Two Worlds

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Postprzez Terminus w 03 Sie 2008, 17:10

Właśnie skończyłem.
Fabułę to autorzy chyba pisali na dzień przed zakończeniem produkcji...
Ja mam ogromny niedosyt. Wykreowali duży i fajny świat i tak go spłycili... Niby są wojny jakichś frakcji i klanów ale możesz pracować dla wszystkich. Główny bohater o inteligencji kurczaka, jego rozmówcy na ogół też. Łazisz po mapie bez celu, zabijasz wilki, wiwerny, wilki, wiwerny, wilki, bandytów, wilki, wiwerny... Na południu jest ciekawiej, ale po co tam łazić?
Zapomniałbym. Potwory w pewnym momencie dzielą się na te co zabijasz jednym "młynkiem" i te co Ciebie zabijają jednym pacnięciem.

No i do tego siostra głównego bohatera wyglądająca jak wampir z filmu klasy C sprzed 30 lat...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Reklamy Google

Postprzez Thorgar w 03 Sie 2008, 18:16

Terminus napisał(a):Właśnie skończyłem.
Fabułę to autorzy chyba pisali na dzień przed zakończeniem produkcji...
Ja mam ogromny niedosyt. Wykreowali duży i fajny świat i tak go spłycili... Niby są wojny jakichś frakcji i klanów ale możesz pracować dla wszystkich. Główny bohater o inteligencji kurczaka, jego rozmówcy na ogół też. Łazisz po mapie bez celu, zabijasz wilki, wiwerny, wilki, wiwerny, wilki, bandytów, wilki, wiwerny... Na południu jest ciekawiej, ale po co tam łazić?
Zapomniałbym. Potwory w pewnym momencie dzielą się na te co zabijasz jednym "młynkiem" i te co Ciebie zabijają jednym pacnięciem.

No i do tego siostra głównego bohatera wyglądająca jak wampir z filmu klasy C sprzed 30 lat...

Prawda : D

Warn : Svt
Image
Awatar użytkownika
Thorgar
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2008, 11:19
Ostatnio był: 16 Cze 2012, 13:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 0

Postprzez nagyatsu w 03 Sie 2008, 21:55

IMO gra mogła zrobić naprawdę dużą furorę... Po prostu twórcy zamiast wszystko dopiąć na ostatni guzik, popracować nad fabułą, poszli na łatwiznę i grę wypuścili na rynek... Grałem, bo grałem, ale po 2 dniach grania odłożyłem na bok, bo cały czas ta monotonia... Co do "wilki, wiwerny, wilki, wiwerny" absolutnie się zgadzam ^^
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Re: Two Worlds

Postprzez Ignac w 27 Lis 2008, 00:08

Zgadzam się z wami co do monotonii rozgrywki w TW, duży ciekawy świat ale robi się potem nudnawy. W grze rozbroiła mnie jeszcze jazda konna :D, o ile galop jeszcze jakoś wygląda, to wolniejsze "biegi" wyglądają tragikomicznie :D IMHO gierka fajna, nie bez wad, ale ma to coś, że chce się w nią grać. Szkoda, że twórcy bardzo okroili fabułę.
Awatar użytkownika
Ignac
Kot

Dołączenie: 23 Lis 2008, 21:07
Ostatnio był: 25 Paź 2010, 18:49
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Poprzednia

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości