S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Dziarsky w 25 Lip 2008, 20:20

executor napisał(a):Jak to jest z tym kupowaniem w sklepie gram.pl? Płacimy dziś i czekamy miesiąc czy płacimy potem? Myślicie że będą jeszcze jakieś sztuki do kupienia po premierze?

Zamawiasz i czekasz. Na kilka dni przed premierą (chyba jak egzemplarze do nich trafią) to wysyłają maila z info o zapłacie.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez Pogan w 25 Lip 2008, 20:49

Dziś zamawiałem i 5 dni przed wysyłka potwierdza się zamówienie i płaci jeśli karta lub przelewem płacisz
Image
Pogan
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2008, 21:22
Ostatnio był: 12 Lut 2021, 02:24
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Nekkoru w 25 Lip 2008, 21:48

ja jeszcze nigdy w gram.pl nie kupowałem (ale 25zł mam :) ) i mam pytanko, czy gdy wybiore za pobraniem (płatne przy odbiorze) to jakoś więcej płace za przesyłke, czy tak samo?
Najlepsze forum o elektrowni czarnobylskiej TUTAJ

Image
Awatar użytkownika
Nekkoru
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lip 2007, 13:47
Ostatnio był: 19 Maj 2014, 17:56
Miejscowość: Katowice - Prypec - Moskwa ;)
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Postprzez Polski zolnierz w 25 Lip 2008, 22:02

Za wysyłke zawsze sie płaci xP
Ja jestem zadowolony z naszej EK. Nie jest to taka lipa
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Pogan w 25 Lip 2008, 22:35

Za przesyłkę płacisz tyle samo. chyba ze kupisz za tyle żeby można było zapłacić wirtualnymi za przesyłkę.
Image
Pogan
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2008, 21:22
Ostatnio był: 12 Lut 2021, 02:24
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez KokoJambo1993 w 28 Lip 2008, 20:09

Na 58 stronie była poruszona kwestia kooperacji w Clear Sky'u. Ja wyczytałem gdzieś w internecie, że nawet w SoC miał być dostępny tryb kooperacji i przez jakiś czas twórcy gry chlubili się, że to będzie największa atrakcja trybu multiplayer. W finalnej wersji nie ukazał się jednak ten tryb gry, ale wszystko co było w SoC i zostało usunięte z finalnej wersji ukaże się w Clear Sky'u ( jak niektóre mutanty, bronie ). :wink:
KokoJambo1993
KokoJambo1993
Kot

Dołączenie: 13 Paź 2007, 17:47
Ostatnio był: 28 Lip 2008, 22:21
Miejscowość: Spod Warszawy

Postprzez Polski zolnierz w 28 Lip 2008, 21:22

Nie wszystko będzie to czego nie było w SoCh. Nie będzie pojazdów. Trybu cooperative też zapowiadali, ze raczej nie będzie. Mnie jedna refleksja teraz trafiła...cooperative może byc, nie chodzi o to czy GSC go wrzuci czy nie. Mówiliście, że potrzebna nowa historia. Po co nowa historia? Czy wszystkie misje będą jednoosobowe ? Nie! Załużmy taki Agroprom. Tam historia nas nie zmuszała do bycia w pojedynke. Niby to nasze zadanie, niby my mamy ukraśc dokumenty, ale nie Naznaczony tam jest oczkiem w głowie całej historii. Labolatioria x16, x18 wymagają tego ponieważ tylko my mamy ochraniacz przed emisjami tylko my wiemy o tej misji, Mózgozwęglacz? Tylko my się zgodziliśmy tylko my tam mamy byc i tylko my (prawdopodobnie) byliśmy stworzeni do tej misji. Ale Prypec, Agroprom, Czarnobyl (Prócz w środku sarkofagu choc wystarczyło by dobrze podmienic dialogi-teksty) mogły by byc do cooperative. Misje jakieś większe też mogły byc. Taka misja zniszczenia bazy Wolności, no to samemu nas tam nie wysłali i my pomagaliśmy. No to wsadzic tam 6-8 graczy do teamu Powinności i 10-20 do Wolności i mamy misje. Długo by można tak wymyślac jeszcze. Ja od multi oczekuje tylko tych rzeczy:
-większej stabilności
-więcej trybów
-więcej map
-większa różnorodnośc frakcji (Żałowałem, że niebyło Powinności, Armi, Specnazu czy Monolitu.)
-bardziej "realistyczniejsza" rozgrywka co do uzbrojenia. Mam na myśli tą rzecz- czemu stalkerzy nazywali się Wolnośc? Albo czemu Wolnośc używała broni stalkerów-samotników? Powinna używac tej broni co miała w SP.
-marzy mi sie tryb coś w rodzaju Hold&Attack, a raczej nazywałby się- Faction War. Czyli są dwa Teamy, np. Powinnośc i Wolnośc, i Powinnośc atakuje magazyny itp. itd. Tylko, że więcej frakcji.

PS: Ktoś wie jak będzie wyglądało rozlokowanie frakcji? Bo Powinności jeszcze w Barze ma nie byc. No to jak tam Powinności to tym bardziej Wolności w Magazynach nie powinno byc.
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Postprzez Mibixos w 28 Lip 2008, 22:13

Pewnie gdyby komuś udało sie znaleść mape (tą która zostanie dodana do pudełka) w necie pokazane było by standardowe rozmieszczenie.
:::To tylko przypuszczenie:::

Co do co-op w SoC owszem było pare misji w których można by grac, tak jak wspomniałeś np. Agroprom.
Ale więkrza przyjemność była by gdyby można ze sobą grać od początku do końca.
Przez co trzeba by zmienić historie.
Awatar użytkownika
Mibixos
Stalker

Dołączenie: 26 Cze 2008, 19:12
Ostatnio był: 31 Gru 2008, 20:25
Miejscowość: Zadupie wielkopolskie

Postprzez Polski zolnierz w 28 Lip 2008, 22:17

Ta a może frytki do tego? Macie wymagania...

Zbędny post, nic nie wnoszący do dyskusji - V
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Postprzez CLEAR SKYline w 28 Lip 2008, 22:31

Wcale nie trzeba było by zmieniać fabuły, tylko stworzyć mod skierowany właśnie pod misje coop, który nie tyle zmienia misje, co dodaje nowe. Takie rozstania na pół godziny, żeby zejść do labu i z niego wyjść chyba można przeżyć, co nie?

Panowie to dyskusja o Clear Sky a nie modzie do SoC'a - V

Ok, ok szefuniu.
Ostatnio edytowany przez CLEAR SKYline, 29 Lip 2008, 00:16, edytowano w sumie 1 raz
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez vangosh w 28 Lip 2008, 23:05

Nawiązując do powyższych postów, sam zamówiłem wersję normalną. IMO kolekcjonerska to w tym wypadku strata pieniędzy. Zresztą ja od dawna już się nimi nie interesuję - wolę zapłacić mniej za samą grę.
Awatar użytkownika
vangosh
Kot

Dołączenie: 16 Lip 2008, 22:43
Ostatnio był: 18 Wrz 2008, 14:56

Postprzez Grzybson w 28 Lip 2008, 23:54

mod do stalkera powstawał ale zawiesili czy cos tam projekt bo ani to bylo stabilne itd na youtube sa filmiki chyba z jakichs bet i to wszystko , obecny soc nie nadaje sie pod co-op jedynie poszczegolne misje , taki offtop :wink:

TO niech już więcej offtopu nie będzie bo będą warny -V
Grzybson
Stalker

Dołączenie: 09 Mar 2008, 15:31
Ostatnio był: 09 Mar 2016, 17:35

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości