Linqor, Linqor... A znasz jeszcze 4 niszczyciele typu Wicher? Ja znam tylko Burzę... Odpowiedź niepoprawna - to nie jest polski okręt.
Podpowiedź: Okręt został trafiony kilkoma pociskami najcięższego kalibru [305mm]. Uszkodzenia nimi wywołane uniemożliwiły ucieczkę okrętu ze względu na zwiększone zanurzenie w efekcie czego został zatopiony torpedami przez własny kontrtorpedowiec.
Na zdjęciu to pancernik typu Borodino, konkretnie "Sława" został ukończony dopiero pod koniec wojny rosyjsko-japońskiej. Zatopiony bodajże w 1916 r. Jest tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pancerniki_typu_Borodino Pancerniki typu Borodino – rosyjskie pancerniki z okresu wojny rosyjsko-japońskiej i I wojny światowej. Zbudowano 5 okrętów tego typu które weszły do służby w 1904. Trzy z nich zatonęły pod Cuszimą.
Teraz przenieśmy się z mórz i oceanów i polatajmy trochę. Raczej dość łatwe, ale jak będzie ciężko to dam podpowiedź. Co to za samolot?
Ostatnio edytowany przez dorian, 15 Wrz 2009, 17:49, edytowano w sumie 1 raz
Nakajima Ki 115 choć mogę się mylić... Czy w ramach podpowiedzi mogła by się znaleźć informacja czy maszyna była choć przez chwilę produkowana seryjnie? (lub robiona jak polski sten - chałupniczo)
Nie, to nie Nakadżima Ki 115 Pierwsza podpowiedź: - samolot myśliwski, prototyp i był wyprodukowany jako pierwszy model serii przez państwową wytwórnię lotniczą danego kraju, a prace uległy gwałtownemu przyspieszeniu pod koniec 1939 roku.
P-1000, dajesz dalej. A tak przy okazji - do P-1500 nie powstało nawet jedno ogniwo gąsienicy, więc trafiłeś jak kulą w płot. A Ratte przynajmniej miał wieżyczkę i część podwozia.
Dorian jet to: Jagdtiger (Sd. Kfz. 186 Panzerjäger Tiger Ausf. B) - niemieckie ciężkie działo pancerne zbudowane na podwoziu czołgu ciężkiego PzKpfw VI B Königstiger (Tiger II). Był to najcięższy pojazd pancerny użyty bojowo podczas II wojny światowej. Jagdtiger był nazywany czasem "samobieżnym bunkrem"
Pięknie BJ..załatwiłeś mnie. A odnośnie okienka "pokaż" to ja myślałem, że Terminatory to cwaniaki są, a tu widać, że jednak gapa ze mnie. . P.S. Ale to może też dlatego, że starszy model cyborga jestem. P.S 2. Następnym razem tak łatwo nie będzie..