Ja z kolei mam taki temat. Mam do wyboru kupno :
- Intel Core2 Quad Q9650 3,00 GHz - ok. 1429 zł, mniej kasy od grafy i coraz więcej gier na 4 rdzenie, ponoć kręci się pow. 4 GHz ładnie,
- GF GTX 295 - ok. 2000 zł., tu z kolei supergrafa, już niebawem ma być nawet na 1 płytce PCB.
Moje pytanie to, co lepiej teraz wybrać, kartę, czy proca, żeby se jeszcze polepszyć, bo mogę albo jedno, albo drugie.
Mój obecny konfig to:
- c2d
[email protected] GHz (chodził już stabilnie na @3.7 GHz, ale nie chcę go katować - w stresie miał ok. 62-65 st.

),
- GF 9800 GX2 KO,
- 3 GB ramu
- tagan 900W,
- asus P5N-32E SLI,
- 22".
Mam swój typ, ale jestem ciekaw co Wy na to, co byście wybrali
Pzdr
EDIT:
To nie czekając zbytnio na podpowiedzi, których do tej pory brak, choć ciężko było się zdecydować między grafą, a procem zrobiłem swoje i nabyłem : quada 9550 2.83 GHz. Szukałem rewizję E0, bo ta się najlepiej kręci i taką też kupiłem. Co proc CPU, to proc i to zawsze podstawa jest dla dalszych podzespołów jednak. Ta wersja kręci się jak karuzela po zwarciu, przy założeniu, że ma się do tego odpowiednią resztę sprzętu. Ja musiałem zmienić jednak płytę główną, bo moja poprzednia quada nie puszczała w ogóle z o.c, tylko z default, wymieniłem na p5q asusa i zostałem zwalony z nóg. Z 2,83 GHz poszedł z biegu na 3,4 GHz, a po lekkim podniesieniu napięć i gmeraniu w biosie na 3.63 GHz bez specjalnego wniku i teraz na 3.63 GHz mam 4 rdzenienie, a nie 2 ledwo na 3.5 , stabilnie leci w grach i benchmarkach ('05 24.153 fps), a temp. w max stresie 60 st. bezpośrednio na rdzeniach mierząc Core Temp., a Speedfan to o 10 st. mniej, bo temp. ogólną przy procu pokazuje, więc wiadomo, że spoks zupełny:D
Te akurat Cepy można kręcić śmiało do 4 GHz, a nawet wiecej, ale nie chcę go katować zbytnio i tyle póki co mi styka.
I tu jednak k^&%wa nie do końca bo :
- FC2 na ultra bez wniku j/n, Fallout3 i reszta też,
za to w bazie Czystego Nieba, co najwyżej 30 fps przy ustawieniu w opcjach grafy na max wszelaki, więc kiszka z lekka

, ale nic to, bo dalej już jest tylko lepiej, średnio ok. 80 fps i to nie wina sprzętu, że tak kiepsko zoptymalizowaną grę w tym akurat miejscu zrobili
Teraz czekam tylko, aż nowe grafy gt300 nvidii na jesieni wyjdą, bo to chyba też podstawa jednak, zakupię do tego proca taką właśnie grafę i wtedy mi chyba styknie w końcu