[Arsenal Mod RC1] Dodatkowe bronie

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: Arsenal Mod RC1

Postprzez solarze w 21 Lut 2009, 23:49

w pliku localization.ltx w Gamedata/config zmień w 2 linijce "eng na "pol"
Przepraszam za błędy w pisowni
Awatar użytkownika
solarze
Stalker

Dołączenie: 03 Lut 2009, 17:22
Ostatnio był: 10 Sie 2009, 23:40
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Vegetto_SSJ2 w 22 Lut 2009, 01:55

Udało mi się zmienić lokalizacje pliku z eng na pol, ale niestety po uruchomieniu gry, wywalało mnie do windowsa. Próbowałem coś kombinować i w związku z tym zauważyłem również, że w folderze "pol" nie było pliku "arsenal_mod", wiec postanowłem tam wkleić z "eng", który takowy plik był i po wykonaniu takich czynności gra chodzi ale... brakuje polskich znaków. W pliku "localization" także prawidłowy zapisany jest tekst "_cent _west".
Nie wiem o co kaman, ale pamiętam że w starszych wersjach OL też tak było(w moim przypadku), ale powstało spolszczenie które eliminowało taki problem, tak samo jak nowsze wersje(aktualnie używam OL 2.2).
Da się spokojnie grać na AM RC1, ale niekiedy brak polskich znaków doprowadza mnie do szału, hehe.

Wyrażam się z prośbą o kolejną odpowiedż. Dziękuje. :)
Awatar użytkownika
Vegetto_SSJ2
Kot

Dołączenie: 20 Lut 2009, 16:49
Ostatnio był: 13 Maj 2019, 09:12
Miejscowość: "Na skraju drogi"
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez solarze w 22 Lut 2009, 03:41

Ja też ich nie mam!Gram z literkami z cyrilicy zamiast ć ś ż ź...Nie jest trudno a masz ikony broni poprawne?Bo ja mam jakieś GU**O zamiast ikon.
Awatar użytkownika
solarze
Stalker

Postprzez Darth ReX w 22 Lut 2009, 13:22

Solarze, powtarzałem się, jest już topic o tym więc nie śmieć mi tematu :P
BTW spróbujcie wywalić na zbity ryj plik localization.ltx. Może pomoże, ale głowy nie dam.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez solarze w 22 Lut 2009, 14:07

to nie pomoże ! Jak go wywalisz to wszystko nowe będzie brzmieć NP. wpn_AK_47_.... Więc się nie opłaca takie coś.

Nagminnie bez przerwy napie*dalasz tym samym błędem w każdym słowie. Jeszcze raz... -C17
Możliwe że mazowsze - Michu
Ostatnio edytowany przez solarze, 22 Lut 2009, 22:50, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
solarze
Stalker

Postprzez Vegetto_SSJ2 w 22 Lut 2009, 22:50

No to rozumiem... W porządku, da się grać. :) A gdybym chciał mieć HUD z SoCa? Bo jakoś z OL mi się nie podoba... Widziałem tutaj dział bodajże, ale do czystego Obliviona, tak mi się wydaje. W OL+AM RC1 ten mod z HUD nie chodzi prawidłowo, hm... Dziękuję. :)
Awatar użytkownika
Vegetto_SSJ2
Kot

Postprzez Darth ReX w 22 Lut 2009, 23:03

Właśnie ten hud z arsenalem powinien chodzić bez problemów, gdyż arsenal nie rusza huda...
Robisz coś źle i tyle.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez Vegetto_SSJ2 w 22 Lut 2009, 23:14

Po dodaniu tego HUDa, a dokładniej, usuwanie starego folderu z "UI" i wklejenie czystego powoduje zaniki niektórych ikon w grze, dokładniej, broni z AM RC1 i nowych rodzajów ammunicji. A próbowałem tam wkleić bez usuwania starej wartości i zgadnijcie co powstało?
-Mieszany HUD z SoCa i OL, co nie wyglądało to ładnie... Cóż, próbowałem coś skombinować...
Ale z góry dziekuję za fatygę. :)
Awatar użytkownika
Vegetto_SSJ2
Kot

Postprzez von Carstein w 01 Mar 2009, 21:55

Mam straszną prośbę. Czy któryś z braci Stalkerów mógłby wstawić liste broni, które wprowadza do gry ten mod.
Szukałem jej (może niezbyt dokładnie) na waszym forum lecz jej nie znalazłem.
I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa. Czym tzn. jakim nowym uzbrojeniem różni się Arsenal Mod RC1 od Arsenal Mod V2.
Bardzo proszę (BŁAGAM) o pomoc.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Niebanalna w 02 Mar 2009, 17:10

Ppor. - wpisz nazwę moda do wyszukiwarki Filefront i znajdziesz dokładny opis, jest change log i dodane wodotryski itd. :P
Była i się zmyła, ot co.
Awatar użytkownika
Niebanalna
Stalker

Dołączenie: 30 Sie 2008, 20:57
Ostatnio była: 23 Paź 2024, 15:14
Miejscowość: Schron 13.
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez von Carstein w 02 Mar 2009, 18:46

Dziękuje ci, ale właśnie znalazłem to czego szukałem (dzięki pomocy życzliwego stalkera któremu dziękuję).
Niestety. Nie zdążyłem zamieścić sprostowania w poprzednim poście. Bardzo z tego powodu ubolewam i przepraszam administratorów za wszelkie niedogodności z tym związane.

Spoko, luz i w ogóle xd - Wymieniona wyżej administracja, Michu.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Els w 06 Mar 2009, 18:55

Hej
CO do OL2.2+AR to śmiga pięknie bez żadnych błędów,nawet są polskie znaki,wszystko gra,kolejność instalacji była podawana setki razy wiec nie ma sensu pisać tego ponownie.Natomiast chciałem Wam podać nazwę moda,który poprawia HUDa na bardziej przyjazny,taki jak w Rebalanced,Amk,Faiakes.Mod nosi nazwę:Hud and Blood mod,wpiszcie to w gogle ,linka niestety nie mam.Jedna rzecz tylko,jak już go rozpakujecie to usuńcie z niego pliki o nazwie "carbody" z configa,gryza sie z OL w efekcie jest bug trap.
Ja osobiście do OL2 mam wpakowane : ARSENAL_Mod_RC1+ s.w.o.v2.2.2_for_ol2.2+ nature_grass_mod_v1.0_more_brownyellow_version+ float32+S.H.A.R.P.E.R-Textures.v.0.95
.Na koniec: stalker_fullmetal_fm,ładniejsza muzyka,według mnie,wszystko razem waży...prawie 1.5GB.Gierka wygląda ładniej i wszystko fajnie śmiga ale w porównaniu do Rebalanced i tak to wszystko siada moim zdaniem.Rb jest bardziej przemyślane i dopieszczone,widać ze ktoś nad tym trochę posiedział a nie władował zestaw modów do jednego katalogu tworzących ogólny chaos.Zestaw nawet ciekawy,polecam to co podałem powyżej.RB też spróbujcie najlepszy mod do stalkera w jaki grałem do tej pory.
Powodzenia.
Els
Kot

Dołączenie: 12 Lut 2009, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2009, 01:27
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Black Kite

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości