Opis na Gry-OnlineZagrałem z czystej ciekawości i powiem szczerze: zostałem bardzo mile zaskoczony!
Najbliżej tej grze do Bridge Buildera, lecz podobieństwo kończy się tylko na budowaniu przejścia do następnej rury (tak, rury...). Poziomy są o wiele bardziej zakręcone, różnorodne, wręcz kipiące pomysłowością, a całość do tego z wierzchu oblana humorem. Perfekcyjne wykonanie, logiczne podejście do zabawy oraz nuta zręczności potrzebna do ukończenia pozycji daje wprost ogromną frajdę przyciągającą do monitora na dłuższy czas.
Grafika jest co prawda 2D, ale trudno oderwać oczy od kolorowej i idealnie pasującej do świata Goo oprawy graficznej. Niemal wszystkie elementy przyprawiają o lekki uśmiech na twarzy... może ze względu na cukierkowość oprawy, albo dzięki zabawnemu designowi, sam już nie wiem, pewnie oba naraz.
Dźwięki też prezentują się całkiem nieźle, podkreślając groteskowość przedstawionego świata, lecz zachowując jednocześnie poważne, niekiedy wręcz melancholijne brzmienie.
Co ciekawe w grze mamy do czynienia z jak już wspomniałem niezwykle groteskową, ale jednocześnie przejmującą fabułą, opisującą wzloty i upadki "maziowych" kulek, która głownie bawi, lecz czasem nawet wzrusza.
Jedynym minusem jest tylko to, że gra jest trochę krótka (a przynajmniej taka się wydaje xD). Na siłę mógłbym wyciągnąć jeszcze pewne niedogodności ze sterowaniem - czasem połączenie kulek tak jak chcemy jest nieco irytujące, gdy zbudowana przez nas wieża kołysze się na wszystkie strony, a my jesteśmy już tuż tuż od końca etapu.
Podsumowując, z czystym sumieniem mogę polecić grę każdemu, kto od dawna czekał na jakąś innowacyjność i jednocześnie dozę groteski w growym przemyśle. Gra dostaje ode mnie
9.5/10.
Zapraszam do dyskusji i jednocześnie pozdrawiam,
Mathus92