No to mam mnóstwo pytań odnośnie modowania stalkera i przepraszam jeżeli się te pytania już kiedyś pojawiły na forum.
1. W jaki sposób należy przenieść bronie i przedmioty (nowe) z innych modów do innych i jakie pliki będą potrzebne
2. Czy jest możliwość zrobienia broni która ma właściwości jak artefakty np obrażenia od radioaktywności +5, obrażenia od promieniowania dla noszącego broń.
3. W jaki sposób zrobić by w ciele martwych wrogów stalkerów mógłbym znaleźć losowo broń i losowy pancerz.
4. Co trzeba zmienić by dana frakcja stalkerów posiadała na różne modele (chodzi mi o to by np. najemnicy posiadali ludzi w egzo).
5. Jak dodać wybraną broń stalkerą i frakcjom by posiadali np. karabin maszynowy pk lub svd.
6. Podobne pytanie jak wyżej ale chodzi teraz o amunicje którą stalkerzy będą taszczyć razem ze sobą i gdy zginą oprócz nowej broni zostawią po sobie amunicje do niej (gościu z powinności zginą i zostawił mi swój karabin pk oprócz tego w jego ekwipunku znalazłem dajmy na to 100 sztuk amunicji do pk).
7. Czy da radę zrobić cykliczne emisje psioniczne takie jak znajdują się nad jantarem, by pojawiały się jak blow outy.
8. Jak dodać horror time do stalkera i w jaki sposób ustalić ilość pojawiających mutantów.
9. Jak zrobić by w stalkerze biegały całe stada mutantów które by się przemieszczały przez mapę.
10. Jak stworzyć realne wojny frakcji chodzi, o to by różne frakcje walczyły ze sobą np. tak jak to zrobili w abc inferno.
11. Czy jest też możliwe stworzenie czegoś na kształty wojen frakcji ale przy pomocy mutantów. (chodzi o by stada mutantów zbijały się na wzajem albo atakowały bazy stalkerów np. cordon, bar, jantar).
12. Ataki wojska na stalkerów przy pomocy helikopterów, btr-ów ludzi.
13. Czy jest możliwość by wszyscy stalkerzy mogli podróżować między poziomami (np. bies którego spotykamy na wysypisku pojawił by się przy muzgo zwęglaczu).
14. Jak zrobić by zabierać losowe sumy pieniędzy z poległych wrogów.
No i to wszystko, dużo tego heh mam nadzieję że dostanę pozytywne odpowiedzi na moje pytania. Dziękuję.
I proszę o wyrozumiałość w sprawie moich pytań.
I o to chodziło
- V