Gra forumowa.

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Postprzez D4Rk w 26 Sie 2008, 11:11

Imię: Elvis Dark
Ksywa: Kieł
Ulubiony przedmiot: Vintar , M4A1
Specjalizacja : Polowanie , ciche zabijanie
Waga:84 kg
Krótki opis: Elvis był komandosem SAS'u. Kiedy był młody szedł z dziadkiem na polowania.Jest wysoki , czarne krótkie włosy budowa ciała muskularna.Ma blizne na twarzy jak pewnego razu walczył z lwem wtedy zwierzę podrapało go w twarz.Elvis wyszedł z tego cało.
Może być? ;p
Ostatnio edytowany przez D4Rk, 26 Sie 2008, 14:42, edytowano w sumie 1 raz
:

Hihah.... Ale będzie Fajniee!
D4Rk
Stalker

Dołączenie: 10 Lut 2008, 17:20
Ostatnio był: 18 Wrz 2011, 19:29
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Tomasz ''Kawka'' Krzywik w 26 Sie 2008, 11:19

Dobra. Słuchać,co mówię. Cała gra będzie oparta na systemie D100. Ekwipunek każdy dobiera sobie sam i wysyła na PW !!! Inaczej nie będzie akceptowany. I jeszcze jedno. Proszę was,aby był to w miarę sensowny ekwipunek,ok? Dobra.

1.Profesje.
-Snajper
-Komandos
-Szturmowiec
-Naukowiec
-Kierowca.

2. Lokacje.Będę je opisywać tylko za pierwszym razem. Za drugim będę opisywał tylko zmiany jakie w nich zaszły.

3. Walka.

Będzie wyglądała tak:

-Z broni palnej będzie opierać się na Zs (zdolnościach strzeleckich.
-Bronią białą na Ww (walce wręcz.)

Potwory będą miały swoje współczynniki,podobnie żołnierze. Wszystko będę miał zapisane.

4.Pojazdy. Kierować nimi będzie mógł tylko kierowca za pomocą ZK (zdolności kierowniczych.)

5.K 100 to system procentowy,określający szansę od 0 do 100 %. Wiadomo,snajper będzie miał najwyższe Zs,ale najmniejszą wytrzymałość.

W k100 wchodzą

-Ww (walka wręcz)
-Zs(zdolności strzeleckie)
-ZK(zdolności kierownicze)
-Zr(zręczność)
-Wt(wytrzymałość.)

6. Zdolności. (rozwijane za pd)

Szósty zmysł-pozwala wyczuć lokalizację artefaktu,(można znaleźć artefakt bez detektora.-tylko naukowiec)

Strzelec wyborowy (pozwala korzystać z karabinów wyborowych-tylko dla snajpera.)

Szturmowiec(pozwala korzystać z karabinów maszynowych-tylko szturnowiec.

Asasyn (pozwala korzystać z karabinów szturmowych-tylko komandos.)

Mistrz kierownicy(pozwala kierować dowolnym pojazdem kołowym.)

7.Frakcje.
-Wolność
-Powinność
-Stalkerzy.
-Bandyci.

Do każdej frakcji będzie możliwość przyłączenia się w trakcie gry,każda z nich ma swoje zalety. Np. Powinność jest organizacją militarną-będzie więc miała więcej broni,Stalkerzy,z racji swego bytu będą mieli plusy do skradania się w zonie.

Coś jeszcze? Nie stać nas na razie na taki rozbudowany system jak jedi-chyba,że ktoś przebłaga adminów. ;)
Ostatnio edytowany przez Tomasz ''Kawka'' Krzywik 26 Sie 2008, 12:53, edytowano w sumie 2 razy
Ze względu na to,że mam w tym roku testy, będę siedział rzadziej-piątek,sobota,niedziela. Ale o Kawce będę pisał dalej ;)
Tomasz ''Kawka'' Krzywik
Kot

Dołączenie: 25 Sie 2008, 10:06
Ostatnio był: 14 Sty 2009, 19:08

Postprzez Valentino w 26 Sie 2008, 12:07

Więcej profesji no i co z przyłączaniem się do frakcji? Może zestaw umiejętności specjalnych; zbieranie trofeów, wyczucie do anomalii (rzuty na ich ominięcie). Można dać też jakiś wątek przy poszukiwaniu artefaktów - rzut + jakość detektora, tak samo z wykryciem anomalii.
Awatar użytkownika
Valentino
Opowiadacz

Dołączenie: 06 Lis 2007, 12:02
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:18
Miejscowość: Z Ekranu Rejestracji
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 8

Postprzez Brian w 26 Sie 2008, 12:10

Panie Elite Stalker...jakim cudem przelazł nad ogrodzeniem? Za ogrodzeniem od strony Kordonu znajduję się pole minowe. Nie mówiąc już o rozmieszczonych na budynkach reflektorach. Cała baza pijana nie była. Ile na tej ciężarówce jechał? 100km? :P 200? :D .

Haha. System się rozwija tralala. :P . Kartę wyślę jak będzie więcej opcji do wyboru tj. umiejętności i atrybuty.
Podpis poszedł się je*ać.
Brian
Tropiciel

Dołączenie: 11 Mar 2008, 21:53
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 21:14
Miejscowość: 30HA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Tomasz ''Kawka'' Krzywik w 26 Sie 2008, 12:34

Poprawiłem troszkę ;)
Ze względu na to,że mam w tym roku testy, będę siedział rzadziej-piątek,sobota,niedziela. Ale o Kawce będę pisał dalej ;)
Tomasz ''Kawka'' Krzywik
Kot

Postprzez Brian w 26 Sie 2008, 12:36

No są umiejętnośći. Je się rozwija? Jak? :P I więcej tych skilli :wink:
Brian
Tropiciel

Postprzez Tomasz ''Kawka'' Krzywik w 26 Sie 2008, 12:52

Na chwilę obecną przyjęci są:
-Brian-Wilk
-Matthew-Duch
-D4Rk
-Microtus
-elite stalker-Jastrząb
Tomasz ''Kawka'' Krzywik
Kot

Postprzez Microtus w 26 Sie 2008, 14:14

Ja radzę zrobić to inaczej troszku.
Zrobić grupy umiejętności:
I: Bojowe
- Strzelanie z broni palnej (może tu podział na grupy jak -broń krótka - Karabiny - Karabiny szturmowe - Strzelby - Broń ciężka)
- Walka wręcz (boks, karate, krav maga, BAS3 itp.)
- Walka bronią białą (nóż, pałka, saperka itp.)
- Materiały wybuchowe (granaty, ładunki wybuchowe)

II Wiedza
- Survival (podział na tropienie, wyczucie kierunku/orientacja, przeżycie w ciężkich warunkach, polowanie, pozyskiwanie trofeów myśliwskich, skradnie się)
- Taktyka wojskowa - (używanie sprzętu wojskowego, znajomość procedur żołnierzy)
- Obsługa przyrządów technicznych (liczniki Geigera, komputery itp.)
- Wiedza naukowa (mutacje, promieniowanie, fizyka, flora i fauna)

III Umiejętności ogólne
- Prowadzenie pojazdów (motor, samochód, ciężarówka, pojazdy wojskowe np:BWP)
- Umiejętności sportowe (bieganie, parkour, sporty siłowe)

I z czegoś mniej więcej takiego (plus to co komu ciekawego ale w miarę realnego przyjdzie do głowy) wybierać na początku i bez przegięć w postaci super omnibusów. Potem już by się rozwijało te umiejętności dalej i zyskiwało np: wiedzę o mutantach czy anomaliach.

A ekwipunek taki w miarę sensowny jak mówił Kawka wybierajcie sami.
Profesji też na razie niech nikt nie wybiera bo każdy coś tam robił np: był żołnierzem, myśliwym czy naukowcem. A potem by się rozwijał w np: łowcę mutantów czy stalkera.

I mam prośbę napiszcie te postacie jeszcze raz i ślijcie "Kawce" na PW bo po co i niby skąd reszta ma wiedzieć, że macie taką a nie inną historię życiową czy wyposażenie.
No i wysilcie się czasem bardziej :) Mnie najbardziej złamało z Lwem. Jakby kogoś lew "podrapał" to nie miałby pół twarzy a nie zadrapanie. :wink:

Sam chyba napiszę postać od nowa bo w tej grupie to sami bojownicy a nie ma żadnego mózgowca. :P

EDIT: Valentino rób postać!
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Tomasz ''Kawka'' Krzywik w 26 Sie 2008, 14:35

Przysyłać karty do jutra xD
Tomasz ''Kawka'' Krzywik
Kot

Postprzez Brian w 26 Sie 2008, 14:44

Microtus ma rację.
Nie róbmy niczego na szybko...na siłę :!: Lepiej pomysleć, zastnowić się. Udoskonalić system.
Brian
Tropiciel

Postprzez Tomasz ''Kawka'' Krzywik w 26 Sie 2008, 15:24

Microtus napisał(a):Ja radzę zrobić to inaczej troszku.
Zrobić grupy umiejętności:
I: Bojowe
- Strzelanie z broni palnej (może tu podział na grupy jak -broń krótka - Karabiny - Karabiny szturmowe - Strzelby - Broń ciężka)
- Walka wręcz (boks, karate, krav maga, BAS3 itp.)
- Walka bronią białą (nóż, pałka, saperka itp.)
- Materiały wybuchowe (granaty, ładunki wybuchowe)

II Wiedza
- Survival (podział na tropienie, wyczucie kierunku/orientacja, przeżycie w ciężkich warunkach, polowanie, pozyskiwanie trofeów myśliwskich, skradnie się)
- Taktyka wojskowa - (używanie sprzętu wojskowego, znajomość procedur żołnierzy)
- Obsługa przyrządów technicznych (liczniki Geigera, komputery itp.)
- Wiedza naukowa (mutacje, promieniowanie, fizyka, flora i fauna)

III Umiejętności ogólne
- Prowadzenie pojazdów (motor, samochód, ciężarówka, pojazdy wojskowe np:BWP)
- Umiejętności sportowe (bieganie, parkour, sporty siłowe)

I z czegoś mniej więcej takiego (plus to co komu ciekawego ale w miarę realnego przyjdzie do głowy) wybierać na początku i bez przegięć w postaci super omnibusów. Potem już by się rozwijało te umiejętności dalej i zyskiwało np: wiedzę o mutantach czy anomaliach.

A ekwipunek taki w miarę sensowny jak mówił Kawka wybierajcie sami.
Profesji też na razie niech nikt nie wybiera bo każdy coś tam robił np: był żołnierzem, myśliwym czy naukowcem. A potem by się rozwijał w np: łowcę mutantów czy stalkera.

I mam prośbę napiszcie te postacie jeszcze raz i ślijcie "Kawce" na PW bo po co i niby skąd reszta ma wiedzieć, że macie taką a nie inną historię życiową czy wyposażenie.
No i wysilcie się czasem bardziej :) Mnie najbardziej złamało z Lwem. Jakby kogoś lew "podrapał" to nie miałby pół twarzy a nie zadrapanie. :wink:

Sam chyba napiszę postać od nowa bo w tej grupie to sami bojownicy a nie ma żadnego mózgowca. :P

EDIT: Valentino rób postać!

To zajmij się podziałem umiejętności i jak go złożysz to wyślij mi na priva.
Tomasz ''Kawka'' Krzywik
Kot

Postprzez Brian w 26 Sie 2008, 15:27

Przyszło mi na myśl, że lepiej było się nie odzywać tylko wysłac kartę postaci i grać :P .
Zrobię to, ale wątpie czy ci się nowe skille spodobają :wink:
Brian
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości