No OK, ale jak się do tego zabrać?!

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

No OK, ale jak się do tego zabrać?!

Postprzez Shaockgun w 26 Wrz 2008, 16:08

Witam, mam nadzieję, że mój temat nie zostanie wywalony\opluty. Jestem ultra początkującym gościem, a bardzo pragnąłbym troszkę pozmieniać Stalka. Nie chodzi mi zaraz o robienie wielkiego moda, a tylko np. wstawienie tu i ówdzie mutka lub NPCa. Stąd więc moja prośba: jak zacząć z tym wszystkim? Jakich programów użyć?
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

Reklamy Google

Re: No OK, ale jak się do tego zabrać?!

Postprzez Niebanalna w 26 Wrz 2008, 16:30

Witoj ;)

Zatem, na początek musisz ściągnąć owy programik:

http://www.sendspace.com/file/g5vb0u

Służy on do rozpakowywania plików tzw. gamedata. W nich znajdują się wszystkie potrzebne rzeczy.
Wypakuj sobie pierwszy z brzegu Gamedata i zacznij zabawę.

Do wstawiania mutantów lub NPC z tego co wiem, trzeba nieźle kombinować, a więc ja tu Ci nie pomogę. W każdym bądź razie mogę Ci pomóc przy lekkich problemach z przedmiotami, w miarę się znam.
Radzę Ci poszukać na tutorialach znajdujących się tu i ówdzie na naszym forum :p
Była i się zmyła, ot co.
Awatar użytkownika
Niebanalna
Stalker

Dołączenie: 30 Sie 2008, 20:57
Ostatnio była: 23 Paź 2024, 15:14
Miejscowość: Schron 13.
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 0

Re: No OK, ale jak się do tego zabrać?!

Postprzez Shaockgun w 27 Wrz 2008, 15:51

Nie, raczej to jednak nie dla mnie...
Ten programik pobrałem i wypakowałem jedną z gamedatów. Pojawiły się nowe pliki (pochodzące właśnie z niej), ale co ja mam z tym zrobić?! Jeśli modowanie Stalka ma wyglądać tak, że trzeba dopisywać jakieś linijki tekstu do gamedat :mad: , to jednak lol, tak to nie kce.

A czy w programie-edytorze Stalker SDK można by powstawiać NPC i mutantki? I czy w ogóle istnieje jakaś prosta instrukcja w j. polskim do tegoż programu?

Uważaj na double posty bo dostaniesz niemiły prezent. - F360
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości