Red Faction Guerrilla

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Red Faction Guerrilla

Postprzez Adi007 w 19 Wrz 2009, 02:08

Kod: Zaznacz wszystko
Red Faction: Guerrilla to gra akcji, która stanowi trzecią już odsłonę serii zapoczątkowanej w 2001 roku. Za wydanie tytułu odpowiada THQ. Produkcją natomiast zajęło się studio Volition, znane graczom nie tylko z poprzednich części cyklu, ale i z obu edycji genialnego Freespace’a czy oryginalnego w swojej brutalności Punishera.

Fabuła ponownie przenosi nas na planetę Mars. Tym razem historia toczy się pięćdziesiąt lat po wydarzeniach opowiedzianych w pierwszym Red Faction. Wcielamy się w awanturnika, który otwarcie buntuje się przeciw uciskom Earth Defense Force, wydając tym samym wyrok śmierci na siebie samego.

Jako dzielna jednostka i członek ruchu oporu zarazem, toczymy tu swego rodzaju wojnę podjazdową. Do naszych zadań należy dokładne planowanie ataków oraz szybkie podejmowanie decyzji. Co więcej, sami nierzadko jesteśmy zmuszeni używać elementów otoczenia po to, by zasłonić się przed atakami lub pozostać niezauważonym. Potęguje to wszechobecny efekt zaszczucia. W Guerrilla właściwą akcję obserwujemy z perspektywy trzeciej osoby, zza pleców naszego bohatera. Podczas rozgrywki zwiedzamy ogromny, otwarty świat mieszczący się w obrębie obcej planety. Trafiamy między innymi do opuszczonej placówki górniczej oraz głównej siedziby sił Earth Defense Force.

Jednym z kluczowych elementów trzeciego Red Faction jest system destrukcji terenu. Dzięki niemu ściany nie stanowią tu żadnej przeszkody, a niszczenie okolicy przy użyciu ładunków wybuchowych oraz narzędzi górniczych nie jest niczym niezwykłym. To on decyduje też o wyjątkowości trybu multiplayer, gdyż ten skupia się w głównej mierze na imponujących możliwościach deformowania środowiska.

Jako że nie było tematu o RFG to go założyłem. Czyli piszta co się da o Guerrilli.
Adi007
Stalker

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:07
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 03:19
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Red Faction Guerrilla (PC, X360, PS3)

Postprzez Freezen360 w 19 Wrz 2009, 07:52

Mam przyjemność grać w tą gre od 2 dni i narazie jestem z niej bardzo zadowolony. Ogólnie gra jest na prawdę dobra a system zniszczeń dzięki któremu możemy zrównać każdy domek, murek czy wieże z ziemią spisuje się znakomicie jednak lubi płatać figle w postaci zawalania się na gracza co zdarza się dość często a takie uderzenie zazwyczaj kończy się śmiercią. Przed premierą bałem się że ta gra będzie bardzo prosta jednak frontalny atak na bazę wroga chyba zawsze kończy się tragicznie, tutaj wkracza właśnie system zniszczeń ponieważ zamiast atakować od przodu zawsze można zaatakować od tyłu niszcząc mury ładunkami wybuchowymi. Parę rzeczy jednak denerwuje, do misji trzeba jeździć baaardzo daleko a z tym wiążę się druga sprawa: Armia atakuje nas gdy tylko nas zauważy czyli w praktyce jeśli natknę się na patrol jadąc do misji zaczynają do mnie strzelać a zapas amunicji kończy się zdecydowanie za szybko nawet jeśli ktoś stara się strzelać tylko w głowę. :|

Moja ocena gry: 9/10
Freezen360
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 16:08
Ostatnio był: Wczoraj, 20:12
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez cmlPL w 19 Wrz 2009, 18:10

Właśnie zacząłem gre i przeszedłem kilka Guerilla attacks czy coś takiego i gra narazie wywiera na mnie pozytywne wrażenie, system zniszczeń miażdży, fabuła dosyć oklepana, ale zobaczymy jak będzie dalej.
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 2

Postprzez Idaho w 19 Wrz 2009, 18:45

Widzę, że opinie bardzo dobre jak na razie. Ciekaw jestem jak to wygląda w praktyce, bo ze screenów to to jak dla mnie Red Faction nie jest. RF1 było epokowe (z genialną muzyką do tego !), a RF2 śmiech na sali. Ciekaw jestem jak RFG. Trzeba będzie pograć ;]
Image
Awatar użytkownika
Idaho
Stalker

Dołączenie: 29 Mar 2009, 04:10
Ostatnio był: 18 Sie 2019, 08:18
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301

Re: Red Faction Guerrilla

Postprzez cmlPL w 19 Wrz 2009, 23:20

Nie grałem w żadną poprzedniczke, tak więc nie moge ocenić jak sie seria trzyma, ale gra jest ciekawa, dynamiczna i jest sporo ciekawostek.
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Re: Red Faction Guerrilla

Postprzez NitroSoviet w 18 Lut 2010, 11:19

tak jak powiedział Freezen360 frontową bramą atakowanie kończy się śmiercią (w większości przypadków ) no chyba że mamy
:

Rakietę Termobardyczną
to już co innego.W skali zniszczeń bije Crysisa na łeb i szyję,
aha jeszcze jedno przypuśćmy jedziemy przypuśćmy do
:

Mount Vogiel
na ostatnią misję ,ale skapnęliśmy się że wczoraj zniszczyliśmy most , i , musimy jechać okrężną drogą ;)
Grafika przepiękna, tak samo fabuła, a po fabule oryginalnej możemy wykonywać Archiwementy (podczas gry też możemy ale w większości przypadków nam się po prostu nie chce :D), ponieważ za bardzo nas wciągnęła fabuła
.
Multiplayer po prostu boski, wg mnie bije wszystkie strzelanki multi na wszystko, włącznie z :"Konter Strajkiem":)
i " Far Krejem dwójkom" :D
Moja Ocena Gry
Grafika 10/10
Fabuła 10/10
Głośność 10/10
Reali-styczność 10/10
Zsumowane i podzielone na 4 = >10 < moja ocena :) Gorąco polecam

!Uwaga! żeby zagrać w tą grę potrzeba ORYGINALNEGO SYSTEMU i ORYGINALNEJ GRY ponieważ za ok 5 dni od włączenia... puk puk policja otwierać :)
Jeśli lubisz pZPN ?
:

!!! JESTEŚ MOIM WROGIEM !!!
NitroSoviet
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2009, 13:28
Ostatnio był: 04 Lip 2010, 19:16
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości