Modyfikacje pliku handlarzy

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Modyfikacje pliku handlarzy

Postprzez EFO w 23 Mar 2009, 15:49

Wiem że taki temat już jest tyle że pod CS, a pod względem modyfikacji pliku handlarzy są znaczne różnice. Najważniejsza to taka że nie wystarczy pozmieniać parametrów w pliku trade tu dzież np. barman_trade dla jasności choć odpowiada on za to co dany handlarz może nam sprzedać. Musimy też zmienić plik odpowiadający za zapasy handlarza czyli np. barman_supl. Najprościej jest skopiować kolumny z towarem z pliku sprzedaży do pliku zapasów. A kopiujemy je dlatego że handlarz nie ma niektórych itemów w zapasach, a czego niema to nam nie sprzeda. Tak możemy sobie zrobić własnego trader moda.

PS: Nazwy plików konkretnych handlarzy można znaleźć na forum, nazwy podane przeze mnie są przykładowe ja modyfikowałem akurat plik barmana dlatego je umieściłem.
EFO
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2009, 16:38
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 19:04
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Modyfikacje pliku handlarzy

Postprzez Wolność i Swoboda w 02 Lip 2009, 16:45

A możesz podać, z którego gamedata te pliki pochodzą?? Byłbym wdzięczny.
Wolność i Swoboda
Kot

Dołączenie: 25 Cze 2009, 20:37
Ostatnio był: 05 Lip 2009, 10:26
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość