S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci - Globalna Dyskusja

"Ogólnie rzecz biorąc, jest to niemożliwe." Odparł Profesor Wołodia, zapytany o możliwość obrony doktoratu w przypadku posiadania tytułu profesora.

Bedzie dobrze?

Da
554
75%
Niet
38
5%
Bedom bany!
150
20%

Razem głosów : 742

Re: S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - Globalna Dyskusja

Postprzez von Carstein w 11 Maj 2009, 18:32

Rain napisał(a):Ty chyba faktycznie czytac ze zrozumieniem i między wierszami nie potrafisz ;] napisałem to gdyż często się tak działo z tymi "gadgetami". Nie było solidną robotą tylko na odwal się. A skoro ktoś coś kupuje, płaci za to to oczekuję porządnej roboty a nie gniota - Zrozumiale napisałem? Pojmiesz tą prostotę?

Rain, nie kłopocz się pisaniem takich postów... Ja w co drugim poście na temat CoP o tym pisałem... znasz odpowiedz ADERS...

Powinnościowiec napisał(a):Teraz do tematu.
Kłótnie pojawiły się przez to, że jako pierwszy na tym forum z kilkoma osobami stanąłem po stronie stalkera i próbowałem go obronić, oraz trochę docenić.
Juz nie piszcie, że na tym forum panuje jakis kult stalkera(chociaż w sumie po to jest to forum ) i wszyscy co uważają ta gre za złą nie mogą się wypowiadać...Jest właśnie wręcz przeciwnie.
W większości tematów są posty krytykujące stalka i jakoś nikt ich nie usuwa...

Ech... to wszystko... Dobra.

Ja to widzę teraz tak... Niektórzy z nas (JA) popatrzyli trzezwo na poczynania GSC. Czyli krytycznie podeszli do sprawy. I zaraz rozpoczeła się na opozycje nagonka...

Alvarin napisał(a):Ale jeżeli naprawdę ta gra i polityka GSC się wam aż tak nie podoba jak wynika z waszych tekstów, to proszę, zapomnijcie o serii stalker, wyrzućcie płytki z nią, i przede wszystkim - wyrejestrujcie się z tego forum, bo niektórych słuchać nie można, tak jęczą i pluja kwasem...

Powinnościowiec napisał(a):Ale ja już nie mogę słuchać, jak każdy sra na tą gre i opluwa jej twórców.
W końcu to oni wpadli na pomysł zrobienia takiej gry i powinniśmy być im wdzięczni.
Nie podoba się?

[/quote]
Michu napisał(a):Jeżeli forum stalkera ma służyć do narzekania jakie to jest *%&@# itp to po co tutaj jeszcze zaglądacie :F

To są najświerzsze przykłady takiego działania. Tłumaczenie: (CS i SOC jest najlepszy. Nie ma praktycznie błędów, to gra niemalże idealna... Jeżeli ktoś widzi wady - WYPERD****Ć Z FORUM!) Zaraz usłyszę głosy, że tak nie jest, że o coś innego chodziło...

W końcu opozycja zwarła szyki i przystąpiła do szturmu na fanatyków GSC. Teraz to oni robią za pokrzywdzonych ("Ja tylko starałem się bronić stalka itd.")

Alvarin napisał(a): To i tak jest jedna z najlepszych gra z gatunku FPS. Że nie dotrzymali obietnic? Buehehe, wymień im JEDNĄ grę, która tak samo wygląda w tekstach prasowych wydawanych przed wydaniem, oraz na ekranie domowego piecyka... A że na tym forum jest już bardzo dużo głosów wyłącznie krytycznych, to ja już staram się nie dokładać od siebie i spróbować jej bronić.

Panie kochany STALK nie miał być jakimś tam durnym FPSem (CoD, MoH itd.) o którym ludziska zaraz zapomną... To miało być coś więcej, wymieszanie kilku gatunków... A GSC robi z tej serii... ech...

Obecne można zaobserwować tendencje do wyłamywania się ludzi z szeregu fanatyków GSC. (Patrz wyżej).
Nie róbcie z siebie ofiar. Wasze zachowanie opisałęm kilka postów wyżej.

Edit

Zgadzam się z toba Wojtusiu. Niech pewni osobnicy nie krytykują mojej krytyki ich krytyki mojej krytyki,a wszystko będzie cacy. Każdy ma prawo do własnych poglądów.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez Powinnościowiec w 12 Maj 2009, 08:52

Ja pierdziele, juz nie licytujmy się kto tu jest bardziej prześladowany i poszkodowany.
Ja uważam stalkera za grę dobrą i mam nadzieję, że call of pripat będzie też grą ciekawą.
Wy uważacie, że stalker gówno.
I na tym zakończmy, bo i tak nikt nikogo do swych racji nie przekona, a tylko padnie wiele ostrych słów...
Image
I am Little Jacob - Play Free Online Games
Awatar użytkownika
Powinnościowiec
Stalker

Dołączenie: 01 Lis 2008, 18:37
Ostatnio był: 26 Cze 2010, 20:21
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 1

Postprzez Crisu w 12 Maj 2009, 09:02

I to by było na tyle jeśli chodzi o kłótnie i spory.
Wprowadźmy pewną dozę stanowczości...
Każda kolejna kłótnia i bezsensowna wypowiedź nagradzana będzie warnem, w odosobnionych wypadkach banem. Konflikty załatwiajcie między sobą na gadu, nie w postach na forum. Dziękuję za uwagę.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez StalkerCiastek w 13 Maj 2009, 15:22

Zamiast się cieszyc to narzekacie. Jezu, nikt was nie zmusza do kupna gry. Ale do rzeczy. Nie sądzę, żeby zerżneli z Priboya. Rządowy agent, a zwykły wojak to dwie inne rzeczy. Fabuła wg. nie jest najlepsza. Ot - rozbiły się śmigłowce. Ale czuję, że gdy zagram to mnie bardziej wciągnie. Podoba mi się pomysł na questy, jest świetny. A-life też się zapowiada nieźle. W końcu naprawdę będę się bał wyjśc w nocy poza baze. A więc jeśli wszystkie obietnice zostaną zrealizowane to gra może nie będzie taka najgorsza? Ja czekam. A jak się doczekam to kupię :D.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez caleb59 w 15 Maj 2009, 21:33

Otwarto serwis http://cop.stalker-game.com czyli innymi slowy oficjalna strone projektu na ktorej miedzy innymi mozemy poczytac o wymaganiach nowej czesci Stalkera:
System Requirements
Minimum System Requirements

* Intel Pentium 4 2.0 Ghz / AMD XP 2200+
* 512 MB RAM
* 128 MB DirectX® 8.0 compatible card / nVIDIA® GeForce™ 5700 / ATI Radeon® 9600

Recommended System Requirements

* Intel Core 2 Duo E7400 / AMD 64 X2 5600+
* 2 GB RAM
* 512 MB DirectX® 9.0c compatible card / nVIDIA® GeForce™ 9800 GTX / ATI Radeon® HD 4850

Jak widac nie odbiegaja one od SOC i CS ale z doswiadczenia wiadomo ze gra nie bedzie dzialac plynnie na specyfikacji podanej jako minimalna tak samo zreszta jak bylo w przypadku CS - trzeba przygotowac sie na ewentualne problemy z wydajnoscia na starszych PC i nie oczekiwac pod tym wzgledem zbyt wiele od nowego tytulu GSC...
Zapraszam do przegladania reszty serwisu...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 18:17
Kozaki: 679

Postprzez Michu w 15 Maj 2009, 23:40

Ja zapraszam też tutaj http://www.stalker.pl/index.php?site=ga ... leryID=108, za chwilę robię edita posta .

Jak widać na stronce głównej CoP świetnie zapowiada się WSZYSTKO. Spójrzcie tylko na ten most, cudo!. Pijawka również wygląda świetnie. A co najbardziej mnie ucieszyło po oglądnięciu screenów z gameplay'a... WIĘCEJ RPG! O wiele więcej statystyk i różnych bajerków, tylko spójrzcie. Do tego wymagania pozostały prawie niezmienione, pogram sobie znów bez upgrade'ów. :))

Lecę dalej oglądać screeny, jak dla mnie bomba.

Zmienili całe menu, to znak że wszystkie skargi graczy wreszcie do nich docierają :P. Małe gówno - a cieszy.

------------

A tutaj smaczek!, opis apteczki.

First-Aid kit

All-purpose single-use medkit. Allows to handle injuries of different types and degrees of complexity.

Price: 650
Przywracanie zdrowia: +5 in 5 sec.

Czyli żeby się uzdrowić będziemy musieli chwile poczekać. Było to w rebalanced, świetna sprawa.

Zauważyłem też obszerniejsze opisy broni, Random Mod ? xD

Blah, głód również powróci, chwała im za to :)
http://cop.stalker-game.com/?page=bread
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Powinnościowiec w 16 Maj 2009, 08:45

No ciekawie się zapowiada.
Grafika praktycznie niezmieniona, ale to dobrze(pogram sobie na średnich) :wink:
Mi najbardziej w tych screenach spodobał sie ekwipunek, a szczególnie MASKA GAZOWA. Właśnie czegos takiego mi brakował w tej grze.
A co do lokacji...ja wiem...dziwne jakieś :P
Ale nie będę sie wypowiadał o lokacjach na podstawie 2-3 screenów
Image
Awatar użytkownika
Powinnościowiec
Stalker

Postprzez GrzechuPL w 16 Maj 2009, 10:23

Duża różnica między minimalnymi a dużymi.Gdyż będzie to połączony silnik soca z cs i doprocowany.Martwiłem się że na moim configu nie pogram AMD 2800+ 0,5GB ram ATI R9600 128MB (wymaga giga ramu ale w gothicu 3 wymagała gra 1gb ram a ja grałem na 512mb ramu).Tu też info o nowym stalku http://pl.wikipedia.org/wiki/S.T.A.L.K. ... ew_Prypeci z ,którego wynika że będzie można spać jest freeplay i mutanty z ol i może też bronie z ol i arsenała.i pozostaje nam gdybać jaki będzie stalker 2 i ile będzie wymagał
GrzechuPL
Kot

Dołączenie: 10 Lut 2009, 17:50
Ostatnio był: 11 Lis 2009, 18:31
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Postprzez Michu w 16 Maj 2009, 15:37

Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez KoweK w 16 Maj 2009, 15:48

Michu napisał(a):12 minut gameplay'u

http://pc.ogl.ru/game/video/4240/1

Nie działam mi...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Powinnościowiec w 16 Maj 2009, 17:08

Po oglądnięciu stwierdzam, że może i będzie mniej stalkerów, ale czy zona będzie niebezpieczniejsza?
Nie wiem... :wódka: :?:
Image
Awatar użytkownika
Powinnościowiec
Stalker

Postprzez dorian w 17 Maj 2009, 09:52

Po oglądnięciu stwierdzam, że może i będzie mniej stalkerów, ale czy zona będzie niebezpieczniejsza?
Nie wiem...

No, wideo super, bo coś już trochę widać z igry, ale jakoś tak pusto było dookoła tych zabudowań, czy "stoczni", jakby to jeszcze beta testy były, czy jak, ale pewnie i są, bo gra ma wyjść na jesieni dopiero. Jak dla mnie to trochę mało klimatu tu było, ale może dalej gra będzie cool :wódka:

głód również powróci, chwała im za to

Dokładnie tak. Tego mi brakowało w CS, poza tym widać też, że jest trochę bagien. I dobrze.
Skriny extra, a co sądzicie o mapce w górnym rogu. W/g mnie jednak jest duuużo lepsza i ciekawsza od tych, co były, poza tym całkowity bajer to to, że dodali do niej zegarek, więc teraz nie trzeba będzie grzebać w plecaku tylko czas mamy na bieżąco :D Nie do końca mi się widzą te żółte ikonki z boku, bo wczasie gry się zmieniają i może to rozpraszać za bardzo, za to mapy bardziej monochromatyczne są chyba.
Tak czy inaczej, kupię bez wniku :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości