Poszukiwana ekipa do tworzenia spolszczenia dla OL 2.1.1

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Poszukiwana ekipa do tworzenia spolszczenia dla OL 2.1.1

Postprzez Elektryk w 29 Sie 2008, 18:47

Chciałbym ogłosić, że trwa nabór do ekipy mającej za zadanie profesjonalne spolszczenie moda Oblivion Lost w wersji 2.1.1

Spolszczenie te miałoby się wyróżniać klimatycznością i zmieniać wszystkie napisy oraz przywrócić dźwięki z oryginalnego polskiego Stalkera.
Prace nad spolszczeniem już trwają ale wciąż do spolszczenia pozostały kluczowe teksty.
Poszukiwani są szczególnie spece od broni i frakcji chociaż każda para rąk się przyda. Więc jeśli masz czas, znasz podstawy języka angielskiego (bo istnieją przecież internetowe translatory) i czujesz, że masz żyłkę do pisania ciekawych opowiadań sprawdź się w naszym projekcie!
Przed rozpoczęciem spolszczania tekstów proszę o skontaktowanie się ze mną w celu rezerwacji pliku oraz informacji jak poprawnie zapisywać pliki.

Strona internetowa projektu: http://www.spolszczenie-ol-211.yoyo.pl

Czekam na chętnych...
Image
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lut 2008, 14:50
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 18:05
Miejscowość: Ravenholm
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez pop3kpl w 29 Sie 2008, 22:09

Wydaje mi się, że powinniscie skorygować i poprawić spolszczenie które już jest :)
pop3kpl
Stalker

Dołączenie: 03 Cze 2008, 15:37
Ostatnio był: 22 Sty 2022, 14:27
Kozaki: 0

Postprzez Elektryk w 29 Sie 2008, 22:27

Zawsze lepiej zaczynać od początku. Tamto spolszczenie było zwykłym spolszczeniem. Nie było złe ale też nie było rewelacyjne. My staramy się dodać coś od siebie aby opisy były ciekawsze. Jak wyjdzie to zobaczymy. Czekamy na chętnych do pracy. To naprawdę jest dziecinnie proste! Trzeba tylko trochę dobrej chęci...
Image
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Postprzez Michu w 29 Sie 2008, 22:31

Zastanawia mnie tylko jedno, jeżeli wyszedł OL 2.2, dla czego nie zrobicie do niego spolszczenia ?
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Elektryk w 29 Sie 2008, 22:45

Dobre pytanie. A to dlatego, że ta wersja ma wciąż parę błędów (zacinający się Kruglow) i na na razie jedyną w pełni stabilną wersją jest 2.1.1. Mimo to po powstaniu wersji spolszczenia dla 2.1.1 dość szybko powstanie wersja dla 2.2 gdyż zdaje mi się, że jest to jedynie różnica kilku dodatkowych linijek dotyczących tworzenia drużyny
Image
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Postprzez Michu w 29 Sie 2008, 23:09

Rozumiem. Mi tam Kruglowa ubili, pierwszy raz. ale to inna bajka :D. Powodzenia, i zapewne na 2.2 się nie skończy. Ciekawe co też nowego wymyślą twórcy OL.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Postprzez Elektryk w 30 Sie 2008, 11:44

I tak już wykonali kawał dobrej roboty!
Ja jednak wciąż zachęcam do pracy.

Do spolszczania nie potrzeba znajomości skryptowania czy obsługi wtyczek do Photoshopa.

Wystarczy trochę dobrej chęci a efekt pracy będzie na pewno nie raz linkowany na różnych forach. Na zachętę wstawię tu próbną wersję przemowy Sacharova do Naznaczonego na temat X16

Tak, wiem coś o tym miejscu. Nie będę ukrywał, że od dawna interesujemy się nim...a dokładniej mechanizmem który jest w środku i którego emisja tak paskudnie wpływa na ludzką świadomość. Muszę cię jednak rozczarować: bez specjalnej ochrony przed emisją psioniczną nie masz szans na dostanie się do X16. A nawet gdyby ci się to udało i przedarłbyś się przez hordy uzbrojonych ludzi-zombie to po chwili stał byś się jednym z nich, Naznaczony. Sprawa jest poważna, jednak mogę cię pocieszyć. Obecnie pracujemy nad urządzeniem mającym ochraniać przed emisją, Aby jednak mogło poprawnie działać potrzebne są jeszcze dodatkowe pomiary. Jeśli pomógłbyś nam je wykonać mógłbym ci w podzięce wręczyć działający prototyp tego urządzenia do, że tak powiem testów w terenie.

Jeszcze raz zapraszam do zabawy w spolszczanie
Image
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Re: Poszukiwana ekipa do tworzenia spolszczenia dla OL 2.1.1

Postprzez Vegeta152 w 08 Wrz 2008, 20:34

Ja mogę chętnie zabrać się do spalszczania ;D tylko na zasadzie "wy wysyłacie tekst - ja tłumacze a nie wysyłacie jakichs skomplikowanych plików :F wzamian oferuje fachowe spolszczenie
War...War never changes...
Awatar użytkownika
Vegeta152
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2008, 06:50
Ostatnio był: 25 Mar 2010, 08:14
Miejscowość: Sosnowiec
Kozaki: 0

Postprzez Michu w 08 Wrz 2008, 20:37

Spalszczania ?. Ja bym nie brał takiego ''polonistę'' :D
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Postprzez Przemek77 w 19 Wrz 2008, 12:52

I'm back.

Po co wyważacie otwarte drzwi. Poprawcie / uzupełnijcie (m.in. imiona NPC-ów) to spolszczenie co jest, po co sobie roboty nadawać?
No i.... nie obraźcie się, ściagnąłem tą próbkę Waszego spolszczenia i moim zdaniem jak na razie stylistycznie ono leży i kwiczy. Niestety.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Kozaki: 118

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości