk 78 GB kiedyś był marzeniem, teraz przeszłośc. Stalker z modami to około 7-8 GB, a zawsze będzie podane 10GB, bo musi procek wyrabiac. Komp nie powinien byc nigdy pełen, takie 10 GB to dla dobrego działania gry i modów. Wystarczy, że przy tej części będzie można łatwiej robic modele i mapy i już wam 1GB pewnie w góre skoczy lub (no z 1GB przesadziłem) 512 MB. Właśnie, tak przy okazji. Ja nie wiem kto te wywiady robi. Moim zdaniem robienie takich jak teraz są robione wywiady to jest dla konkurencji czego można się spodziewac. Dlaczego tak mało pytają o MP? Czy np. o tym co każdej grze wydłuża życie: modding. Czy będzie łatwiej robic modele, czy łatwiej mapy? Teraz już jesteśmy o wiek do przodu i wiemy czego jest się spodziewac. Pójdzie nam z modelami 2 razy szybciej lub te które wyjdą na SoC przekonwertowac. Ale i tak dla gry, nawet nie dla twórców, było by lepiej gdyby istniała łatwiejsza możliwośc moddingu, nie uważacie ? Przykład: Operation Flashpoint, gra z 2000 czy 2002 roku...gram do tej pory, to póki nie wyszła Arma to modding utrzymywał grę bardzo długo. Coraz lepsze mody itp. Ponad 6-8 (jeśli od 2000 to 8, jeśli od 2002 to 6 lat) trzymała 2 mln graczy przy kompie. Nawet nie multi. Inna sprawa, że był edytor misji xP
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"