Najbrutalniejsze gry jakie znamy!

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Najbrutalniejsze gry jakie znamy!

Postprzez dorian w 13 Lip 2009, 13:14

"Fani Muminków nie mają tu czego szukać. Piszemy o najbardziej brutalnych, krwistych produkcjach, które znamy i które cieszą się (lub cieszyły) dużą popularnością!".

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Najbrutalniejsze_gry_jakie_znamy.-2104.html

Kilkanaście znanych, krwistych i lubianych gier z opisem i filmikiem poglądowym dla każdej z osobna.
Warto obejrzeć :P
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Reklamy Google

Re: Najbrutalniejsze gry jakie znamy!

Postprzez STA1KERpl w 13 Lip 2009, 13:47

No to ja "polecam" kilka tytułów:
-Postal; gra brutalna nie dlatego, że można tam zobaczyć hektolitry krwi, ale dlatego, że można wręcz poczuc ból innych (i przy tym dobrze sie bawić).
-Stubbs the zombie; gra śmieszna, ale za to mozna popatrzeć na flaczki...
-Seria mortal kombat
-Prince of Persia, Warrior Within; fajnie się tnie piaskowych wrogów...
-Fallout 3; może od początku gry na taka nie wygląda, ale jak załapiesz troche skilla... Mięso, krew, kości i flaki rzygają po ekranie w ilościach hurtowych.
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Postprzez dorian w 13 Lip 2009, 13:56

No, potwierdzam, gram teraz w Fallouta3 cały czas i prawdziwy fan tej gry się ze mnie robi bo jest czad. Ładnie się kolesie rozpryskują, łby fajno spadają i członki ( :wink: ) latajom po ekranie co i rusz :P
Jednak najmilej z tych gier wspominam Menhunt'a i The Suffering I i II oraz przede wszystkim Condemned za klimat grozy :wódka:
Ostatnio edytowany przez dorian, 13 Lip 2009, 14:19, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez Microtus w 13 Lip 2009, 14:13

Dla mnie najbardziej brutalna i hardcorową grą pozostanie na zawsze soldier of fortune 2.
I nie ma ch*ja we wsi. W żadnej grze nie było do tej pory (pozas SoF2) takiego systemu uszkodzeń ciała.
Krótko mówiąc tam gdzie trafi kula tam robi sie dziura. Do tego strzelając kilkakrotnie w to samo miejsce mieliśmy efekt powiększania i przy trafieniach w np: w brzuch wylewające się flaki. O strzelaniu w głowę powiem tak: rzygi na maksa - mózg i krew szare kawałki galarety na glebie łeee.
Mój kumpel po pewnym czasie grania stwierdził "ku*wa, normalnie mam schizy od tego już" bo łapał sie na tym że każdego wroga już leżącego na ziemi rozczłonkowywał shotgunem ;)

Gra nienormalna i chora ale ile satysfakcji ;)
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez KoweK w 13 Lip 2009, 14:43

Microtus, przyznam Ci racje. Soldier of Fortune II to najbrutalniejsza gra w jaką kiedykolwiek grałem, system uszkodzenia ciał jest naprawdę świetny :) Czy jakaś gra w erze grafiki DirectX 10 może się czymś takim pochwalić?

Inna gra to Postal II: Apocallypse Weekend. Chodzenie z maczetą (pozdro dla Waszki G), albo z kosą było naprawdę zaje*iste :E I do tego obcinanie głów podczas wymiotowania... aż samemu mi się chciało, bleh.

Jak byłem gówniarz (7 lat) to zawsze mnie jarały Fatality z Mortal Kombat ;) W szczególności pamiętam moment (nie pamiętam która postać to robiła) wyrywania nogi i oklepywania nią przeciwnika. To było COŚ!
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Terminus w 13 Lip 2009, 15:01

A grał ktoś w "Die by the sword"? Generalnie w tej grze walczymy rycerzem na arenie, lub w prostej "chodzonce" przy użyciu miecza, którym możemy odcinać poszczególne kończyny oponentom i vice versa. Jeżeli ktoś pamięta pojedynek z czarnym rycerzem w Monty Python i Św. Graal -to będzie wiedział o co chodzi.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Ropasiak w 13 Lip 2009, 15:09

A dlaczego nie ma tam AVP2? No... przypomniało mi się jak zwisam z szyb, pod szybem jest jakiś gostek, a ja mu chap i po główce. No to były fajne lata, jak z tatą po sieci grałem...
| Ryzen 7 5700X (4.85GH) | Gigabyte B450 Gaming X | Arctic Liquid Freezer II 280mm | 40GB DDR4 RAM 3466MHz CL16| PowerColor RX 6700XT Hellhound 12GB GDDR6 (+Cooler Master ELV8) | Kingstone KC3000 2TB + Crucial BX500 1TB | Gigabyte Aorus Elite Platinum ATX 3.1 850W | Fractal North XL White (+Cooler Master Halo 2 120mm) | Windows 10 Pro x64
Ropasiak
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2008, 18:02
Ostatnio był: 04 Mar 2025, 17:36
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 18

Postprzez Darth ReX w 13 Lip 2009, 15:15

Mam Die by the Sword, tam brutalność naprawdę się przydaje, dekapitacja, to rzecz jasna śmierć, obcięcie wrogowi ręki z bronią pozbawi go cech bojowych, zaś nogi - spowolni, zatem warto celować w te części ciała. Grafika odstrasza, ale walki są dalej realistyczne.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez dorian w 13 Lip 2009, 15:17

Nie ma też naszego Painkiller'a, bo może do najbrutalniejszych nie należy, ale jak się uruchomiło maszynke ze śmigłem z ostrzami, czyli właśnie painkillera i wpadło w tłum zombie to też ładnie bryzgało na ekran + fajny dźwięk do tej masakry był dodatkowo :P
Szkoda, że w Stalkerze nie ma takich dodatkowych opcji ustawienia w grze możliwości odstrzeliwania łbów, rączek i nóżek jak w SoF2 :(
Pewnie każdy by to miał włączone...
Do tego bardzo mi się podobało dobijanie leżącego wroga w Dark Messiah i po tym zacząłem się w końcu zastanawiać, czy na "złe tory" nie zbaczam... :wink:
Ostatnio edytowany przez dorian, 13 Lip 2009, 15:19, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez KoweK w 13 Lip 2009, 15:19

Dorian, w starej becie S.T.A.L.K.E.R.'a zostawały ślady po kulach na ciałach stalkerów/mutantów. Kto wie, może Dez0wave to przywrócą. Jak coś to mogę dać screeny z tego starego "modelu uszkodzeń" :P
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Flip w 13 Lip 2009, 15:19

Ehh...To były czasy kiedy chowałem SoF2 przed mamą :P Nie ma co... A ja może skromnie od siebie: Unreal Tournament III - sama gra to rzeźnia... ze respwnem 2 sek. po kliknięciu :P Więc jest mocna... Ale i tak najlepszy efekt daje rozruszany młotek udarowo - impulsowy wchodzący w wroga, który rozkłada się na kawałki mięsa pozostawiając dwa dorodne rozbryzg krwi/nanoczerni na ekranie plus krwisty "upominek" na końcówce młota. Gra chodzi na DX9 jednak jest jest nowa (czystka 2007, pierwszy patch 2008, patch Titan koniec 2008 - jakoś tak :P ) Tak oto wygląda krew: (w rękach mam młot udarowy)
Image

A tak wygląda nanoczerń:
Image

Naprawdę warto spróbować... Nanoczerń to "krew" Liandri i Necrisów. Jeśli ktoś gra... Zauważy słabe wyniki - grę odpaliłem tylko dla screenów :P

P.S. Jeśli coś spieprzyłem w obrazkach to wielkie sorry ale robię to pierwszy raz...Sprawdziłem, wydają się być dobre...
Image
Flip
Kot

Dołączenie: 20 Cze 2009, 18:22
Ostatnio był: 20 Mar 2017, 21:42
Miejscowość: Rybnik
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez Terminus w 13 Lip 2009, 15:22

A przy okazji "Die by the Sword" przypomniał mi się Barbarian z C64 -zresztą jak grałem w DbtS to miałem z tą starą grą skojarzenia. Ogólnie jesteśmy barbarzyńcą staczającym pojedynki na arenie z coraz bardziej trudnymi przeciwnikami. Cechą charakterystyczną były właśnie charakterystyczne sceny dekapitacji przeciwników. Później wyszła na C64 jeszcze druga, "chodzona" część Barbariana z większą ilością przeciwników i animacji, w tym co najmniej dwuznaczna scena gdy jakiś "zwierzak "dobiera się do Barbarzyńcy -kobiety.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości