Infernal napisał(a):
Chyba chodzi Ci o zalecane. Na zalecanych w takich grach jak stalker to pograsz na średnich.
A na minimalnych jeśli chodzi o STALKERA nie pograsz w ogóle raczej. Gdzie te czasy, gdzie takie Diablo chodziło na 486 choć Pentium90 było podane w minimalnych.....?
Swoją drogą coraz bardziej jestem zniechęcony Clear Sky'em. Po pierwsze, to co już pisałem - nie podoba mi się nastawienie na strzelanie. Fakt, w SoC tez nie raz była niezła jatka, ale nie było tak jak piszą twórcy w zapowiedziach, że gdzie nie pójdziesz będzie trwała wojna. To nie powinno być CoD. Miejmy nadzieję, że gdy potwierdzą się te obawy (oby nie) to ktoś zrobi moda "uspokajającego" grę.
Druga sprawa - oglądając trailery widzę, że CS staje się przekombinowany pod względem lokacji. Przypomina mi to trochę Priboi'a gdzie zostało "naćkane" mnóstwo drzewek, domków, wiezyczek itp. Gubi się gdzieś ta atmosfera Strefy, a pojawia się wrażenie, że jesteśmy w jakimś specyficznym wesołym miasteczku... Weźmy sobie lokacje z SoC - oczywiście "ulepszone", plus bagna (rodem z południa USA), plus Limańsk, gdzieś tam mi mignęła nawet kopalnia węgla - co tam jeszcze wstawią? Opuszczony Disneyland? Kosmodrom? Meczet? Fabrykę cukierków? Nie,no... bez przesady.
Oczywiście mam nadzieję, że gra okaże się naprawdę dobra i wyważona.