Ja gram w Third Age'a. Moim skromnym zdaniem to NAJLEPSZY MOD do Kingdomsa (nie licząc SS). Obecnie gram Mordorem, i przeszedłem długą kampanię Isengardem. Zresztą co do Eriadoru to się zgodzę z Legatem Martinusem. Po za tym Harad ma mumakile, których zabicie podczas bitwy to sukces, większy niż zabicie oddziału trolli,(jak by ktoś nie wiedział co to jest mumakil, które Mordor i Orkowie z Gór Mglistych mają w swoim "arsenale" trolle, które są niczym czołgi, zresztą podczas bitwy pojedyńczej(jak by ktoś nie wiedział mumakil to takie wielkie słonie co były w filmie Władca Pierścieni Powrót Króla oraz w książce o tym samym tytule). Nawet mając armię złożoną z najlepszych łuczników Elfów(mają najlepszych łuczników w modzie) przeciwko 3 odziałom trolli to tylko rozwaliłem 2 a potem to poniosłem takie straty, że oddziały zaczęły świrować, przez co przegrałem bitwę

. Zresztą w tym modzie nie ma balansu. Ale w modzie są 3 kategorie jednostek. 1 to dostępna od początku- najsłabsze jednostki frakcji, 2- dostępna od 50 tury- średnie jednostki frakcjii i 3- około 100 tury- najlepsze jednoski(od tąd dostępne są trolle i mumakile). Zresztą warto wspomnieć o typie "taktyki" danej strony. U sił dobra są jednostki wytrzymałe i zadające duże obrażenia(oprócz Eriadoru), natomiast siły zła preferują wysyłanie masy orkowego ścierwa, no z wyjątkiem Rhunu , Haradu- ludzie oraz Isengardu- Uruk-Hai. Zresztą to moje krótkie streszczenie wszystkich frakcji
Gondor- dobra piechota, oprócz Swan Knightów słaba konnica
Rohan- Dobra konnica, słaba piechota
Dale- to mieszanka Gondoru i Rohanu
Krasnoludowie- najlepsza piechota, ale za to brak łuczników i jakiej kolwiek jednostki konnicy
Hight Elves- zaje*iści łucznicy, piechota tylko do obrony łuczników słaba konnica
Silvan Elves- to samo co wyżej
Eriador- tylko 2 dobre jednostki, a reszta leży i kwiczy
Mordor- mają trole bojowe(w armorach), trole, i mogą zalać wroga masą orków, lecz orkowie to tylko mięcho
Isengard- mają jednostki Uruk-Hai (mieszanka orków i ludzi) które są najlepszymi piechórami po stronie zła, nie
mają dobrej konnicy, tylko raczej cieńkich jeźdźców wilków
Orkowie z Gór Mglistych- to są raczej gobliny, które mają podobne siły jak Mordor,
Harad- średnia piechota, mają mumakile, słaba konnica
Rhun- Dobra konnica, niezła piechota, ale na starcie są słabo rozwinięci
Zresztą w TA generałowie i przywódcy (nie wszyscy) to osoby znane z trylogii filmowej P. Jacksona "Władca Pierścieni" np. przywudcą Mordoru jest Czarnoksiężnik z Angmaru, a rolę papieża zastępuje Sauron (którego można prosić o Mroczne Krucjaty)
A SS nie muszę opisywać, chyba każdy kto grał w Medievala, coś o nim słyszał
Powyższy post należy tylko do danego użytkownika i przedstawia jego myśli w danym momęcie i jakiekolwiek wykorzystywanie go przeciwko niemu, jest niezgodne z prawami autorskimi
POZDRAWIAM