Baza frakcji "Wolność"

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Baza frakcji "Wolność"

Postprzez tom4ever w 23 Wrz 2008, 09:44

Witam , mam takie pytanko, od razu napisze, że szukałem na forum i nie znalazłem, a mianowicie jak wejść do "zamkniętej strefy" bazy Wolności, jest tam kilka schowków no i w tunelu jakiś "ognik" lata i podejrzewam, że jakiś quest bedzie z nim związany(domyslam się, że może po przyłączeniu sie do frakcji hmm??)
Drugie pytanko, tu przyznaje się nie szukałem na forum czy każdy NPC u którego pojawia się opcja dialogowa "Co moge dla ciebie zrobić ?", bedzie mógl nam zaoferować zadanie poboczne, niektórzy po wybraniu tej opcji zlecają nam cos, niektórzy nie.
Trzecie pytanko może troche przygłupawe --- ile jest w grze momentów podytktowanych fabułą gdzie tracimy swój dobytek?? Sobie zbieram wszystko skrupultanie, każdy schowezek, oszczędzam, porównuje ceny a tu Buch(koło lokacji Pchli Targ") i 50k nie ma tylko możliwość odzyszkania "fantów". Czy są jeszcze takie momenty gdy tracimy dobytek, hmm??
Z góry dziękuje za odp. i przepraszam za kłopot.
tom4ever
Kot

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 18:38
Ostatnio był: 02 Wrz 2014, 21:24
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Baza frakcji "Wolność"

Postprzez Pogan w 23 Wrz 2008, 10:00

Po pierwszy wszystko już było na forum wystarczy poszukać. Przejście jest miedzy betonowymi płytami trzeba nisko kucnąć. Niekiedy nie dają zleceń. a co kradzieży to w patchu 15.04 można odzyskać stuff.
Image
Pogan
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2008, 21:22
Ostatnio był: 12 Lut 2021, 02:24
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez tom4ever w 23 Wrz 2008, 10:11

Dzięki wielkie pomęcze się, sprzęt mozna odzyskać ale nie pieniądze przynajmniej w mojej wersji gry, więc postaram sie wczytać save'a i wszystko wydac hehe. Mam jescze takie pytano czy istnieje jakis permanentny schowek gdzie rzeczy pzostawione w nim nie znikają i można je podjąć w dowolnym momencie gry?? Z góry dzięki i prosze o wyrozumiałość :wink:
tom4ever
Kot

Postprzez Master50 w 23 Wrz 2008, 10:48

Po 1. Do bazy Wolności można przejść przez okno w pokoju Czechowa
Po 2. Zależy od sytuacji w jakiej znajduję się dana frakcja
Po 3. Jest tylko jeden moment w grze, ten przy Pchlim Targu. Rzeczy możesz odzyskać, ale kasy już nie (wcześniej można rzeczy schować w zielonej skrzyni w Pchlim Targu - nie znikną)
Po 4. Każdy schowek (zielona skrzynka), rzeczy w nim nie znikają, ale upgrady już tak, więc lepiej zostawić w nim czysty stuff przez upgradu, inaczej przepadnie ulepszenie...

Masz jakieś pytania? Pytaj... :)

EDIT:
W 4. punkcie chodzi o to, że ulepszony sprzęto zostawiany w skrzyni, wyjściu z lokacji i ponownym wejściu staje się sprzętem "czystym", czyli bez upgradów, taki mały bug...
Ostatnio edytowany przez Master50, 23 Wrz 2008, 11:04, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Master50
Kot

Dołączenie: 11 Wrz 2008, 13:06
Ostatnio był: 27 Wrz 2008, 09:08
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Dwight w 23 Wrz 2008, 10:56

Co do przedmiotow, ja przed wejsciem do tej piwnicy w Pchlim Targu wyrzucilem wszystko na glebe. Po calej akcji z ogluszeniem itd. wyszedlem na zewnatrz i pozbieralem wszystko z ziemi. Wszystkie upgrady byly na miejscu... Mysle ze to tez moze byc metoda na ta niespodziewajke, ktora tam na nas czeka.
Image
Awatar użytkownika
Dwight
Stalker

Dołączenie: 01 Gru 2007, 23:25
Ostatnio był: 07 Paź 2008, 23:07
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 4

Postprzez tom4ever w 23 Wrz 2008, 11:41

A mozna wiedzieć co zrobic z tym "ognikiem" latającym w tym "korytarzu" przy bazie Wolności?? Nikt nie ma opcji dialogowej wskazującej, że istnieje jakis quest. Podbny krążył w laboratorium z SoC znajdującego sie mniej wiecej pod tym korytarzem>
tom4ever
Kot

Postprzez Dwight w 23 Wrz 2008, 11:44

A zastrzel dziada bo to poltergaist zapewne...
Image
Awatar użytkownika
Dwight
Stalker

Dołączenie: 01 Gru 2007, 23:25
Ostatnio był: 07 Paź 2008, 23:07
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 4

Postprzez dziura w 23 Wrz 2008, 17:36

Czy to o to chodzi ?
http://www.youtube.com/watch?v=xyv8eBqCM7Q :wink:

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dziura
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 12:30
Ostatnio był: 07 Sty 2020, 23:10
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez tom4ever w 23 Wrz 2008, 20:17

Tak o to mi chodziło, to jedyna opcja żeby się tam dostac bo pisali , że mozna przez dziure w płocie lub przez okno w pokoju lidera frakcji i jak stamtąd wyjśc?? Mam jeszcze pytanko, w bazie powinności jest quest, który się zwie "Znajdz przedmiot: walizka członka Powinności", czy jakoś tak, zleca ją typ ubrany w egzoszkielet, który sobie chodzi na tym samym piętrze gdzie rezyduje dowódca powinności(jego ochroniarz?), ten znaczek od namierzania mijesca w PDA nic nie wskazuje w tym zadaniu, gdzie jej szukać??
tom4ever
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości