[L.U.R.K.]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [L.U.R.K.]

Postprzez Bambosz107 w 02 Paź 2009, 15:55

Ja tak miałem przy wejściu do baru jak przez ten mostek przechodziłem.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 06 Paź 2009, 18:30

Pograłem w moda kilka godzin i mogę już conieco o nim napisać. Od razu napiszę, że nie zamierzam już do niego wracać... Niby wszystko jest fajnie, bo z broni naprawdę fajnie się strzela, ale nie rozumiem, dlaczego trzeba zmarnować kilka magazynków na takiego Flesha? A gdy jest ich grupka (np. jak w Dark Valley) to już w ogóle możemy pożegnać się z aktualnie posiadaną amunicją. L.U.R.K. czasami jest dziecinnie łatwy i przyjemny, a czasami denerwująco trudny (mówię tutaj o wytrzymałości niektórych przeciwników).

Mod miałby zapewne dłuższą żywotność, gdyby posiadał nową fabułę, albo dodawał jakieś nowe rzeczy do oryginalnej. Niestety tego nie ma, a modyfikacja waży 2 GB... Lekkie rozczarowanie jak na taką wagę, gdyż troszkę gorzej wyglądający Complete 2009 zajmuje ~400 mb.

Co do AI - według mnie nie sprawdziło się. Stealth AI... raczej Deaf AI (głuche), bo obok stalkerów w ciemnościach możemy biegać, a i tak nas nie usłyszą. Potencjał jeśli chodzi o ten aspekt moda... zmarnowany.

- - -

Plusy:
-Fotorealistyczna grafika (textury, nowe shadery robią wrażenie, a przy włączonych motion blurze myślałem, że jestem w prawdziwym, a nie w wirtualnym świecie)
-Dźwięki (masa nowych dźwięków! A najbardziej cieszy mnie fakt, że stalkerzy biegając w końcu nie dostają 10 orgazmów na sekundę)
-Miła rozgrywka
-Masa broni
-Poziom trudności...

Minusy:
-...który czasami jest dziwnie wyważony
-mało innowacji
-AI nie sprawdziło się
-Problemy ze spawnem (stalkerzy/mutanty respawnują się tuż przede mną + na chwilę gra się zacina)

Ocena końcowa:
7-/10
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Adi007 w 06 Paź 2009, 20:04

To z czego ty strzelałeś? Bo ja z PM-ki strzelę z 5 nabojów w świniaka a on już leży, w główkę to już wystarczy jedna pestka. :) Ale mod jednak czasami jest łatwy czasami trudny, no i to A.I, też jestem trochę zawiedziony ale pamiętajmy że jednak autorzy L.U.R.K-a zrobili co mogli i nie było takiej sytuacji jak w przypadku Inno Mod-a że jakiś czas coś się robi a później "mam to w dupie i koniec z modem, bye bye".
Adi007
Stalker

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:07
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 03:19
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 06 Paź 2009, 21:17

To z czego ty strzelałeś?

Strzelałem z jakiegoś AK... już nawet dokładnie nie pamiętam, bo dużo jest karabinków z takim początkiem. ;) No i w główkę to na pewno jeden strzał nie leciał...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Bambosz107 w 06 Paź 2009, 21:30

Ja wale z jakiegoś armijnego FN200 czy jak to sie tam nazywa tą lepszą amunicją (przeciwpancerna) do kolesi w skórzanych kurtkach, padają po dopiero 3 strzale w klate!! Powinien po pierwszym paść. Co do AI to nie do końca sie zgadzam z tym co kolega powiedział, owszem, można wybić całą baze wojskowych ze strzelby a oni głusi pozostają, ale przynajmniej nie jest już tak że po zabiciu kolesia przy ognisku reszta z góry wie, gdzie cie szukać. Grafika ładna, ale co z tego że przez spawn gra co chwile mi sie przycina, szczególnie w Barze bo tam dużo ludków. Gram na najwyższym poziomie trudności, pijawka pada po kilku razach w łepetyne ze śrutówki. Nie bede porównywał z innymi poziomami bo nie grałem. Ogólnie modzik fajny, ale tylko na bardzo mocne kompy, nawet na moim spawn potrafi wnerwiać. No i jeszcze nie wszedłem do X18 a mam już FN2000, od Kutwy kupiłem. Dziwne to troche.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Kozaki: 87

Postprzez Nerus w 08 Paź 2009, 11:52

Mam pytanko związane z Lurkiem a mianowicie , czy ten mod współpracuje z patchem 1.0006.
Bo po wgraniu xrRender (bibliotek *.dll) gra mi się crash-uje. Dodatkowo mam problem z językiem rosyjskim bo czasem npc gadają po angielsku, musiałem usunąć localization.ltx żeby gra ruszyła.
Pozdrawiam.
Intel Core2Duo [email protected]|Patriot 8GB 800 Cl4 4-4-4-12@1066CL5|Sapphire HD6870|Asus P5Q-Pro|Windows 7 Professional PL MSDN x64
Nerus
Kot

Dołączenie: 12 Lut 2008, 13:50
Ostatnio był: 21 Cze 2013, 22:52

Postprzez KoweK w 08 Paź 2009, 15:17

Działa bez problemu na 1.0006, gdyż ten patch jest tylko do multiplayera, a w single'u nic nie zmienia. Sam grałem na takim. ;)
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Nerus w 08 Paź 2009, 19:08

To jaki jest powód crash-owania się gry, zainstalowałem najpierw 2009_09_29_L.U.R.K._RC_1.05_Full a następnie 2009_09_29_L.U.R.K._Release_Candidate_1.0552. wgrałem usunąłem *.ltx, wkleiłem pliki Render i gra się nie włącza.
Mam najnowszego DirectX (z bibliotekami 11).
Intel Core2Duo [email protected]|Patriot 8GB 800 Cl4 4-4-4-12@1066CL5|Sapphire HD6870|Asus P5Q-Pro|Windows 7 Professional PL MSDN x64
Nerus
Kot

Postprzez Adi007 w 09 Paź 2009, 18:18

xKoweKx napisał(a):Działa bez problemu na 1.0006, gdyż ten patch jest tylko do multiplayera, a w single'u nic nie zmienia. Sam grałem na takim. ;)

Mi właśnie na 1.0006 nie chodziło, tzn. dynamiczne oświetlenie nie działało i przy ładowaniu robiło podróż do pulpitu. No chyba że jakoś ci się udało odpalić.

Nerus, odinstaluj grę i zainstaluj od nowa, potem patchujesz grę od pierwszego patcha (chyba 1.0001) do 1.0005 i nie dalej. Potem wgraj L.U.R.K-a i te fixy. Powinno działać. A co do problemu z językami to musisz zrobić coś takiego:
najpierw wejdź do text (tam gdzie gamedata\config) i stwórz folder pol, potem do eng i te pliki z eng przekopiuj do pol. Następnie edytujesz localization.ltx i zmieniasz to:
Kod: Zaznacz wszystko
language   = pol
font_prefix   = _cent ;_west

Gra będzie ci chodzić, tyle że będzie polski z angielskim ale przynajmniej normalnie teksty po angielsku będzie wyświetlało. :)

Mam nową wieść: niedługo zostanie wydana wersja 1.1!
Reszta info: http://www.moddb.com/mods/lurk/news/lur ... tus-update
Adi007
Stalker

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:07
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 03:19
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Nerus w 12 Paź 2009, 23:19

Dzięki Adi007 za odpowiedź pomogło.
Doszedłem do X18 i pierdziele nie gram dalej w tego moda idzie się w nim posrać.
Zanim wszedłem na teren do x18 ukucnąłem przez chwilę przy wywróconym kontenerze, bo wypiłem zbyt dużo Wódy (kozak) około 30 litrów, kozak z tego Strieloka, ja pewnie bym padł już po 1 bez zjedzenia nawet kromki chleba.
Wszystko było spoko dopóki nie usłyszałem pisków..... co to kurna jest, w moment niezastanawiając-wychyliłem się i zauważyłem te zmutowane szczury, powiedziałem dosłownie: "Kur** tylko nie one, za cholerę tego badziewia normalnie nie da się rozwalić" -tyle tego było że nawet nie zdarzyłem policzyć jak to coś się ukryło.
Wycelowałem w jednego, strzeliłem, dostał i patrzyłem co się stanie dalej (bo wiem że każda z postaci ma skrypt chodzi tu o pole na którym się porusza), czekam i czekam myślę sobie może granat wrzucę, a tu za chwilę wyskoczyły 2 macki i mnie od tak zajechały; prawie bym dostał zawału; wpakowałem w nie całe ammo z pistoletu podręcznego który wali jak kałach (nie pamiętam nazwy) a one nic. Mówię w życiu nie gram dalej w starkera, raz przeszedłem go nie mam chęci znowu dodawać zasranych rzeczy do prania mojej starszej.
L.U.R.K. fajny modzik dużo urozmaiceń ale totalny brak balansowania, no i wiadomo trochę odgrzewane kotlety ile można grac w jedną gre, co innego jak by zrobili w końcu Coop no ale to marzenia.
Pozdro.
Nerus
Kot

Postprzez atikabubu w 13 Paź 2009, 16:36

Użytkownik modemowy kłania się ;)
Czy jeśli ktoś wysłałby mi shadery i dll'e z tego moda to by coś dało? Jeśli tak to poproszę :D
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:14
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez asdasdasd w 17 Paź 2009, 00:15

Witam mam zainstalowanego LURKA`a do wersji PL 1500 i mam pare pytań..

1. Co ze spaniem? Gdy kłade sie w kimono nie regeneruje mi hp, więc wydaje się to zbędne. Można to jakoś zmienić?
2. Bawiłem sie już w edytowanie questów ale zapomniałem jaki plik za to odpowiada. (Chciałbym zwiększyc nagrody ;-))
3. Czy jest możliwosc dodania samochodów w LURK?
4. Wersja językowa jest totalnie pomieszana.(Miks pl+ang) Da się ustawić jakos na polskie napisy chociaż? Lektor mnie mało interesuje. Posiadam plik localization a w text mam folder "pol" z plikami z "eng"
5. I pytanie czysto z gameplaya, co robić z anomaliami? Po prostu omijać czy ma to jakieś głębsze znaczenie?
asdasdasd
Kot

Dołączenie: 16 Paź 2009, 02:27
Ostatnio był: 21 Kwi 2010, 19:37
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości