Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Evilijo w 20 Kwi 2009, 13:51

Krzywdzenie zwierząt, to ciekawe co mówisz... A adopcja dzieci przez pary homoseksualne to niby co? Jakie wzorce i normy moralne może wszczepić dziecku para gejów? To dopiero jest krzywdzenie. Te dzieci nie mają wyboru, więc to jest gwałt. Poza tym nie widzę żadnej, ale to żadnej różnicy pomiędzy zoofilią, a homoseksualizmem, oba zachowania są sprzeczne naturze i ogólnym normom. Chociaż z tego co wiem w którymś stanie w USA zoofilia jest już legalna. A wypowiedzi osób jak ty upewniają mnie tylko, że świat idzie w złą stronę. Moralności w zasadzie już niema, wszystko wolno. Ale tak to już jest, ten świat w końcu musi się rozsypać. Bo w ten sposób daleko nie zajdziemy.

Pozdro.
Image
Awatar użytkownika
Evilijo
Stalker

Dołączenie: 11 Lut 2009, 21:48
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 20:17
Miejscowość: Rybnik
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 20 Kwi 2009, 14:04

Evilijo napisał(a):Krzywdzenie zwierząt, to ciekawe co mówisz... A adopcja dzieci przez pary homoseksualne to niby co? Jakie wzorce i normy moralne może wszczepić dziecku para gejów? To dopiero jest krzywdzenie. Te dzieci nie mają wyboru, więc to jest gwałt.

Zadam ci pytanie:
Wolisz, aby dziecko wychowywało się w patologicznej rodzinie, w której rządzi alkoholizm, lub narkotyki, do tego wszystkie problemy są rozwiązywane przemocą, czy... przy dwóch troskliwych lesbijkach? Z tego, co mi wiadomo, to "rodziny" adoptujące są sprawdzane przez psychologów etc. ;)

EDIT: Żeby nie było, nie jestem za adopcją...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:15
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Microtus w 20 Kwi 2009, 14:11

Kto tu pisze o adopcji. Przeczytaj temat zanim zaczniesz w nim pisać. Ja jestem adopcji przez pary homoseksualne całkowicie przeciwny. Jak nie widzisz różnicy pomiędzy gwałtem a miłością to przykro mi bardzo (i nie zazdroszczę głównie Twoim przyszłym partnerkom).

Moralności w zasadzie już niema, wszystko wolno. Ale tak to już jest, ten świat w końcu musi się rozsypać. Bo w ten sposób daleko nie zajdziemy.

To zajmij się tym, że w niektórych krajach arabskich gwałty są legalne. I gwałcą "normalni" bo heteroseksualni Twoim zdaniem ludzie. Zrozum człowieku, że homoseksualista to nie dewiant, który czycha na Twoją D... tylko normalny człowiek kochający i pracujący. I chce normalnie żyć nie szykanowany przez nikogo. Generalnie ta dyskusja stacza się w rynsztok i żal mi strasznie, że macie takie a nie inne poglądy. Ja ich nie zmienię, zmieni je prawdopodobnie życie. Ale to pokaże czas.

PS:
Terminus, chodziło o sam fakt pisania, że to jedna z teorii. Teorii cykliczności populacji też jest kilka i jak narazie żadnej nie udało się 100% potwierdzić, że to ona jedna ma wpływ na zwierzęta. Podobnie jest z homoseksualizmem.
Ale to napisałeś a zły humor miałem wczoraj bardzo więc już dziś bym nawet nie napisał swojego komentarza. Bo nie mam ochoty strzępić języka.
Czekam aż odezwie się Czarny.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 106

Postprzez Evilijo w 20 Kwi 2009, 14:58

Kowek powiedz mi czemu wybierasz pomiędzy złym a jeszcze gorszym? Dziecko powinno być wychowywane w rodzinie której będzie doceniane, kochane i będzie mieć przyszłość przed sobą. Co to jest za tekst, że wolałbym, żeby było w rodzinie alkoholików, obie sytuacje są chore.
Prawdę mówiąc biorąc udział w tej dyskusji rodzi się we mnie coraz większa niechęć do tego wszystkiego, w Iranie wieszają gejów. Czy to dobre? Nie wypowiadam się, ale za to mają jeden problem z głowy.

Pozdrawiam.
Image
Awatar użytkownika
Evilijo
Stalker

Dołączenie: 11 Lut 2009, 21:48
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 20:17
Miejscowość: Rybnik
Kozaki: 0

Postprzez Czarny stalker w 20 Kwi 2009, 15:11

[ quote] To co piszesz to gówniarstwo i brak wiedzy, że o empatii nie wspomnę. Sam kiedyś miałem podobnie gówniarskie nastawienie. Powtarzasz pierdoły zasłyszane od innych ale życie może Cię jeszcze czegoś nauczy. Choć nie jestem tego pewny. Pisałem już wcześniej co myślę na ten temat i w zasadzie Twoje posty potwierdzają to co pisałem o niewiedzy.[/quote]
A czy każdy do cho###ry musi być tolerancyjny i usprawiedliwaiać pedalstwo.Człowieku.Temat to "co sądzisz o homoseksualizmie ? ", więc ja mówie co sądze, a jak się komu nie podoba, to jego sprawa.
Microtus napisał(a):Ty jesteś tylko kolejnym który ma zamknięty umysł i powiela bzdury
Idź stąd!!!"
Człowieku.Nie ty tutaj decydujesz, tylko admini.Poza tym nie irytuj się, bo sam zdradzasz o sobie info
Microtus napisał(a):Acha i generalnie Twoje posty śmierdzą prowokacją. Więc zbastuj
Bzdura.Bzdura.Bzdura.Jak uważasz, że prowokuję, to dziwny jesteś człowieku.Mógł ktoś wspomniec, lub dodać, że tutaj udzielają się wyłącznie osoby tolerancyjne, lub doświadczone w temacie.Wtedy bym tu nigdy nie wlazł.Moje zdanie, to moje zdanie, a ty mów swoje i kropka.Co cię interesuje moje? Masz inne, to dobrze.Ja nie zmienię zdania.Co do lizania z dziewczyną- jest to jak najbardziej normalne, a z facet- vs- facet- nie jest normalne, więc nie lizać się publicznie.To moje zdanie i prośbuśkę mam- nie krytykujcie, jak uważacie inaczej.
Microtus napisał(a):Napiszę, krótko w dupie byłeś i *%&@# widziałeś Czarny stalkerze.
W dupie nie byłem i nie zamierzam w niej nigdy być.

Microtus napisał(a):Homofobia i rasizm na jednym stoją wózku a wózek ten nazywa sie brak tolerancji.
Jak Cię brzydzi dajmy na to szpinak to go zjadasz? Nikt nie każe Ci chodzić do klubów dla gejów.
Jak napiszesz teraz, że pchają się przed oczy to powiem, że szpinak też Ci ktoś czasem zaserwuje przez przypadek.
Mają siedzieć w domu i robić to po cichutku? To sam też nie obłapiaj panny w autobusie czy na przystanku.
Bądź fair a nie egzekwujesz prawa od innych, których sam tak naprawdę nie masz zamiaru przestrzegać. Bo taki gej może też czuje obrzydzenie
Nie zrównujmy wszystkiego pod jedną deskę.Jak rasizm jest zły, to potępianie homo też jest złe.Każdy czyn ma inną wagę, a są takie wykroczenia, że nie można ich równać.To bardzo poważne zboczenie człowieka, całkowicie wyklucza go z normalności. Istnieje pewna różnica między psychicznie chorym, a gejem( pedlem)- więc pisanie, że jak to może być, to to też- jest naprawdę niedojrzałe, jak wspomniał Microtus :D
zastanów się zanim coś napiszesz,bo może to być twój ostatni post
Awatar użytkownika
Czarny stalker
Kot

Dołączenie: 22 Mar 2009, 18:51
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 17:31
Miejscowość: Nieznana
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 1

Postprzez Terminus w 20 Kwi 2009, 15:40

xKoweKx napisał(a):Wolisz, aby dziecko wychowywało się w patologicznej rodzinie, w której rządzi alkoholizm, lub narkotyki, do tego wszystkie problemy są rozwiązywane przemocą, czy... przy dwóch troskliwych lesbijkach? Z tego, co mi wiadomo, to "rodziny" adoptujące są sprawdzane przez psychologów etc...

Wolałbym aby dziecko nie wychowywało się w żadnej patologicznej rodzinie, niezależnie od tego jaki byłby to rodzaj patologii [z mojego punktu widzenia adopcja przez pary homo jest patologią]. W ostatnim zdaniu powinien być cudzysłów na słowie "sprawdzają". Decyduje widzimisie urzędników. Podawałem parę postów wcześniej zresztą przykład takiej adopcji.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Microtus w 20 Kwi 2009, 20:30

Panowie problem generalnie sprowadza się do tego, że osobiście nie znacie wartościowego gej/lesbijki ja znam i tyle.
Wiec dlatego nie jestem w stanie pisać o tych ludziach takich rzeczy jak: chorzy umysłowo, dewianci, zboczeńcy.
Dodatkowo jak dla mnie to nie znając tematu się poprostu nie wypowiada bo propagujecie homofobię, która jak wiecie jest:
Tu cytat z wikipedii:
Termin homofobia: Pierwszym uczonym, który wprowadził go do dyskursu naukowego był George Weinberg. Parlament Europejski 18 stycznia 2006 w rezolucji "w sprawie homofobii w Europie" stwierdził "homofobię można zdefiniować jako nieuzasadniony lęk i niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm"[8].

Dlatego między innymi nie ma dla mnie różnicy między rasizmem a homofobią. Nawoływanie do nienawiści wobec homoseksualistów jest karalne w 12 krajach europy i być może niedługo będzie tak w Polsce więc panowie wyluzujcie lekko, bo możecie niestety być za jakiś czas zrównani z nazistami. Tu jest oczywiście też nie do końca fajnie bo wolność głoszenia poglądów powinna być ale jak czytam, że "wieszanie gejów załatwia problem" to już lepiej żeby tej wolności nie było lub była w jakiś sposób ograniczona.

Z Terminusem się zgadzam poza może nazwaniem homoseksualizmu patologią. :wink:
Bury
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Postprzez strzelec wyborowy w 20 Kwi 2009, 20:42

Ja tam na temat homoseksualzmu mam takie zdanie.To jest ich sprawa i jak ich nie widzę, to nie będę ich z tego rozliczać.Nie ukrywam, że widok na ulicy geja nie bulwersuje, ale każdy jest rozliczany za swoje winy i to oni sami sobie uprzykrzają życie.Jeśli chodzi o małżeństwa homoseksualne- to nie zgadzam się na to, z tego względu iż jest to równe tolerowaniu wszelkiego rodzaju złych skłonności człowieka.Takie małżeństwa, poza tym doprowadzą do tgo, że niedugo ludzie będą się żenić ze zwierzętami, albo ze zwłokami( surrealistyczna koncepcja ), bo przecież mamy mnóstwo różnych schorzeń.Jeśli jednak psychiczni ludzie są leczeni w zakładach, to również i takim ludziom przydałoby się jakieś leczenie.Pozostaje jescze pytanie- kto będąc homoseksualistą będzie się chciał wyleczyć?
Na pewno znajdzie się wiele takich, co pójdą za tak, ale i wielu się sprzeciwi.Uogólniając wszystkie choroby głowy i duszy, powinny by leczone, a nie propagowane.Natomiast jeśli chodzi o dzieci par h., to nie wyobrażam sobie jakie zaburzenia psychiczne będzie posiadać dziecko mające dwóch ojców, lub matki.Njagorszy jednak będzie fakt, kiedy dowie się od życia, że nie jest to normalne i zobaczy własnych ojców podczas ich "wypaczonej miłości".Wtedy nastąpi depresja, lęki i choroby psychiczne, oraz pojawia się u dziecka ryzyko pedalstwa.Takie coś nie może być tolerowane.Prowadzi to do zgłady ludzkości, kroczącej ku wynisczeniu po malutku.udzie przestają normalnie funkcjonować i zaczyna się globalny problem społeczeństwa i w końcu takie schorzenie rozprzestrzenia się i zanika resztka normalności.Według mnie nie powinno tak być.
Czekam na oceny powieści na forum cień czarnobyla.Zapraszam wszystkich!!
Co jest największym skarbem dla stalkera? Broń
Co mówi stalker w Zonie kiedy przed jego twarzą przemyka śmierć? Nic.Jest urżnięty
Czy Zona to złote miejsce? Jeśli chodzi o zarobek i przemyt to nawet idealne
Czy życie w Zonie jest bezpieczne? Tak, pod warunkiem, że siedzisz cały czas na tyłku w ukryciu.
Awatar użytkownika
strzelec wyborowy
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2009, 15:44
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 17:32
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 3

Postprzez KTS w 20 Kwi 2009, 22:01

Rzadko kiedy wypowiadam się na tym forum, wolę poczytać ale skusiłem się zabrać głos. No więc jeśli chodzi o mnie to
+małżeństwa homoseksualne - nie - ponieważ jest to spaczenie tradycji
+Adopcja dzieci przez pary homoseksualne - nie - spaczenie psychiki dziecka, a nawet jeśli para gejów wychowywała by swoje dziecko na hetero, to i tak nie uniknie się docinek od rówieśników na temat "rodziców".
+istnienie par homoseksualnych - samo istnienie takich par nie przeszkadza mi, za to to czemu jestem przeciwny to obnoszenie się ze swoją... hm... preferencją, cielesnością. Nie potrafię znieść widoku całujących się facetów czy też kobitek (chociaż do tego drugiego coraz bardziej wszyscy są przyzwyczajani, chociażby ze względu na to jak się dziewczyny witają itp), dodam też, że jestem przeciwko parom hetero które zbytnio się afiszują ;)

Microtus napisał(a):Panowie problem generalnie sprowadza się do tego, że osobiście nie znacie wartościowego gej/lesbijki ja znam i tyle.

Tu nie chodzi o to, że nie znamy, raczej o to, że nie chcemy ich znać. Dlaczego? Bo są odmienni, nie da się tego ukryć, ale jest jeszcze jedno czego ja osobiście się obawiam i mnie to obrzydza - to, że ewentualny znajomy - gej - mógłby się zakochać we mnie (brzmi samolubnie... ale wiecie o co chodzi ;) ). Co więcej nie chciałbym się znaleźć sam na sam z gejem. Czułbym się co najmniej dziwnie.

Kiedyś w gronie znajomych podczas rozmowy napatoczył się temat o gejach i lesbijkach, z tego co wyłapałem to koleżanka miała kolegę geja, żaden z moich kumpli nie miał znajomego geja i w sumie to rozumiem. Wychwalała, że jest super przyjacielemi, że można z nim o wszystkim pogadać, o wszelkich problemach itp, itd, taka prawdziwa przyjaźń. Bo w sumie jeśli dziewczynie chodzi jedynie o przyjaźń to ze strony geja nie musi się obawiać czegoś więcej i to rozumiem.
Podsumowując powyższe -> relacja kobieta - gej = ok, mężczyzna - gej = nie ok.

Czarny stalker napisał(a):
Microtus napisał(a):Napiszę, krótko w dupie byłeś i *%&@# widziałeś Czarny stalkerze.
W dupie nie byłem i nie zamierzam w niej nigdy być.

No popatrz jak pasuje do tematu :P
"Because at this time in the Soviet Union any information about the risks of nuclear power is classified
As far as each man know, soviet reactors are flawless. Nothing ever goes wrong. Nothing Can go wrong."
Awatar użytkownika
KTS
Stalker

Dołączenie: 27 Paź 2007, 23:49
Ostatnio był: 14 Lut 2026, 12:57
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 2

Postprzez Czarny stalker w 20 Kwi 2009, 22:39

KTS napisał(a):Panowie problem generalnie sprowadza się do tego, że osobiście nie znacie wartościowego gej/lesbijki ja znam i tyle
Żaden gej nie jest wartościowy.To omierzły pedał i jakie płyną z niego wartości.Jeśli antymoralizm jest wartością, to tak
KTS napisał(a):Bo są odmienni, nie da się tego ukryć, ale jest jeszcze jedno czego ja osobiście się obawiam i mnie to obrzydza - to, że ewentualny znajomy - gej - mógłby się zakochać we mnie
Odmienni, odmienni.Zwykli obrzydliwcy, którzy mają niepochamowane zapędy i zamiast się leczyć, lub coś, to robią ludzkość przeszkodę :D :D
Ja tam nie robię z nich odmieńców.Odmieniec to dziecko ulicy, lub trędowaty, a ci są wypaczeniem ludzkość.
Wypowiadał się- antygej :D
zastanów się zanim coś napiszesz,bo może to być twój ostatni post
Awatar użytkownika
Czarny stalker
Kot

Dołączenie: 22 Mar 2009, 18:51
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 17:31
Miejscowość: Nieznana
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 1

Postprzez Microtus w 21 Kwi 2009, 08:18

Mówić można jak do ściany więc nie wiem czemu ale jeszcze raz sie odezwę.
Najpierw do Czarnego:
Żaden gej nie jest wartościowy.To obmierzły pedał i jakie płyną z niego wartości? Jeśli antymoralizm jest wartością, to tak

Jeżeli jedyna wartością ludzka jaką znasz w życiu to seksualność to nieźle masz zryty beret. Geje wcale nie myślą ciągle o jednym w odróżnieniu od Ciebie (wnioskuję po Twoich marnych wypowiedziach).
Ja tam nie robię z nich odmieńców.Odmieniec to dziecko ulicy, lub trędowaty, a ci są wypaczeniem ludzkość.

Dla mnie dziecko ulicy to nie odmieniec tylko, dzieciak z patologicznej rodziny który w życiu nie zaznał prawdziwego szczęścia. Trędowaty natomiast to człowiek chory a nie odmieniec.

KTS:
+małżeństwa homoseksualne - nie - ponieważ jest to spaczenie tradycji

Przeczytaj temat, w szczególności moje wypowiedzi (nie chodzi o żadną tradycję bo nikt tu nie mówił o slubach kościelnych).
+istnienie par homoseksualnych - samo istnienie takich par nie przeszkadza mi, za to to czemu jestem przeciwny to obnoszenie się ze swoją... hm... preferencją, cielesnością. Nie potrafię znieść widoku całujących się facetów czy też kobitek (chociaż do tego drugiego coraz bardziej wszyscy są przyzwyczajani, chociażby ze względu na to jak się dziewczyny witają itp), dodam też, że jestem przeciwko parom hetero które zbytnio się afiszują ;)

No i ja mam podobne zdanie.
Tu nie chodzi o to, że nie znamy, raczej o to, że nie chcemy ich znać. Dlaczego? Bo są odmienni, nie da się tego ukryć, ale jest jeszcze jedno czego ja osobiście się obawiam i mnie to obrzydza - to, że ewentualny znajomy - gej - mógłby się zakochać we mnie (brzmi samolubnie... ale wiecie o co chodzi ;) ). Co więcej nie chciałbym się znaleźć sam na sam z gejem. Czułbym się co najmniej dziwnie.

Tu się nie zgadzam kompletnie. Nawet możecie nie wiedzieć, że gadacie z gejem i codziennie podajecie mu rękę.
Bo właśnie przez takie opinie oni ukrywają swoje preferencje. Dodatkowo większość gejów po usłyszeniu, że jesteś hetero kompletnie wyluzowuje i odpuszcza (zapytacie czemu piszę większość - bo to i jak wśród hetero nie każdy jest normalny).

Tego to już nie bardzo kumam. Ale ok Twoje zdanie.

Strzelec wyborowy czy też Czarny stalker 2 (zapraszam do SB i wypowiedzi kowka):
Tak w skrócie bo SB rzecz ulotna, to samo IP plus ten sam powtarzający sie błąd u obu czyli brak spacji po kropce.
Pozostaje jescze pytanie- kto będąc homoseksualistą będzie się chciał wyleczyć?

Tak leczyc chciałby sie zindoktrynowany i samotny gej pozostawiony wokoło takich ludzi jak wy.
Często dotyczy to gejów wierzących, nie akceptowanych przez kościół.
Prowadzi to do zgłady ludzkości, kroczącej ku wynisczeniu po malutku.udzie przestają normalnie funkcjonować i zaczyna się globalny problem społeczeństwa i w końcu takie schorzenie rozprzestrzenia się i zanika resztka normalności.Według mnie nie powinno tak być.

Te Nostradamus wyluzuj :)
Bury
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Postprzez KTS w 21 Kwi 2009, 10:14

Przeczytaj temat, w szczególności moje wypowiedzi (nie chodzi o żadną tradycję bo nikt tu nie mówił o slubach kościelnych).

Z tego tematu już dużo przeczytałem. Z samej zasady nie chodzi o ślub kościelny, bo jaki ksiądz by takowego udzielił? Chodzi mi raczej o to, że ślub, małżeństwo od zawsze kojarzyły się z dwojgiem ludzi o różnych płciach. Może i jest to (lekka) dyskryminacja, ale moje zdanie na ten temat to stanowcze nie. Pisaliście, że potrzeba im tego papierka do załatwiania różnych spraw. Ja powiem tak - zawsze jest jakieś wyjście.

Tu się nie zgadzam kompletnie. Nawet możecie nie wiedzieć, że gadacie z gejem i codziennie podajecie mu rękę.
Bo właśnie przez takie opinie oni ukrywają swoje preferencje. Dodatkowo większość gejów po usłyszeniu, że jesteś hetero kompletnie wyluzowuje i odpuszcza (zapytacie czemu piszę większość - bo to i jak wśród hetero nie każdy jest normalny).

Możliwe, że rozmawiałem, możliwe, że podawałem rękę. Możliwe, że nie widziałem w nim geja ale chyba o to chodzi, hm? ;) Wtapiają się w tłum i mi to osobiście nie przeszkadza. Niech tylko nie szerzą anarchii i nie prowokują, potem powstają homofobie lub pochodne (jednak tutaj lęk byłby uzasadniony).

Tego to już nie bardzo kumam. Ale ok Twoje zdanie.

ciut chaotycznie to napisałem. Chodziło o to, że kobiety nie mają takiego obrzydzenia do gejów jak mężczyźni.

--------------------------

http://homoseks.blox.pl/2008/05/TOLERAN ... OWSKU.html
http://www.rp.pl/artykul/2,218982.html

[ot]Ta dyskusja przypomina troszkę "wojnę" pomiędzy katolikami a ateistami. Nie ważne kto coś powie, zaraz znajdzie się kontrargument. Niby dyskusja ale niektórzy zaczynają używać coraz to cięższego kalibru. Panowie (i Panie) nie przeginajmy w obie strony, nie bądźmy tacy radykalni.
Ja jestem neutralny, ze wskazaniem na hetero.[/ot]
"Because at this time in the Soviet Union any information about the risks of nuclear power is classified
As far as each man know, soviet reactors are flawless. Nothing ever goes wrong. Nothing Can go wrong."
Awatar użytkownika
KTS
Stalker

Dołączenie: 27 Paź 2007, 23:49
Ostatnio był: 14 Lut 2026, 12:57
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości