Total War

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Total War

Postprzez Yagarn w 11 Sty 2006, 19:19

Image

Co tu duzo gadac: wszystkie gry z serii Total War byly cudowne i piekne! Jakby nie patrzec to bardzo oryginalne gry dokladnie symulujace pole bitwy- malo takich, a szkoda...

Wymieniajcie sie opiniami, itd. itp. Tymczasem ja mam do Was male pytanie: czy ktos ma pomysl jak zrobic obraz plyty do Rome: TW??? Mam oryginalna wersje tej gry (naprawde!) i chce sobie zrobic obrazek, bo pierwsza plyta, najwazniejsza bo potrzebna do gry, po prostu jest juz piekielnie porysowana i boje sie ze niedlugo bedzie nie do uzytku! Troche szkoda 100 zlotych i porzadnej gry. Help!
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam,
Yagarn!

- Jestes madrzejszy od Detrytusa- pocieszyl kolege Nobby.
- Tez sobie to powtarzam. Mówie: "Fred, cokolwiek sie stanie, jestes madrzejszy od Detrytusa". Potem mówie: "Fred... ale drozdze tez sa".
Awatar użytkownika
Yagarn
Kot

Dołączenie: 08 Sty 2006, 17:17
Ostatnio był: 16 Lip 2012, 12:46
Miejscowość: Nie pisze z nienacka bo to juz oklepane :P Wiec z P-kowa Tryb.
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Erjot w 11 Sty 2006, 19:32

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=14663
(ps: Rome Total War - SafeDisc v.3.20.022)

ogólnie poczytaj http://forum.cdrinfo.pl/ tam znajdziesz duzo informacji na temat robienia kopii (zapasowych) gier :D
Awatar użytkownika
Erjot
Tropiciel

Dołączenie: 09 Paź 2005, 15:19
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:15
Miejscowość: Poznan
Kozaki: 0

Postprzez Yagarn w 11 Sty 2006, 19:36

Thx Erjot- twoja pomoc byla nieoceniona :mrgreen:
Pozdrawiam,
Yagarn!

- Tez sobie to powtarzam. Mówie: "Fred, cokolwiek sie stanie, jestes madrzejszy od Detrytusa". Potem mówie: "Fred... ale drozdze tez sa".
Awatar użytkownika
Yagarn
Kot

Postprzez mons w 11 Sty 2006, 19:43

eee ... gra Rome Total War w ogóle mi nie przypadalo do gustu :(
wole cos jak StarCraft , Age Of Empires...

btw. wlasnie dzis opililem na Allegro, Rome total war >< lol.
Awatar użytkownika
mons
Łowca

Dołączenie: 26 Wrz 2005, 18:49
Ostatnio był: 26 Kwi 2011, 17:43
Miejscowość: Stolica

Postprzez Yagarn w 12 Sty 2006, 11:40

TO wszystko zalezy od gustu. Ja gry z TW uwielbiam, bo kocham dowodzic wielkimi armiami a nie jakimis pyrtkami na ekraniku ;). Limit zywnosci zawsze doprowadzal mnie do szalu :x a tu ogranicza cie tylko ilosc zoldu wyplacanego swoim wojom. Wystarczy powiedziec ze mialem kiedys bitwe 10.000 na 8.000... Achhh niezapomniane wrazenia :)
Pozdrawiam,
Yagarn!

Awatar użytkownika
Yagarn
Kot

Postprzez SzErN w 12 Sty 2006, 13:00

jak dla mnie z calej serii rzadzi Medieval: sredniowieczny klimat, mozliwosc grania Polska i podbicie nia calej europy :twisted: podobaja mi sie tez czasami poprzekrecane nazwy polskich królów, ogólnie Medieval ma dlamnie to cos co mnie zawsze do niego przyciaga 8) a co do Roma to jakos mnie nie przekonal, magia w nowej odslonie prysla
Awatar użytkownika
SzErN
Tropiciel

Dołączenie: 11 Lis 2005, 13:56
Ostatnio był: 05 Maj 2009, 23:21
Miejscowość: okolice Kobierzyc woj.Dolnoslaskie

Postprzez Konjad w 31 Sty 2006, 22:43

Rome: Total War to najlepsza strategia :) Wczesnieg gralem w Shogin i Medieval ale w tej chwili gram tylko w najnowsza czesc ;) Ach te piekne bitwy... ;) Po powrocie do Polski trzeba bedzie kupic Barbarian Invasion... ale czy wytrzymam te 2 lata... ? ;)
Image
Awatar użytkownika
Konjad
Stalker

Dołączenie: 29 Sie 2005, 20:03
Ostatnio był: 27 Sie 2011, 16:17
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez wrobello89 w 08 Mar 2008, 14:53

rzeczywiście Rome:TW ma coś w sobie co urzeka . Ja też lubię tę akurat właśnie serię za jej możliwości i długośc bo ,żeby podbic 50 prowincji i zostac cesarzem trzeba się trochę napocic :wink: Swietny jest też dodatek The Barbarian Invasion chociaż jego jeszcze nie przeszedłem w całości :P
Awatar użytkownika
wrobello89
Stalker

Dołączenie: 27 Lis 2007, 22:17
Ostatnio był: 02 Lut 2020, 19:05
Miejscowość: Trójmiasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: IL 86

Re: Seria Total War

Postprzez von Carstein w 25 Kwi 2009, 15:52

Jowiszu... Żeby seria "Total war" została zapomniana na forum... Moim obowiązkiem jest o niej przypomnieć.
Co tu dużo gadać. Niewiele jest gier, które potrafią w takim stopniu zawładnąć graczem.
Do legendy przeszedł już Rome: Total war. Tysiące barbarzyńców pragnących naszych ziem i bogactw. Mordują, plądrują i gwałcą. A na przeciwko nich gracz - i kilka legionów. Albo macedońska falanga spychająca rzymian do rzeki... Wielkie bitwy z udziałem tysięcy wojowników, gdzie liczą się zagrywki taktyczne, pogoda i morale. W ilu grach człowiek odczuwa satysfakcje z rozwoju państwa, z wygranej bitwy, w której przeciwnik miał pięciokrotną przewagę... A to wszystko w trójwymiarze.
Medieval II - Piękny z modami. Gracz czuje się wspaniale, gdy przegoni swoją małą armią rzymską (bizantyjską) te tysiące wrednych sług rzymskiego papieża, konnych madziarów lub odbije Jerozolimę i Antiochie z rąk pogan - muzułmanów. A te szarże konnicy, salwy z łuków...
Co prawda inteligencja w tych obydwóch częściach kulała, ale jednak ta gry mają coś...
W marcu mieliśmy premierze kolejnej części - EMPIRE: TOTAL WAR. Wiek XVIII. Era muszkietu i bagnetu.
Gra umożliwiła nam toczenie bitew morskich, rozwoju technologicznego, poprawiła kilka czynników (dyplomacja i nieco inteligencje). Niewiele w nia grałem - wymagania sprzętowe dobijają mojego "dziadka"... Poza tym twórcy nie popisali się z odtworzeniem niektórych szczegółów historycznych (wygląd jednostek). Ot, poczekam na zmianę sprzętu i jakiegoś porządnego moda... Najlepiej coś z ery Napoleońskiej.
Ostatnio edytowany przez von Carstein, 23 Maj 2009, 13:48, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Tayli w 26 Kwi 2009, 19:26

Ahhh... Seria Total War. Jak dla mnie jeden z dziadków dzisiejszych strategi.
Pamiętam te czasy, gdy jako mały (6 letni) szkrab, zarywałem nocki tłukąc w Shogun'a, a potem w Medieval'a :P .
Obecnie dla mnie najlepszą częścią jest Medieval 2. Grałem w Empire, ale jak dla mnie... Trochę z dużo bajerów.
Gra sama w sobie jest niesamowita - bitwy morskie to poezja :wink: , lądowe trochę mniej widowiskowe, ale też wspaniałe, możliwości trybu kampanii. Trochę przekombinowana jest kampania fabularyzowana - taka lekko na siłę :( .
Najlepsza część dla mnie to Medieval 2. Piękny widok zakutych w stal rycerzy szarżujących na nieprzyjaciół, na mur pik, salwy z łuków i kusz i cudowna animacja walki w zwarciu. Cudo, po prostu cudo.
Reasumując:
Empire jest bardzo dobrą grą, ale według mnie lekko ustępuje Medievalowi 2.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
Tayli
Kot

Dołączenie: 26 Kwi 2009, 18:31
Ostatnio był: 26 Kwi 2010, 14:40
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez von Carstein w 26 Kwi 2009, 21:22

Tayli napisał(a):Najlepsza część dla mnie to Medieval 2. Piękny widok zakutych w stal rycerzy szarżujących na nieprzyjaciół, na mur pik, salwy z łuków i kusz i cudowna animacja walki w zwarciu. Cudo, po prostu cudo.

Oczywiście używasz modów? DLV i SS? Ech... te piękne boje gwardii z Normańskim pomiotem...

Ja tam nigdy nie zapomnę Rome. Ech te piękne bitwy w E.B...
Niewielka, równina ze wzgórzami po bokach. Rzymianie przyciskają naszą lewą flankę złożoną z peltastów. Słonie wybite przez Welitów. Falanga trzyma uparcie swoje miejsce w szyku, ale pilum legionistów dają o sobie znać. Synowie Romulusa atakują uparcie nie bacząc na straty. Ani kroku w tył... 400 Galatów przypuszcza atak na prawe skrzydło rzymian... Jeszcze chwila... PSIAKREW! Triarii z furią rzucili się na nich. Długie włócznie skutecznie powstrzymują barbarzyńców. Galaci nie wytrzymują, po krótkiej, acz zaciętej walce łamią szyk i uciekają... Ekwici już czynią pogrom w ich szeregach. Nikt z Celtów nie uchodzi żywy.... Wróg zaraz wejdzie na nasze tyły... Co robić... CO ROBIĆ! Syryjscy łucznicy oddają salwę za salwą, ale wróg się tym jakoś nie przejął... nie ma litości...

I wtem za wzgórza na prawej flance przybywa 5 stygm Agyraspides - srebrnych tarcz, chluby naszej ojczyzny. Rzymianie i tu uparcie atakują, ale Falanga nie łamie szyku. Idzie naprzód jak walec. Mimo to wróg nie daje za wygraną... rzuca do boju rezerwy. Ale co to? Z lewej flanki przybywają Hetareoi i katafrakci z Antiochem III na czele! 500 elitarnych jeźdźców atakuje w pięknym szyku klinowym... Hastati i Principes nie wytrzymują... Dobić drani...
VICTORIA! BEZ PARDONU!
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Tayli w 27 Kwi 2009, 06:32

Z modów to tylko jedyny, słuszny (dla mnie) SS.
A patrząc na twój opis bitwy (dobry) to mam wrażenie jakbym rozmawiał z moim kolegą. Jego również gry strategiczne niesamowicie "jarają".
Ale to prawda - bitwy w Rome była, a raczej są cudowne. Grasz/grałeś z jakimiś modami w Rome?
Ja używam Rome: Total Realism na zmianę z Lord of the Rings - Total War, lub... Był taki jeden, tylko teraz nazwy nie pamiętam. Napiszę jak sobie przypomnę. Przypomniało mi się: BareBones War.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
Tayli
Kot

Dołączenie: 26 Kwi 2009, 18:31
Ostatnio był: 26 Kwi 2010, 14:40
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości