Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Microtus w 21 Kwi 2009, 10:33

Z tego tematu już dużo przeczytałem. Z samej zasady nie chodzi o ślub kościelny, bo jaki ksiądz by takowego udzielił? Chodzi mi raczej o to, że ślub, małżeństwo od zawsze kojarzyły się z dwojgiem ludzi o różnych płciach. Może i jest to (lekka) dyskryminacja, ale moje zdanie na ten temat to stanowcze nie. Pisaliście, że potrzeba im tego papierka do załatwiania różnych spraw. Ja powiem tak - zawsze jest jakieś wyjście.

No to właśnie nie zawsze jest wyjście i nie każdy chce robić różne rzeczy nielegalnie. Mi chodzi o równość poglądów wierzeń i orientacji. Te organizacje które prowadzą akcje typu parady gejów, często właśnie im szkodzą. Promują nieciekawy wizerunek geja jednak maja racje co do praw. Bo stary pomyśl płacisz podatki tak samo, masz obowiązki wobec państwa a nie masz podobnych praw. To już nie jest normalne.

Możliwe, że rozmawiałem, możliwe, że podawałem rękę. Możliwe, że nie widziałem w nim geja ale chyba o to chodzi, hm? ;) Wtapiają się w tłum i mi to osobiście nie przeszkadza. Niech tylko nie szerzą anarchii i nie prowokują, potem powstają homofobie lub pochodne (jednak tutaj lęk byłby uzasadniony).

Ja tam wolę wiedzieć z kim gadam :wink: bo kiedyś panna Ci się spodoba zaczniesz tańce godowe a tu klopsik :)
Anarchię zaś szerzą radykalne środowiska gejowskie a one nie są nawet kilkoma procentami gejów. To tak jak z wszechpolakami i innymi radykalnymi grupami. I tu jest moim zdaniem problem, że gejów postrzega się tylko przez tych ludzi. A to tak jakby mówić, że każdy polak to antysemita.

P.S. Ta dyskusja przypomina troszkę "wojnę" pomiędzy katolikami a ateistami. Nie ważne kto coś powie, zaraz znajdzie się kontrargument. Niby dyskusja ale niektórzy zaczynają używać coraz to cięższego kalibru. Panowie (i Panie) nie przeginajmy w obie strony, nie bądźmy tacy radykalni.
Ja jestem neutralny, ze wskazaniem na hetero.

No i właśnie masz racje w tej kwestii. Ja sie za radykała nie uważam. Bronię homoseksualistów w pewnych granicach. Chciałbym jednak nie żyć w zaścianku europy wśród gejożerców i rasistów. Bo to jednak co piszecie widzimy nie tylko my ale i inni. Przeca nikt nikogo do kontaktów z gejami nie zmusza. Jedak jak to z tym szpinakiem czasem się zdążają. I chciałbym wiedzieć czy wtedy taki czarny gościa/pannę potraktuje nożem czy ominie bez słowa. Bo moja znajoma lesbijka została pobita z dziewczyną przez kilku nawalonych debili w autobusie na oczach ludzi, a jak poprosiła o pomoc kierowcę usłyszała, żeby lepiej spier... I niestety ja mam już wyrobioną opinię kogo należy leczyć.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Reklamy Google

Postprzez Czarny stalker w 21 Kwi 2009, 14:39

Microtus napisał(a):Strzelec wyborowy czy też Czarny stalker 2 (zapraszam do SB i wypowiedzi kowka):
Tak w skrócie bo SB rzecz ulotna, to samo IP plus ten sam powtarzający sie błąd u obu czyli brak spacji po kropce.
Co to niby kuswa jest? Jak t mnie nazywasz.To poważne posądzenie drogi człowieku.Jak tak bronisz gejów, to ja już się nie wtrącam- twoja sprawa.Wielu ludzi powtarza błąd z brakiem spacji po kropkach, ale to jescze nie dowody

Wielu? :D Ciekawe :D Na tym forum jesteś tylko ty, dragon22 i strzelec wybory :D Bardzo ciekawe :D:D:D:D - xKoweKx
zastanów się zanim coś napiszesz,bo może to być twój ostatni post
Awatar użytkownika
Czarny stalker
Kot

Dołączenie: 22 Mar 2009, 18:51
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 17:31
Miejscowość: Nieznana
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 1

Postprzez Microtus w 21 Kwi 2009, 14:45

Misiu to nie ja sprawdziłem a admin. Do tego dziwna zbieżnośc IP plus te kropki. Umiesz to wytłumaczyć to tłumacz nie mnie dostałeś ponoć PW.

EDIT: A numer IP??
Ostatnio edytowany przez Microtus, 21 Kwi 2009, 14:52, edytowano w sumie 1 raz
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Czarny stalker w 21 Kwi 2009, 14:51

Czarny stalker napisał(a):Wielu? :D Ciekawe :D Na tym forum jesteś tylko ty, dragon22 i strzelec wybory :D Bardzo ciekawe :D:D:D:D - xKoweKx
Na tym forum są wszyscy- także microtus i ty.Dragona jakoś nie widziałem tutaj.Dzwne podejrzenia
Microtus napisał(a):Misiu to nie ja sprawdziłem a admin. Do tego dziwna zbieżnośc IP plus te kropki
Kurna.Kropki, to zbieżność, ale nie wiem dlaczego od razu po tym sądzić, że jestem 3 osobami.A zresztą.Sądzcie se co chcecie i tak was nie przekonam
zastanów się zanim coś napiszesz,bo może to być twój ostatni post
Awatar użytkownika
Czarny stalker
Kot

Dołączenie: 22 Mar 2009, 18:51
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 17:31
Miejscowość: Nieznana
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez Lenon w 27 Kwi 2009, 16:02

To kolej na mnie.
Jak możecie nie lubić lesbijek? One są słodkie ;P

A na poważnie to tak jak kilku osobom na forum, mnie nie przeszkadzają. Mogą sobie robić co chcą, niech nie afiszują się z tym publicznie. W historii ludzkości byli i będą homoseksualiści. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale np starożytny świat był biseksualny, np Rzymianie, Grecy i Persowie. To była dla nich norma, a wy (nie wszyscy;) chcecie ich "palić na stosach" bo są inni. To nic nowego, kiedyś się porostu o tym nie mówiło.
Image
Awatar użytkownika
Lenon
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2008, 17:03
Ostatnio był: 07 Cze 2012, 14:42
Miejscowość: Wroclaw
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 0

Postprzez Terminus w 27 Kwi 2009, 17:00

Lenon starożytny świat był także mocno pedofilski i kazirodczy. Marny wzór do naśladowania.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Regot w 27 Kwi 2009, 17:45

Jemu chyba nie chodziło o naśladowanie ich pod względem upodobań seksualnych :) wydaje mi się że chciał przez to powiedzieć że nie widzi nic złego w homoseksualistach, to nic nowego. Oni byli są i będą.
Pamiętajmy że to są ludzie tacy jak my (tylko co innego ich podnieca) według mnie to nie powód do prześladowań czy czegoś w tym rodzaju. Niech sobie będą tymi gejami czy lesbijkami. Niech sobie nawet śluby biorą. Ale dziecka takim do wychowania już bym nie dał.
Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe - Albert Einstein
Awatar użytkownika
Regot
Stalker

Dołączenie: 20 Gru 2007, 15:30
Ostatnio był: 01 Mar 2014, 01:10
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --

Postprzez Lenon w 27 Kwi 2009, 18:06

Terminus napisał(a):Lenon starożytny świat był także mocno pedofilski i kazirodczy. Marny wzór do naśladowania.

Raczej to była ciekawostka. Nie napisałem nic o naśladowaniu.
Image
Awatar użytkownika
Lenon
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2008, 17:03
Ostatnio był: 07 Cze 2012, 14:42
Miejscowość: Wroclaw
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez Terminus w 27 Kwi 2009, 19:59

Lenon napisał(a):Raczej to była ciekawostka. Nie napisałem nic o naśladowaniu.

Miałem na myśli, że to słaby argument. Poza tym mylisz się. O pedofilii pisało się w starożytności dość dużo, wychwalając stosunki z małymi chłopcami.

Cóż dzisiaj o hooseksualizmie mówi się sporo. Problem tylko w tym, że dzisiaj można mówić o nim tylko dobrze...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Ghoster w 27 Kwi 2009, 20:53

Homoseksualizm (Chodzi mi także o lesbijki. Wiem, nie są aż tak ochydne dla was jak geje, a dla niektórych to nawet fetysz [-_-']) to *jest* dewiacja. Gatunek istnieje po to, by żyć i rozmnażać się. Geje i lesbijki są kompletnym zaprzeczeniem naturalnej prokreacji, nie mówiąc już o moralnej poprawności (tej prawdziwej, a nie "każdy ma prawo do wszystkiego"). Homoseksualizm był, jest i będzie odchyłką, której nie wolno propagować. Jeśli ktoś jednak lubi takie zabawy, nie wolno mu tego zabronić, tak samo jak on nie może tego propagować. To tak, jakby zachęcać ludzi do nekrofilii. Tak, to dokładnie tak samo. Zresztą, homoseksualizm jest złem, prędzej można złapać HIVa z innym facetem niż z typową dz[...] spod latarni. Homoseksualizm jest nienaturalny. Nie widziałem nigdy w życiu (A 19 lat przeżyłem) przypadku u zwierząt, by któreś chciało uprawiać seks z "tym własnej płci". Jedyne takie przypadki zdażały się w zoo i zamkniętych terenach, do których normalnie ktokolwiek mógł sobie wejść. To się nazywa "podłapanie zachowania", jakby jestem debilem.
A więc: Homoseksualizm był, jest i będzie dewiacją, to *jest* nienormalne i nie powinno się go propagować.
A zupa była za słona.
Ghoster
Kot

Dołączenie: 27 Kwi 2009, 18:17
Ostatnio był: 22 Lut 2015, 12:48
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Terminus w 27 Kwi 2009, 21:09

Ghoster napisał(a): Nie widziałem nigdy w życiu (A 19 lat przeżyłem) przypadku u zwierząt, by któreś chciało uprawiać seks z "tym własnej płci".

To nie widziałeś mojego psa...
Homoseksualizm wrodzony jest obserwowany, z tego co pamiętam, w ok.1% populacji zwierząt, żyjących w naturalnych warunkach.
To tylko tak gwoli informacji.
W populacji homo sapiens sapiens [te ostatnie dwa są ostatnio coraz bardziej wątpliwe] występują jeszcze czynniki społeczne, środowiskowe, kulturowe, które stworzyły zjawisko homo czy biseksualizmu nabytego...
A że samo zjawisko jest z punktu widzenia długofalowego interesu państwa niekorzystne, cóż...
Jak powiedział jeden z bohaterów Kajka i Kokosza, widząc drwali z piłami, idących wykosić las: "postępu" nie zatrzymamy.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez cmlPL w 27 Kwi 2009, 21:25

Zdecydowanie homofobem nie jestem, aczkolwiek nie przepadam za ludźmi propagującymi takie poglądy, powiedzmy na paradach równości.
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości