Największy trolling w historii forum - DM:E

Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne.

Moderator: Realkriss

Re: [Dima's Mod: Enhanced.]

Postprzez Crisu w 01 Lis 2009, 15:11

Tak, tam też.
O ile pamiętam BJ wymerdał miotacz właśnie z AM'a.
Cóż, w końcu to wątek o DM:E, a my pieprzymy o miotaczu ognia...
Skądkolwiek by był - niech będzie.

I przestajemy już pieprzyć, bo znowu wątek zamknę. :>
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Reklamy Google

Postprzez wiewiur551 w 06 Lis 2009, 16:56

TAK! Dorwalem sie do DM i musze stwierdzic ze mod jest calkiem OK! ale ma kilka dla mnie dosyc waznych wad dotyczacych realizmu rozgrywki. 1. podstawowa balistyka shoc: przy ok 40% wytrzymalosci kalacha wielokrotnie pocisk wylatywal pod katem 35* co jest calkowicie niemozliwe, moja rada-propozycja = zaimplementowac w dm;e balistyke broni z OL ultimate-to napewno podniesie grywalnosc-klimat-realizm. 2. Po kilku godzinach gry bylem niesmiertelny (prawie jak god mode) wszystko dzieki wkladkom (40%) jestem jak najbardziej za istnieniem tych wkladek ale do tego powinien byc "system walki z ultimate"* (jezeli to mozliwe) wtedy wkladki nabiora znaczenia!
Przydalo by sie zamontowac w kombinezonie seva i rownorzednych oraz lepszych noktowizor niebieski- ulepszony(chyba wiecie oco mi chodzi nie? :D ) <Moim zdaniem to co powyrzej wymienilem bylo by dla tego moda bardzo dobre i poprawialo by grywalnosc.

* - chodzi mi o smierc po jednej kulce(kto gral w ultimata to wie!)
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2009, 21:09
Ostatnio był: 13 Sty 2016, 04:27
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

Postprzez PrzemoC w 07 Lis 2009, 12:38

wiewiur551 napisał(a):TAK! Dorwalem sie do DM

Masz na myśli Dima's Mod czyli OL 2.2 + AM RC1 + AEM 0.3.1 + bonusy? Jeśli tak, to muszę
Cię rozczarować, bo DM:E powstaje na podstawie czegoś zupełnie innego. Pre-Alpha tego
moda który którą testowałem to dzieło Dymitra i to już o wiele bardziej zaawansowany projekt.
Poza tym, jeżeli ktoś z testerów dał Ci linki do pre-alphy, o ile nie wygasły, to powinien dostać
bure. I to sporą. Kwestia wkładek w pre-alphie była już rozwiązana jak należy. Nic nie trzeba
w tej kwestii zmieniać.
P.S
Nie wiem po co używać kałacha tak bardzo zniszczonego, skoro można go naprawić?

aha, radzę przejrzeć cały temat.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez wiewiur551 w 07 Lis 2009, 13:11

Tak mam na mysli Dimas mod. nie wiem nic o pre-alphie. gralem poprostu w dm. Pozatym widze ze pochwalic sie musiałes ale przemadrzac juz nie(niebede wnikał) nawet naprawiony kalach strzela w tym modzie do dupy! wyobrazasz sobie z 50m nie trafic zolnierza w kordonie(seriami po 3) ?? bo ja nie chcesz zobaczyc jak bronie powinny strzelac >>zagraj w ultimata.
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Postprzez PrzemoC w 07 Lis 2009, 15:03

@wiewiur551, bierzesz udział w dyskusji, nie przeczytałeś tematu, i ja się niby wymądrzam?
Nie, nie wymądrzam się ani nie przechwalam. Jakbyś zajrzał te trzy strony do tyłu to byś widział
że brałem udział w testach i wstawiałem skriny. Jakbyś przeczytał ze zrozumieniem temat to wiedział
byś o pre-alphie. Jak Ci się tak podoba Ultimate to sobie w niego graj, ja mam za słaby sprzęt
i większe zmartwienia. . Od Dima's Mod czyli OL 2.2 + AM RC1 + AEM 0.3.1 + bonusy
jest inny temat. A nie dając się poprawić zachowujesz się jak dziecko neo.
wiewiur551 napisał(a):wyobrazasz sobie z 50m nie trafic zolnierza w kordonie(seriami po 3)

Tak. Wystarczy mieć AK s paskiem stanu na ok. 40%. Albo, czasami czystego SoC.

I taka mała rada: używaj znaków interpunkcyjnych.
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Postprzez meJKu w 07 Lis 2009, 17:34

Mam taki pomysł. Może by tak rozdzielić magazynki i amunicję? : P Chodzi i to, że kupujemy np. 4 magazynki i jak się zużyją to ich nie wyrzucamy tylko ponownie napełniamy. Jak kupisz samą amunicję to sobie nie postrzelasz ; P Napełnianie by mogło polegać na tym samym co przyczepianie np. celowników do broni. Trochę poroniony pomysł ale co tam ^^
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez wiewiur551 w 07 Lis 2009, 18:15

PrzemoC nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz. czytalem caly temat, o alfie nic nie wiem - napisalem tak w kontekscie ze nie mam nic takiego i miec nie chce, w ultimata nie gram jest to bardzo ciekawy mod ale praktycznie nie jest grywalny ale tu nie o tym. Nie jestem dzieckiem neo ale czy ty nim nie jestes to niewiem, widocznie masz jakis uraz do dzieci neo badz nawet niewiesz co one oznacza i do kogo mozna tak powiedziec lub tak nazywac - nie wnikam. A teraz o AK, w balistyce broni z shoca patrz poprzedni moj post, tak sie wlasnie dzieje jezeli nie to sam sprawdz,

P.S. Nie radz mi bo nie ty od tego jestes a bledy ort,int i inne swiadzcza o moim nastawieniu do uzywania ich.

Poza tym, jeżeli ktoś z testerów dał Ci linki do pre-alphy, o ile nie wygasły, to powinien dostać
bure. I to sporą.

Eh niesadze. 1. Mod jest dla graczy chyba dimitr nie robił tego moda tylko dla siebie czy ciebie tylko dla wszystkich i nie ma zamiaru go sprzedawac czy sie myle? dlatego nikt zapewne nie dostał by bury jak ty to ujołes bo mysle ze sam dymitr jak by go ktos poprosił to by mu udostepnił bo to zadna tajemnica jest.

Aha taka jedna informacja dla ciebie, nie zachowuj sie jakbys byl lepszy od innych, bo nie jestes!
(a to czy na forum dluzej jestes czy nie niema znaczenia.

Przepraszam za OT.
Ostatnio edytowany przez wiewiur551, 07 Lis 2009, 19:54, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
wiewiur551
Stalker

Postprzez PrzemoC w 07 Lis 2009, 18:54

wiewiur551 napisał(a):napisalem tak w kontekscie ze nie mam nic takiego i miec nie chce

A czemu nie chcesz mieć? bo wyjdzie że mam racje? Proszę Cię. Wiem o projekcie dużo więcej niż
inni więc udzielam rad i prostuje pomyłki w temacie. Wcale się nie wymądrzam ani nie uważam
za lepszego.
wiewiur551 napisał(a):Nie jestem dzieckiem neo ale czy ty nim nie jestes to niewiem, widocznie masz jakis uraz do dzieci neo badz nawet niewiesz co one oznacza i do kogo mozna tak powiedziec lub tak nazywac - nie wnikam

Nie nazwałem Cię dzieckiem neo. Twoje zachowanie pod nie podchodziło. A dzięki takim agentom
jak Zdzichu każdy na forum wie co to dziecko neo i kogo tak nazywać.

P.S. Nie radz mi bo nie ty od tego jestes a bledy ort,int i inne swiadzcza o moim nastawieniu do uzywania ich.

Lepiej żebym zrobił to ja, bo Administracja jest uczulona na tym punkcie, nawet warny za to lecą.

wiewiur551 napisał(a):Eh niesadze. 1. Mod jest dla graczy chyba dimitr nie robi tego moda tylko dla siebie czy ciebie tylko dla wszystkich i nie ma zamiaru go sprzedawac czy sie myle?

Owszem. Dymitr tworzył moda z myślą o sobie, a ze wyszedł niezły, udostępnił go dal innych.
Pre-Alpha, którą testowałem to jego późniejsza praca mająca na celu stworzenie właściwego DM.
Niestety porzucił projekt a wziął się za niego The Witcher. I tak Oto powstaje DM:E.
Po raz kolejny prostuje Twoje pomyłki i radzę żebyś przeczytał temat ZE ZROZUMIENIEM..
Staram się pomagać innym prostować pomyłki aby temat był przejrzysty a mimo to
jadą po mnie jak po psie. O, Losie...
wiewiur551 napisał(a):Aha taka jedna informacja dla ciebie, nie zachowuj sie jakbys byl lepszy od innych, bo nie jestes!

Patrz początek posta.
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Postprzez sola sideris w 07 Lis 2009, 20:39

mejk napisał(a):Mam taki pomysł. Może by tak rozdzielić magazynki i amunicję? : P Chodzi i to, że kupujemy np. 4 magazynki i jak się zużyją to ich nie wyrzucamy tylko ponownie napełniamy. Jak kupisz samą amunicję to sobie nie postrzelasz ; P Napełnianie by mogło polegać na tym samym co przyczepianie np. celowników do broni. Trochę poroniony pomysł ale co tam ^^

Też kiedyś o tym myślałem i pomysł jest bardzo dobry. W ogóle amunicja powinna być dostępna raczej w magazynkach, a rzadziej na sztuki. Jeśli już byłyby magazynki to np. po wystrzelenu 26 z 30 nabojów z magazynka i przeładowaniu w tym momencie i wyrzuceniu magazynka to reszta (4 sztuki) byłaby już stracona, a nie jak jest obecnie doliczyłaby sie do następnej serii. Takie rozwiązanie było np. w Mafii, co podnosi realizm i zmusza do liczenia się z amunicją.

Ja nawet poszedłbym dalej i w ogóle zlikwidował inforamcje o aktualnym stanie amunicji w tych magazynkach, które nie posiadają podglądu. Info o amunicji włączałoby się dopiero gdybyśmy używali broni, w której jest podgląd na magazynku.

W nowej generacji karabinów wiadomo widać wyraźnie ile zostało naboi, a niektóre plastikowe magazynki są prawie przeźroczyste.

Handlarze mogliby mieć to w taki sposób, np:
1. 10 pełnych magazynków amunicji 5,56x45 do konkretnej broni
2. 300 naboi luzem i puste magazynki do różnych karabinów do wyboru dla gracza

Albo obie opcje jednocześie w losowych ilościach. Znacząca innowacja do gry :|

EDIT: Ale czy to w ogóle możliwe?
не скроешься враг монолита
Awatar użytkownika
sola sideris
Kot

Dołączenie: 19 Paź 2009, 12:12
Ostatnio był: 22 Wrz 2013, 18:02
Miejscowość: Czerwony Las
Frakcja: Monolit
Kozaki: 1

Postprzez PrzemoC w 08 Lis 2009, 02:20

mejk napisał(a):Mam taki pomysł. Może by tak rozdzielić magazynki i amunicję? : P Chodzi i to, że kupujemy np. 4 magazynki i jak się zużyją to ich nie wyrzucamy tylko ponownie napełniamy. Jak kupisz samą amunicję to sobie nie postrzelasz ; P Napełnianie by mogło polegać na tym samym co przyczepianie np. celowników do broni. Trochę poroniony pomysł ale co tam ^^

sola sideris napisał(a):Ale czy to w ogóle możliwe?

Można poddać system z alphy build 1935, gdzie nie zaleznie od tego ile amunicji/granatów
jest w plecaku, liczy się tylko to, co masz na pasku. Myślę, że jak xKowekx i Witcher połączą siły
to uda się im to wyciągnąć z builda1935 i wstawić do DM. Co sądzisz, Witcher?

Edit: Witcher twierdzi, że raczej jest to możliwe i obada.
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Postprzez BJ Blazkowicz w 10 Lis 2009, 21:24

Kilka pytań do jaśnie wielmożnego p. Kwiczera:
1. Kiedy premiera? (tak, wiem to głupie pytanie ale od czegoś trza zacząć)
2. Jaki HUD ujrzymy w grze? ten z pre- alphy?
3. Cy będą nowe itemy? (typu jedzonko lekarswa itp.) i ile tego będzie?
4. Czy będą jakieś nowe bronie niespotykane dotąd w innych modach?
5. Jak będą wyglądały ulepszenia broni? (tak jak w CS?)
6. Kombinezony będą jako gotowe komplety czy trzeba będzie je sobie poskładać?
7. Czy pojazdy będzie można tankować?
8. Czy będą pojazdy jakie pojawiły się w priboi story? (autobus, kraz itp.)
9.Czy chodzenie po nowo dodanych lokacjach będzie wymagane do przejścia głównej fabuły?
10. Czy mod będzie miał własny instalator?
11. Czy bazy frakcji pozostaną w starych miejscach?
12. Kiedy zobaczymy jakieś screeny z moda, ewentualnie filmik?

Narazie tyle :P
Jak wymyślę więcej to dopiszę.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Postprzez The Witcher w 10 Lis 2009, 21:31

1. When it's done.
2. Tak, lekko zmieniony.
3. Tak, dużo, bardzo dużo.
4. Raczej nie. Może ze 2.
5. Podobnie jak w CS.
6. Gotowe, ale będzie można tworzyć własne z części.
7. Nie.
8. Tak.
9. Tak.
10. Tak.
11. Nie.
12. Nie wiem.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

PoprzedniaNastępna

Powróć do Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości