Clive Barker's Jericho

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Clive Barker's Jericho

Postprzez Famiru w 18 Lip 2008, 22:55

Image

Clive Barker's Jericho to kolejny po Undying projekt słynnego mistrza horrorów Clive'a Barkera. Wydaniem gry zajmuje się firma Codemasters, a producentem jest studio MercurySteam.

Głównymi bohaterami programu jest Specjalny Oddział żołnierzy, którzy wyruszają do małego miasteczka, z którego dochodzą informacje na temat pojawiających się demonów i innych szatańskich sługusów. Miasteczko jest również bardzo tejemniczym miejscem, ponieważ wszyscy o nim całkowicie zapomnieli, do czasu gdy pojawiło się znikąd na odległej pustyni. Zagrożenie jest bardzo potężne, bowiem jeśli stwory wydostaną się po za granice mieściny powoli zaczną rozprzestrzeniać się po całej ziemi.
Oddział którym będziemy kierować posiada do swojej dyspozycji wiele różnych rodzajów broni. Prócz konwencjonalnych pukawek takich jak strzelby, karabiny oraz pistolety; skorzystamy również z bardziej tajemniczych artefaktów znalezionych na miejscu akcji. W
miare potrzeby możliwa jest również walka wręcz, przy czym przeważające siły wroga wymuszą atak mocniejszymi środkami perswazji.

Clive Barker's Jericho korzysta z rozbudowanego silnika graficznego, potrafiącego generować duże wolne powierzchnie, oraz klaustrofobiczne pomieszczenia, których w grze znajdziemy mnóstwo. Akcję obserwujemy z perspektywy FPP.
POLECAM

Screeny

Gameplay#1
Gameplay#2
Gameplay#3
Gameplay#4

Czwarty jest chyba ostatni.
Tlailer#1
Trailer#2
Tralier#3
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Guard w 28 Lip 2008, 12:17

Grałem w gierkę i także polecam. Dziwi mnie, że w CDA dostała, moim zdaniem, o pół punkta za niską notę...ale jaki recenzent, taka ocena. :)
Guard
Stalker

Dołączenie: 09 Sie 2007, 16:54
Ostatnio był: 25 Gru 2009, 20:48

Postprzez adin w 28 Lip 2008, 12:42

ja również w nią grałem i również polecam - niestety z przyczyn naturalnych nie ukończyłem jej w całości - a szkoda
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez Famiru w 05 Sie 2008, 16:01

Właśnie przeszedłem tą gre. Ale zakończenie jest głupie ;/. Nie rozumiem tego.
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez bufi w 05 Sie 2008, 17:41

Famiru napisał(a):Właśnie przeszedłem tą gre. Ale zakończenie jest głupie ;/. Nie rozumiem tego.

W ogóle ta gra jest dziwna i nudna. Lepiej poczekać na Dead Space.

Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40

Postprzez Guard w 05 Sie 2008, 19:07

Wg. mnie jest to fajna nawalanka. Nic poza tym, niestety. Jeśli chcesz się bać, to poczekaj na Project Origin (sequel F.E.A.R.a) albo na Dead Space. Intensywność akcji w Jericho potrafi szybko znużyć... A przez menu główne dostaję torsji. <błeee>
Ale jako nawalanka świetnie się sprawdza.
Guard
Stalker

Dołączenie: 09 Sie 2007, 16:54
Ostatnio był: 25 Gru 2009, 20:48

Re: Clive Barker's Jericho

Postprzez KoweK w 13 Sty 2009, 16:14

Kilka dni temu ukończyłem, i muszę przyznać, że jest to bardzo fajna strzelanka "do wyżycia się" (Pamiętacie Crimsonlanda?).
Gra się wydaje prosta, ale jest porządnie zrobiona- fabuła, grafika, dźwięk i grywalność są na porządnym poziomie. Optymalizacja gry też bardzo dobra (gra chodzi z tego, co mi się wydaje na Unreal Engine 3, podobnie jak Gearsy i BIA:HH). Klimat również niczego sobie, ale widać, że twórcy potworów i lokacji mieli nieźle chorą wyobraźnie ;d Ten grubasek, który "pluł" krwią po otwieraniu swoje brzucha był chyba najgorszą rzeczą jaką widziałem w grze.
Gra szybko stałaby się nudna lecz... Po kilku chwilach rozgrywki otrzymuje możliwość przeskakiwania między bohaterami- każdy z nich ma inne umiejętności oraz broń.
Jedyne minusy to głupie zakończenie, bo głupszego chyba być nie mogło, oraz to, że gra jest krótka (5h rozgrywki jak dla mnie).

+grafika, grywalność, dźwięk, przeciwnicy(!), bohaterowie
-długość gry, zakończenie

8/10, jak dla mnie.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Re:

Postprzez MrRadMat w 02 Mar 2013, 20:12

bufi napisał(a):W ogóle ta gra jest dziwna i nudna. Lepiej poczekać na Dead Space.
Pozdrawiam

Kojarzyta takiego pana Clive Barker? on współpracował przy tworzeniu gry(fabula,przeciwnicy)właśnie dlatego gra jest dziwna ,czy naprwade nudna?to już prędzej kwestia gustu, mi się tam podobała mimo wszystko xD

xKoweKx napisał(a):(gra chodzi z tego, co mi się wydaje na Unreal Engine 3, podobnie jak Gearsy i BIA:HH). Klimat również niczego sobie, ale widać, że twórcy potworów i lokacji mieli nieźle chorą wyobraźnie

użyli swojego silnika graficznego podobnego do UE3 (choć 100% pewności nie mam),jeszcze radze sprawdzić dorobek pana Barker'a(książki i filmy) on ma naprawdę poronioną wyobraźnie(w grze przeszedł samego siebie)
MrRadMat
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2013, 22:04
Ostatnio był: 11 Paź 2015, 12:13

Postprzez Terminus w 02 Mar 2013, 21:00

Tak dla przypomnienia to druga gra sygnowana przez Clive Baker'a. Wcześniej był Undying.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez MrRadMat w 03 Mar 2013, 23:33

z Undying też miałem styczność ale tak szczerze powiedziawszy nie widzę żeby Barker zostawił coś harakterystycznego po sobie w grze(może poza fabułą),a z kolei w Jericho widać że Barker brał już czynny udział przy tworzeniu ,na zakończenie dodam tylko tyle że Undying to gra skupiająca się bardziej na fabule i eksploracji obszarów ,Jericho też co prawda posiada ciekawą fabułę ,tyle że jest liniowy i bardziej skupia się na pacyfikowaniu wrogów jak w Serious Sam'ie.
MrRadMat
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2013, 22:04
Ostatnio był: 11 Paź 2015, 12:13

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości