Pytania odnośnie modowania stalka

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Pytania odnośnie modowania stalka

Postprzez młodszy stalker w 22 Gru 2008, 20:04

No to mam mnóstwo pytań odnośnie modowania stalkera i przepraszam jeżeli się te pytania już kiedyś pojawiły na forum.

1. W jaki sposób należy przenieść bronie i przedmioty (nowe) z innych modów do innych i jakie pliki będą potrzebne
2. Czy jest możliwość zrobienia broni która ma właściwości jak artefakty np obrażenia od radioaktywności +5, obrażenia od promieniowania dla noszącego broń.
3. W jaki sposób zrobić by w ciele martwych wrogów stalkerów mógłbym znaleźć losowo broń i losowy pancerz.
4. Co trzeba zmienić by dana frakcja stalkerów posiadała na różne modele (chodzi mi o to by np. najemnicy posiadali ludzi w egzo).
5. Jak dodać wybraną broń stalkerą i frakcjom by posiadali np. karabin maszynowy pk lub svd.
6. Podobne pytanie jak wyżej ale chodzi teraz o amunicje którą stalkerzy będą taszczyć razem ze sobą i gdy zginą oprócz nowej broni zostawią po sobie amunicje do niej (gościu z powinności zginą i zostawił mi swój karabin pk oprócz tego w jego ekwipunku znalazłem dajmy na to 100 sztuk amunicji do pk).
7. Czy da radę zrobić cykliczne emisje psioniczne takie jak znajdują się nad jantarem, by pojawiały się jak blow outy.
8. Jak dodać horror time do stalkera i w jaki sposób ustalić ilość pojawiających mutantów.
9. Jak zrobić by w stalkerze biegały całe stada mutantów które by się przemieszczały przez mapę.
10. Jak stworzyć realne wojny frakcji chodzi, o to by różne frakcje walczyły ze sobą np. tak jak to zrobili w abc inferno.
11. Czy jest też możliwe stworzenie czegoś na kształty wojen frakcji ale przy pomocy mutantów. (chodzi o by stada mutantów zbijały się na wzajem albo atakowały bazy stalkerów np. cordon, bar, jantar).
12. Ataki wojska na stalkerów przy pomocy helikopterów, btr-ów ludzi.
13. Czy jest możliwość by wszyscy stalkerzy mogli podróżować między poziomami (np. bies którego spotykamy na wysypisku pojawił by się przy muzgo zwęglaczu).
14. Jak zrobić by zabierać losowe sumy pieniędzy z poległych wrogów.

No i to wszystko, dużo tego heh mam nadzieję że dostanę pozytywne odpowiedzi na moje pytania. Dziękuję.
I proszę o wyrozumiałość w sprawie moich pytań.

I o to chodziło :) - V
Ostatnio edytowany przez młodszy stalker 22 Gru 2008, 21:56, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
młodszy stalker
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2008, 15:06
Ostatnio był: 20 Sty 2009, 10:40
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: kombos pytań odnośnie modowania stalka

Postprzez Michu w 22 Gru 2008, 20:10

młodszy stalker napisał(a):2. Jest taka możliwość
3. w death_generic, nazwa pancerza, ilość itd...
4. zedytować pliki frakcji :)
5. to samo tylko że stalków :P
6. w death_generic
9. oczywiście edycja SPAWNA.
10. Skrypty bodajże.
11. Skrypty też.
12. To co wyżej.
13. Jest możliwe.
14. Możesz zrobić np. nowy przedmiot, pieniądze, ma on wartość sprzedawaną 1:1 (tyle ile "kosztuje" za tyle go sprzejdaesz) w death_generic dodajesz go do stalkerów losowo, różne kupki pieniędzy :P. Troche roboty ale taki patent jest b. możliwy.

btw, masa błędów ortograficznych...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Re: Pytania odnośnie modowania stalka

Postprzez młodszy stalker w 22 Gru 2008, 20:21

No okej rozumiem że jest masa roboty z tymi skryptami czyli na razie nici z tego, ale czy możesz mi powiedzieć gdzie się znajdują te pliki od frakcji, stalków, a tak poza tym dzięki za pomoc. A i zapomniał bym jak zmienić teksturę celownika pso tego od kałacha z OL żeby był taki jak ze zwykłej wersji czystej bez modów.

EDIT
błędy robiłem bo klawiatura mi nawala i muszę mocno wstukiwać klawisze, a poza tym orłem z polskiego nigdy nie byłem i sorry za takie parszywe błędy

I jestem ciekawy czy da radę zrobić te emisje psionicze.
Ostatnio edytowany przez młodszy stalker 22 Gru 2008, 21:58, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
młodszy stalker
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2008, 15:06
Ostatnio był: 20 Sty 2009, 10:40
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 0

Postprzez Michu w 22 Gru 2008, 20:35

po prostu usuń tą nową teksturę celownika.

Hmm ja Ci zbytnio nie pomogę bo nie mam stalka wypakowanego, ale poszukaj w configach :P.
Może ktoś inny by pomógł też... :s..
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Vaniol w 22 Gru 2008, 21:03

@młodszy stalker

Jeśli do jutra nie edytujesz swojego posta tzn. nie poprawisz wszystkich rażących błędów ortograficznych to dostaniesz ostrzeżenie a temat poleci do kosza.

Jak to zrobić najłatwiej ? Zainstaluj FireFox'a, przejdź do edycji posta i popraw wszystkie błędy które zostały zaznaczone przez przeglądarkę.
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości