Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Do jakiej dołączyłeś/aś lub dołączysz frakcji??

Powinność
266
25%
Wolność
305
29%
Czyste Niebo
101
10%
Stalkerzy
333
32%
Bandyci
41
4%
Renegaci
9
1%

Razem głosów : 1055

Re: Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Postprzez Morphos w 07 Paź 2008, 02:02

Wybrałem Stalkerów, faktycznie na początku to dobra frakcja, oferuje dobre kombinezony (SEVA, niestety można ją stuningować dopiero u Wolności), niezłe karabinki szturmowe i cały czas pcha swoje oddziały do przodu ale... już chyba ze 3-4 razy wyczyściłem bazę bandytów (na wysypisku) do zera w pojedynkę, a że żadna kutfa z mojej frakcji się tam nie pofatyguje, to bandyci wracają jak tylko się oddalę, wie ktoś może co z tym zrobić, miał tak już ktoś??
Image
"He who desires, but acts not, breeds pestilence."
Awatar użytkownika
Morphos
Kot

Dołączenie: 26 Wrz 2008, 21:19
Ostatnio był: 04 Mar 2012, 16:16
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez SkacikPL w 07 Paź 2008, 10:16

Svoboda
bo ich lubię , nie ma tego tamtego jest tu i teraz
Image
Awatar użytkownika
SkacikPL
Kot

Dołączenie: 17 Cze 2008, 18:23
Ostatnio był: 26 Paź 2008, 20:32
Miejscowość: 127.0.0.1/localhost/root
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --
Kozaki: 1

Postprzez Medium w 07 Paź 2008, 10:32

cmlPL napisał(a):FreeKill - mylisz się - tam nikogo nie ma ze Specnazu - to jest OMON, słuchaj ich tekstów dokładnie albo zajrzyj na arene w SoC'u tam jest mowa o żołnierzach z Omonu.

Nie to żebym się czepiał ale OMON to nie wojsko tylko milicja.
O - Otriad Oddział
M - Milicji
O - Osobowo Specjalnego
N - Naznaczenija Przeznaczenia
Są to oddziały szturmowe milicji służące np. do rozpędzania demonstracji (pałkami) itp. Kiedyś te oddziały szkoliły się u naszych ZOMO'wóców ale teraz, w moim przekonaniu, uczeń przerósł mistrza.

Pozdrawiam

Medium
Medium
Stalker

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 08:29
Ostatnio był: 30 Gru 2009, 23:59
Miejscowość: Ełk

Postprzez Swiena w 07 Paź 2008, 16:41

:D:D uczeń przerósł mistrza, o tak szczególnie gdy zomo pałowało ludzi. ale fakt że te pałko zomo są fajne i nieźle z nich idzie kogoś uszkodzić^^ cena jedyne 30zł na allegro
Swiena
Stalker

Dołączenie: 07 Wrz 2008, 03:02
Ostatnio był: 11 Sty 2009, 16:42
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez Zaklinac w 11 Paź 2008, 13:04

Jest opcja dołączenia do CS? Oczyściłem im bagna, ale jak gadam z przywódcą to mam tylko opcję dialogową "Wpadłem na chwilę, muszę lecieć" :?:
-Panowie, czas wykazać się męstwem.
-Znowu?
Awatar użytkownika
Zaklinac
Kot

Dołączenie: 04 Paź 2008, 00:31
Ostatnio był: 13 Paź 2008, 22:35

Postprzez Chemosh w 12 Paź 2008, 01:36

dziura napisał(a):Powinność. Bo Bandytów nie cierpię, a Wolność ma brzydsze mundury.
A tak na serio...

No tak, się śmiej, ale z tego co tutaj wyczytałem, to wielu faktycznie się kieruje tym, że jedna frakcja ma "fajniejszy kolor kombinezonu", "lepsiejsze uzbrojenie i modyfikacje", "fajniejsze texty, w ogóle joł i elo", a nie ideami jakimi kierują się frakcje (no tak, kogo by to obchodziło?). Ja przez większość czasu byłem najemnikiem, potem w końcu zdecydowałem się na dołączenie do samotnych Stalkerów, bo przynajmniej dostaję wynagrodzenie za to co lubię robić najbardziej (wybijanie bandytów) i nie interesują mnie idiotyczne wojenki Powinność vs Wolność o to kto ma rację, bo jak dla mnie to nie ma jej żadna z tych frakcji. Gdybym wiedział jak to zrobić, to najchętniej dołączyłbym do Czystego Nieba. Wydawało mi się, że na samym początku chyba można było dołączyć, ale nie pamiętam dobrze, a sprawdzać mi się tego nie chce teraz. Pamiętam za to, że potem gdy w trakcie późniejszej gry wróciłem do ich bazy, to dialog z dowódcą wyglądał na coś stylu "Siema, jak tam zdrówko?" i tyle, żadnej możliwości dołączenia.
Awatar użytkownika
Chemosh
Kot

Dołączenie: 03 Maj 2008, 18:18
Ostatnio był: 25 Kwi 2009, 22:52
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Darth ReX w 12 Paź 2008, 14:05

do Clear sky dołączysz, jeśli będą cię lubić. Powinni być zaznaczeni na zielono.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez Terry w 12 Paź 2008, 14:32

Chemosh napisał(a):A nie ideami jakimi kierują się frakcje (no tak, kogo by to obchodziło?)

A mnie obchodzi. :) W SoC najbardziej podobała mi się Wolność. W ogóle mi się ich poglądy mi się podobały itp.
Ale w CS mi się bandyci podobają... "Zaprowadzają porządek" na Wysypisku. Widzieliście kiedykolwiek inną frakcje, która zbiera podatki? hę? W końcu władzom też coś się należy! W końcu Wysypisko należy do Jogi! Szef łaskawie pozwolił odkopywać te sprzęty, a te chamy jedne bez wiedzy straży wynosza artefakty itp... eh
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez Ropasiak w 16 Paź 2008, 17:47

Wolność... dlaczego? Hm no tu się troche rozpisze. Od czasów Cienia Czarnovyla podobała mi się ta frakcja. Ich poglądy na temat zony, od pierszego usłyszenia spodobała mi się. Chociaż że jest gorzej uzbrojona od Powinności to i tak będe w jej szeregach. Po prostu mam jakoś znią więź. A Idea? Badać zonę, zebrać informacje, zniszczyć Powinność i ocalić zonę. Wierzą że zona może dać ogromny postęp Technologiczny, może tak. Ale co się stanie jeżeli wtedy zona stanie się nie kontrolowana? Ogólnie zawsze będe spierał Wolność.
| Ryzen 7 5700X (4.85GH) | Gigabyte B450 Gaming X | Arctic Liquid Freezer II 280mm | 40GB DDR4 RAM 3466MHz CL16| PowerColor RX 6700XT Hellhound 12GB GDDR6 (+Cooler Master ELV8) | Kingstone KC3000 2TB + Crucial BX500 1TB | Gigabyte Aorus Elite Platinum ATX 3.1 850W | Fractal North XL White (+Cooler Master Halo 2 120mm) | Windows 10 Pro x64
Ropasiak
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2008, 18:02
Ostatnio był: 04 Mar 2025, 17:36
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 18

Postprzez marcel w 17 Paź 2008, 19:38

Wolność
Czemu?
Przyznaję, podczas ciężkiej walki wolę mieć za plecami kilku czerwonych, ale ich podejście do Zony baardzo mi się nie podoba. Strefa to dar, który należy badać i doceniać, a nie starać się go zniszczyć. Poza tym dzięki Wolności niejaki Szrama może poznać prawdziwych przyjaciół - Gandzię, Aszota, czy Wujka Jara. :) Powinność ofiaruje zaś tylko raczej neutralnego Kołoboka, który z resztą w niepatchowanej wersji ma ograniczone zasoby rubelków, a więc jego przydatność jako importera Kozaków i wszelkiej maści żarełka znacznie spada.
Swoboda to zdecydowanie najbardziej klimatyczna frakcja w CS, ich liberalne podejście do życia bardzo mi odpowiada.

No, to teraz wyjawię Wam najważniejszy powód dla którego wstąpiłem w ich szeregi - lubię zielony. xD
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Postprzez Terry w 17 Paź 2008, 20:44

marcel napisał(a):No, to teraz wyjawię Wam najważniejszy powód dla którego wstąpiłem w ich szeregi - lubię zielony. xD

Dokładnie! To była pierwsza cecha Wolności, która mi się spodobała w SoC! Tera to już wiem czemu nienawidzę Powinności - nienawidzę czerwonego koloru! xD
Ale też nienawidzę Powinność z innych powodów... Nie za ich cele... Ich cel jest nawet dobry - zniszczyć Zonę... Ale nienawidzę Powinności za... hmm... no tak jak ja ich obserwowałem to tak się "wywyższają" nad innymi frakcjami. "Jesteśmy wybrańcami! Ocalimy świat! Powstrzymamy Zonę!" Nie lubię takich tekstów... są dla mnie mocno irytujące.
Może zdanie "Jesteśmy wybrańcami!" w grze nie wystąpiło, ale tak wywnioskowałem po ich propagandzie w Barze w SoC.
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Postprzez Skull w 17 Paź 2008, 21:21

Ja przyłączyłem się do Powinności lubię ich, a poza tym miałem zanim się do nich przyłączyłem ich kamizelke :)
Awatar użytkownika
Skull
Kot

Dołączenie: 24 Sie 2008, 21:41
Ostatnio był: 17 Paź 2008, 21:46
Miejscowość: Słupsk
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości