S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Dziarsky w 22 Lip 2008, 12:07

Hyde napisał(a):A może jednak dodali taką WIELKĄ niespodzianke do CS

Nie ma szans. Samochody były w grze od początku ale z nich zrezygnowano, natomiast tryb Coop nie było tworzony wraz z grą więc jak mówili nie ma już szans by to połączyć z ALife itp. Po za tym jak ktoś wyżej wspomniał tego typu gry musiały by mieć specjalnie skonstruowaną fabułę dla dwóch graczy.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez Przemek77 w 22 Lip 2008, 12:38

Ma być jakieś "szybkie przenoszenie się z miejsca na miejsce". Porażka, coraz bardziej widać, że CS jest robiony głównie pod przysłowiowych "małolatów" którzy lubią gry proste, łatwe i przyjemne gdzie się dużo strzela, mało myśli no i klawiszy nie jest za dużo ale grafa musi być wypasiona taka że "joł men madafaka zioło".... Wszystko psieje....

A przecież to niezapomnaine chwile gdy łaziło sie "z buta" po tej Strefie, podziwiało widoki, szukało artefaktów, chowało sie przed mutantami gdy było mało amunicji. A tutaj w CS - "gdzie nie pójdziesz tam będzie wojna"....
Nie podoba mi się detektor anomalii. Po jaką cholerę to? Klimat był nieziemski, gdy wzorem Reda Shoehearta rzucało się śrubkami w środku nocy aby wyznaczyć sobie ścieżkę. Teraz to nie będzie miało sensu, skoro każdy będzie miał ładny detektor. Tylko to trochę naciągane - gdzie się zatem podziały detektory w SoC? Diabli wzięli?
Mapy lokacji... nie powinni przesadzać z ulepszaniem, bo będzie to cokolwiek nierealne.

Cień Czarnobyla jest grą wybitną, Czyste Niebo jest chyba robione tak "na siłę", "na fali popularności" coś jak Unreal II po Unrealu I - ładne opakowanie, ale biedota merytoryczna. Dobrze, że twórcy chcą ukazać prequel historii Naznaczonego - ale czy to musi być w stylu "Call Of Duty"?
A możeby dokończyli pracę nad patchem 1.1 do SoC? Ta beta co wyciekła jest bardzo obiecująca....
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Mibixos w 22 Lip 2008, 12:56

Ta szybka podruż zepsuje klimat napewno :mad:
Jeśli będzie to wyglądalo jak w Oblivionie to popsuje rozgrywke i to bardzo.
Awatar użytkownika
Mibixos
Stalker

Dołączenie: 26 Cze 2008, 19:12
Ostatnio był: 31 Gru 2008, 20:25
Miejscowość: Zadupie wielkopolskie
Kozaki: 0

Postprzez xionc w 22 Lip 2008, 12:56

Pewnie wyjdzie rownie zabugowana co podstawa i nawet 10 patchy nie pomoze.
A skoro nie wyjdzie na xboxa to raczej nie zagram w toto.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Dziarsky w 22 Lip 2008, 13:08

Mibixos napisał(a):Ta szybka podróż zepsuje klimat napewno.

Nie dogodzisz :).
Nie było samochodów bo finalnie Zona okazała się dla nich za mała i za niebezpieczna to było źle. Teraz zrobili jakiś alternatywny sposób przemieszczania to też nie pasuje :).

Warto trochę uspokoić wasze pospolite narzekalstwo :)
1. Podróżowanie ma być możliwe z paru miejsc, zapewne jakichś strategicznych i oddalonych od siebie.
2. Nikt nam nie każe tego używać !!! (chyba, że w fabule będą takie zwroty akcji i gra nas samych pośle w jakieś miejsce - choć w to nie wierzę).
3. W SoC do przewodnika trzeba było całą grę nadrabiać więc czy to faktycznie jest taki głupi pomysł?
Ostatnio edytowany przez Dziarsky, 22 Lip 2008, 13:13, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Przemek77 w 22 Lip 2008, 13:12

Dziarsky napisał(a):3. W SoC do przewodnika trzeba było całą grę nadrabiać więc czy to faktycznie jest taki głupi pomysł?

Jak dla kogo, ja tam uwielbiam w STALKERZE właśnie to łażenie. Bo nie raz zboczyłem z głównego "traktu" i znajdywałem ciekawe smaczki, artefakty, zgraję mutantów... A tak to będzie "gwizd-świst!" i już jesteś w innym miejscu, wystrzelasz co się rusza, znowu "gwizd-świst!" i znowu w innym miejscu no i wojna.... Jak ktoś to lubi, to OK. Ja pisze o swoich odczuciach...
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez MacFly w 22 Lip 2008, 13:16

Dziarsky napisał(a):
Mibixos napisał(a):Ta szybka podróż zepsuje klimat napewno.

3. W SoC do przewodnika trzeba było całą grę nadrabiać więc czy to faktycznie jest taki głupi pomysł?

Ale ile Tobie zajęło ta droga, kilka min ??

Ja miałem ( jak ostatnio grałem ) dwa artefakty, nazwy niestety nie pamiętam, które wzmacniają wytrzymałość i cały czas biegłem na maxa, więc mi to poszło szybciutko :)
Awatar użytkownika
MacFly
Kot

Dołączenie: 06 Lip 2008, 23:33
Ostatnio był: 26 Paź 2009, 09:55
Miejscowość: Żary

Postprzez Dziarsky w 22 Lip 2008, 13:21

Póki nikt Ci podróżować po Zonie nie zabrania to nie masz co się tym przejmować.
Ja też lubię zwiedzać grę na pieszo i w tej postaci nie widziałem od początku szans na pojazdy np.
Każda opcja dodana do gry, która nie ingeruje w nasze decyzje a jedynie daje jakąś możliwość jest na plus - będę więc zadowolony z takich dodatków.

Jeszcze napiszę o tym argumencie zbugowania i 10 patchach:
CS rozpoczął swój żywot od poprawionej wersji SoC więc wszystkie błędy, które były poprawiane już miejsca w CSie mieć nie będą.
W dodatku gra ma wyraźnie więcej udogodnień niż SoC więc tym bardziej byłbym spokojny.
Więcej optymizmu!
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Polski zolnierz w 22 Lip 2008, 14:01

Ja pierdziele, przestańmy narzekać, nie jest aż tak źle...pisali, że będzie możliwość szybkiego przemieszczania! MOŻLIWOŚĆ!!!! Nikt nam tego nie karze używać, niech se będzie dla małolatów! Coop w Stalkerze...jakoś bym nawet nie uwierzył. Szkoda, że nie ma samochodów...no, ale i tak trochę samochody to głupota, mi jakoś pasi, że nie ma samochodów. Bo np. Kordon, człowiek jedzie jedzie i nagle wiadukt a żeby przejechać przez niego to trzeba się nieźle namęczyć, czyli na cholerę samochody w Kordonie, Prypeć? Po co tam samochody do jazdy, zabije to klimat tej pustki i zwiedzania, NPP? Po co skoro tam pewnie będzie nawalanka. Bagna? Niby jak będziesz jeździł skoro tam są bagna a te mostki są z kilku desek ? Czyli już nie ma sensu samochodów. Coop? Było by fajnie, ale byśmy z pół roku dłużej czekali. Nie ma co narzekać, wszystko logicznie się eliminuje. Co do tego szybkiego poruszania to powtarzam ostatni raz bo następny raz nie ma sensu- BĘDZIE MOŻLIWOŚĆ a nie przymus używania tego gówna! Zresztą pożyjemy zobaczymy. I tak z tego co już wiemy to gra będzie o wiele lepsza!

Alt nie działa, nie chce Ci się pisać po polsku, nie umiesz czy masz zainstalowane Catalyst'y? -C17
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez elite stalker w 22 Lip 2008, 15:56

Racja. Ten stalker zapowiada się genialnie.

P.S.

Z tego co wiem raczej nie będzie edycji kolekcjonerskiej tylko do zwyklej dodadzą kilka rzeczy
(to nie pewna informacja).
Awatar użytkownika
elite stalker
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2008, 22:54
Ostatnio był: 12 Wrz 2008, 19:19

Postprzez elite stalker w 22 Lip 2008, 16:01

A pro po poruszania wyczytałem że będzie to albo jakaś duperela albo samochód.
Awatar użytkownika
elite stalker
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2008, 22:54
Ostatnio był: 12 Wrz 2008, 19:19

Postprzez Dziarsky w 22 Lip 2008, 16:05

elite stalker napisał(a):Z tego co wiem raczej nie będzie edycji kolekcjonerskiej tylko do zwyklej dodadzą kilka rzeczy
(to nie pewna informacja).

Oby to się nie sprawdziło :), poprzednio też do zwykłej dorzucali mapę :).
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości