Tibia

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Postprzez Nekkoru w 31 Maj 2008, 10:48

Najlepiej to się w tibie gra kierownicą. I jeszcze w dodatku widac niebo :)

-tibia=najgorsza gra na ziemi !-

Grafa - dno
Grywalnośc - dno

Nie rozumiem popularnosci tej gry.
Najlepsze forum o elektrowni czarnobylskiej TUTAJ

Image
Awatar użytkownika
Nekkoru
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lip 2007, 13:47
Ostatnio był: 19 Maj 2014, 17:56
Miejscowość: Katowice - Prypec - Moskwa ;)
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez Guard w 31 Maj 2008, 11:03

Tibia? To ta gierka, w której sterujesz kwadracikiem i zabijasz (się o) pixele? :P
Grałem w to to, bo z kumplami było fajnie grać (jak to w MMO). Ale teraz nie gram, wolę grać w ciekawsze, grywalniejsze i ładniejsze tytuły (które w dodatku mają takie coś, jak FABUŁĘ! ŁoŁ?), takie jak Wiedźmin, Diablo II, Oblivion. Oczywiście to tylko gierki RPG, w FPSów gram duuużo więcej. ;]
No i jedna sprawa: minusem Tibii nie jest grafika (saper nie ma grafiki, i co? Wciąga ja Diabli!), nie jest brak dźwięku, tylko cała społeczność tej gry (czyli: "po co mi jakieś pi**** FAQi i strony do szukania informacji", spamowanie "n0000000000b" i "selllll blueeee robe only 10000 gp fast msg" 666 tekstów na godzinę... itd.). Gierka odmóżdża. To ja już wolę być moderatorem dyslektycznego forum. ;]
Guard
Stalker

Dołączenie: 09 Sie 2007, 16:54
Ostatnio był: 25 Gru 2009, 20:48
Kozaki: 0

Postprzez wrobello89 w 06 Cze 2008, 14:22

Na szczęście zdarzają się cudowne powroty do rzeczywistości i niektórzy(np mój kumpel grał 3 lata ) w końcu dają se spokój z tym badziewiem . Odwyk często jest radykalny np znam sytuację jak ktoś zrezygnował z Tibii bo zhackowano mu postać albo sprzedawał ją na allegro i nie dostał za nią kasy ;)
Awatar użytkownika
wrobello89
Stalker

Dołączenie: 27 Lis 2007, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2025, 16:12
Miejscowość: Trójmiasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez Famiru w 28 Cze 2008, 20:58

Główną atrakcją tej gry jest skillowanie :) . Stoisz od 6 do 10 dni by nabic 100 skill defensa lub ataku itp... :D , albo Patrzenie jak nieruchome piksele padają na ziemie (You are DED!).
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez CLEAR SKYline w 28 Cze 2008, 21:45

Gra zrobiłaby furorę pod platformę Pegasus lub GB. Tutaj można nią co najwyżej postraszyć niegrzeczne dzieci, że neta utniemy.
Zna ktoś może wymagania?, bonie wiem, czy mi pójdzie :( ( :D )
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez Lionix w 29 Lip 2008, 04:20

no ja znam, pentium 77 3829131729 ghz, 93821938912 terabajtow ram no i ofc. karta graficzna 3232213 gb ;P o sprzecie audio za minimum 300000zl nie wspomne xD

Chcesz być śmieszny ? Pisz sensownie następnym razem, nawet jeśli to temat o tibii - V
Awatar użytkownika
Lionix
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2008, 01:21
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 16:09
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 8

Postprzez Hagen w 29 Lip 2008, 13:17

Coś ode mnie. Grałem w tą grę przyznam, podobała się, podobała. Przez pierwszy miesiąc. Kumple z osiedla grali jeszcze jakiś rok. I tu cytat :
"Siwy wychodź na ulice.
Nie mogę głowa mnie boli"
Loguje się na tibie, patrze siwy online.
Dobra, narzekał, że za słabego kompa ma, w nic nie może grać. Ok starszy kupili mu pc. Po miesiącu się pytam: "Masz jakieś nowe gierki zainstalowane?
Nooo nie.
A jakie masz?
Tibia.
Mam nadzieję, że to nie wymaga komentarza x.x
AMD Phenom 9550 Quad Core || Gigabyte GeForce 8800GTS 512 mb || 2x 1gb Ocz 667 Mhz || 400 gb HD ||
Super pro evul mastah :P
Awatar użytkownika
Hagen
Kot

Dołączenie: 27 Lut 2008, 16:56
Ostatnio był: 25 Kwi 2014, 20:20

Postprzez Towarzysz Lenin w 29 Lip 2008, 17:38

Wot wymagania:
* Komputer Laptop-zabawka dla małych dzieci.
* Windows 1.0 / 2.0 / 3.0 / 3.1 / 3.11 / 95 / 98 / 2000 / ME / XP / Vista / Linux / Mac OS Cokolwiek.
* Miejsce na dysku: 25 MB.
* DirectX >= 5.0 / Open GL.
* Procesor: AMD K5 150MHz co łaska.
* RAM: A na co komu RAM?
* Karta graficzna: jakakolwiek, byle nie drewniana.

Jeśli nie zadziała, skontaktuj się z Microsoftem, ewentualnie z działem obsługi klienta w Tibii.

Jak widać, wymaganiami przebija nawet Crysisa.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.

Re: Tibia

Postprzez Finix w 09 Kwi 2009, 19:43

Tibia
Pamiętam jak w to grałem chodzisz kwadratem zabijasz prostokąty :D :D . Jak w to można grać powiedzcie :?: :?:

Moi koledzy są uzależnieni od tej gry, rozumiem gdyby grali na realu, ale oni grają na OTS.
Image
Awatar użytkownika
Finix
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2009, 12:40
Ostatnio był: 14 Paź 2009, 19:34
Ulubiona broń: PMm

Postprzez Khazarus w 11 Kwi 2009, 01:04

Skoro grałeś to może sam sobie odpowiedz ?

Nie będę owijał w bawełnę. Też miałem z Tibią epizod. Była to przyjaźń dość szorstka i krótkotrwała, ale jednak przyjaźń. Prostota tej produkcji była chyba jej największą ( jedyną ? ) zaletą. Żadnych wymyślnych komplikacji, właśnie to mi się spodobało. Grałem tak sobie i grałem, chociaż nigdy nie tak fanatycznie jak niektórzy znajomi, potrafiący robić to cały dzień i całą noc, przy pomocy botów również. Z czasem jednak zaczęła mnie odrzucać nie tyle sama Tibia, co jej społeczność - wulgarna, niekulturalna, wręcz bezczelna. Głównie oszuści, chociaż oczywiście były chlubne wyjątki. Jednakże miałem już dość kontaktów z ludźmi, których znajomość angielskiego sprowadzała się do 3, ewentualnie 4 słów, z których jedno to "you", drugie "noob" a każde kolejne - niezbyt finezyjne przekleństwo. Szybko też zrozumiałem, dlaczego Polacy w tej grze byli niezbyt lubiani - niestety, to oni przewodzili opisanym praktykom. Nie rozważając już zbytnio nad tym, jaką opinię wyrabiają o nas wśród zagranicznych graczy, usunąłem Tibię z dysku. I tak się moja przygoda skończyła.

Co do OTS - dla mnie to też szczyt debilizmu. Ostatnio znajomy chwalił mi się, że na jego OTS mnożnik doświadczenia ustawi na 9999. Czy komentarz jest wymagany ?
Khazarus
Kot

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 23:45
Ostatnio był: 18 Kwi 2009, 14:35
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Re:

Postprzez Imbefalasion w 11 Kwi 2009, 01:24

Towarzysz Lenin napisał(a):Powstańcie Stalkerzy! Zdławmy zarazę! Nawróćmy ich na FPS-y! (może się da?)

Oj, ja bym lepiej zostawił ich w spokoju, w ich własnym, małym świecie. Nawracanie na FPS może źle się skończyć, wyobraź sobie, że powstaje np. Stalker online (pomażyć dobra rzecz^^). Nawróciliśmy tibijczyków na FPS, i teraz taka sytuacja: siedzisz w Barze, zbierasz ekipę na wyprawę, a tu podchodzi taki były tibiofil i zagaduje: "ej pomorzesz mi f lapku iks osięnasiće? tam taka pijafa jet i ńe moge jei trafidź :(". I co? ^^

Ja przestałem grać, gdy wyszedł update do 8.0. Później kupiłem też HL2 i tak to się skończyło. A fakt, Nonsesopedia rox

A co takiego wprowadza ten sławny niemal już "patrz" 8.0?

BTW: czemu tyle osób gra w Tibię? Bo sobie WoWa nie umieją skonfigurować ^^.
BTW2: Niedawno miałem akcję z jednym z naczelnych tibijczyków w klasie. Pominę teksty typu "Spotkamy się na otsie!", czy "Spotkamy się na epulsie!", tak więc, raz sobie z ziomkiem gadam o WoWie, i nagle ten tibian podsłuchał, to chciał nas pocisnąć i zaczął bełkotać coś o WoWie i SC, że to syf i g... stolec :D. Tylko, że na pytanie, w czym Tibia jest lepsza, nie mógł znaleść żadnych argumentów. Cóż, taka ich "ynteligencja" ^^

Co do OTS - dla mnie to też szczyt debilizmu. Ostatnio znajomy chwalił mi się, że na jego OTS mnożnik doświadczenia ustawi na 9999. Czy komentarz jest wymagany ?

U mnie w szkole, niemal w każdej klasie można spotkać grupę szpanującą tym, że na swoim OTSie (na którym oni sami tylko grają ^^) mają ustawiony mnożnik x9999999999, i czego to oni już tam nie zdobyli... -.-
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Pablo1989 w 14 Kwi 2009, 03:32

http://www.lolhome.com/img_big/funny-pi ... 689529.jpg Tak się kończą próby ratowania Tibijczyków od gniazdek roskoszy :D.

Co do gry, AVGN (angry video game nerd) This game SUCKs, idę sobię jakiś cycek chce jakieś itemy, albo jeszcze lepiej :) w napadzie szału rofl, zal.pl , n00b, lol, omg , co ciekawe znam takiego jednego co seplemi tym czymś , spytałem czy wie co to znaczy ? a on Nie ale to jest zabawne, kiedyś grałem bo chciałem jakiegoś MMORPG pograć, wybór padł na Tibię, wszystko pięknie ale gdy się zginie znaczna część itemów przepada, Kto tak mądry to wymyślił ? , Muzyka i dzwięki w iście jakiegoś Pokazu Filmowego Braci Lumière bomba :D, Animacja ruchów i ciosów jest tak nieżła że Sonic the Hedgehog wysiata :D, Od Tibi wolę grać w Limbo of The lost.
Pablo1989
Kot

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 22:51
Ostatnio był: 26 Lis 2012, 17:25
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości