przez KoweK w 06 Paź 2009, 18:30
Pograłem w moda kilka godzin i mogę już conieco o nim napisać. Od razu napiszę, że nie zamierzam już do niego wracać... Niby wszystko jest fajnie, bo z broni naprawdę fajnie się strzela, ale nie rozumiem, dlaczego trzeba zmarnować kilka magazynków na takiego Flesha? A gdy jest ich grupka (np. jak w Dark Valley) to już w ogóle możemy pożegnać się z aktualnie posiadaną amunicją. L.U.R.K. czasami jest dziecinnie łatwy i przyjemny, a czasami denerwująco trudny (mówię tutaj o wytrzymałości niektórych przeciwników).
Mod miałby zapewne dłuższą żywotność, gdyby posiadał nową fabułę, albo dodawał jakieś nowe rzeczy do oryginalnej. Niestety tego nie ma, a modyfikacja waży 2 GB... Lekkie rozczarowanie jak na taką wagę, gdyż troszkę gorzej wyglądający Complete 2009 zajmuje ~400 mb.
Co do AI - według mnie nie sprawdziło się. Stealth AI... raczej Deaf AI (głuche), bo obok stalkerów w ciemnościach możemy biegać, a i tak nas nie usłyszą. Potencjał jeśli chodzi o ten aspekt moda... zmarnowany.
- - -
Plusy:
-Fotorealistyczna grafika (textury, nowe shadery robią wrażenie, a przy włączonych motion blurze myślałem, że jestem w prawdziwym, a nie w wirtualnym świecie)
-Dźwięki (masa nowych dźwięków! A najbardziej cieszy mnie fakt, że stalkerzy biegając w końcu nie dostają 10 orgazmów na sekundę)
-Miła rozgrywka
-Masa broni
-Poziom trudności...
Minusy:
-...który czasami jest dziwnie wyważony
-mało innowacji
-AI nie sprawdziło się
-Problemy ze spawnem (stalkerzy/mutanty respawnują się tuż przede mną + na chwilę gra się zacina)
Ocena końcowa:
7-/10
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"Wheeljack