Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Postprzez kondoslaw w 11 Gru 2009, 19:22

Co zmienilibyście w stalkerze? Czyli jakie macie pomysły na ulepszenie stalkera.

Moim pomysłem jest dodanie trochę realizmu, czyli dodać możliwość zbierania magazynków, które trzeba będzie przed strzelaniną uzupełnić.
Awatar użytkownika
kondoslaw
Stalker

Dołączenie: 26 Lis 2009, 18:58
Ostatnio był: 05 Lis 2014, 21:32
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 5

Reklamy Google

Re: Co zmienilibyście w Stalkerze?

Postprzez Adam w 11 Gru 2009, 22:21

Usunięcie wojen frakcji, przywrócenie starego PDA, rozbicie tych sztywnych grup stalkerowych (w CS nigdy nie widziałem jednego stalkera, tylko zawsze tą idiotyczną 4-osobową grupę) oraz zmianę niewidzialnej, nieśmiertelnej pijawki (z kamienia też nie umiałem zdjąć :().
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Handlarz w 12 Gru 2009, 01:46

Pomysł na zmiany w Stalkerze? - każdy z nich (SoC CS CoP) miał w sobie coś innego, a moim zdaniem powinno się "zmiksować" wszystkie dobre rozwiązania z każdej części i umieścić w jednej - menu ekwipunku, spanie, zadania poboczne nie generowane losowo, bronie itd. Ciekawe jaki był by efekt końcowy :P
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Postprzez WodZu w 15 Gru 2009, 00:26

Zmiany? Aby miały one sens musielibyśmy czekać na 2 osobne części STALKERA. W jednej mało grupek (sugerując się wypowiedziami doświadczonych stalkerów) i mroczny klimat, w drugiej dopracowane wojny frakcji.
Już niedługo: FEAR 3

Za ten post WodZu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SgtC5.
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez Shaurthatu w 15 Gru 2009, 13:17

Zdecydowanie poprawić wojnę frakcji i ew. dodać TOP 100 STALKER's z tym że musiał by się ciągle zwiększać statystyki stalkerów lub coś podobie nfs most wanted 'black list ' ( czy jakoś tak ) :D
Awatar użytkownika
Shaurthatu
Kot

Dołączenie: 14 Gru 2009, 16:09
Ostatnio był: 16 Gru 2009, 00:25
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez rafikkk w 19 Gru 2009, 14:48

Ja bym poprawił fabułę... Wiele misji często nie ma żadnego nawiązania do niej. Z pewnością przydałoby się coś we flakach mutantów, przeszukując je nic nie znajdziemy :facepalm: . W sumie nic więcej mi nie przeszkadza, gra ma świetny klimat, działa mi na full więc grafika bardzo ładna. No i zakończenie mogłoby być bardziej sensowne i tajemnicze :D
rafikkk
Kot

Dołączenie: 12 Gru 2009, 19:27
Ostatnio był: 07 Sty 2012, 23:22

Postprzez Snajper Obokan w 05 Sty 2010, 01:40

Jak dla mnie gra zdecydowanie za krótka i wtórna, a pomysł, że ma być prequelem SoC uważam za całkowicie chybiony. Fabuła tej gry jest niespójna a całość wygląda jak zlepek przypadkowych lokacji. Są misje, które można wykonywać w kólko bez sensu i bez efektu jak choćby próbę wykurzenia badytów z hangaru.
Mam także żal za niepoważne potraktowanie radaru Oko Moskwy, który nie dość, że został umiesczony w Limańsku to na dokładkę stanowi wyłącznie element krajobrazu. Jak ktoś się nie rozejrzy to go w ogóle nie zauważy.
A mogła być z tego wpaniała lokacja na miarę Zwęglacza na przykład.
Ogólnie CS sprawia wrażenie gry zrobionej w pożpiechu i bez pomysłu, dla mnie to wielkie rozczarowanie.
Jak jednak mogło być inaczej skoro SoC powstawał 7 lat a CS tylko rok.
Trudno oprzeć się wrażeniu, że CS miał na celu wyłącznie wyssanie kasy od grczy.

Za ten post Snajper Obokan otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kristof.
Awatar użytkownika
Snajper Obokan
Kot

Dołączenie: 31 Gru 2009, 18:35
Ostatnio był: 16 Mar 2010, 14:05
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 05 Sty 2010, 08:48

Co bym zmienił? Napewno zwiększył bym rozdzielczość tekstur broni w końcu. Popatrzcie choćby nawet na SVU i SVD jak paskudnie świecą i są rozmyte. Wydłużyć fabułę tak przynajmniej do 12 lub 15 godzin (dla nas to i tak za krótko). Wstawił rewelacyjne filmiki jakie były w SoC. Fabułę oparł na tajnych laboratoriach (SoC po trailerach kojarzył się z tłumczeniem mutantów a tak naprawdę odbyliśmy ciekawą misję otwarcie drogi do Zony, to wybudowało klimat!). Dołożył bym stare nie wykorzystane pomysły (mapy) i stworzył coś spójnego i z głową. Wyrzucił mutanty: Burer i Chimera (nie brakowało mi ich nigdy a w szczególności tego pierwszego pajaca, to drugie zaś ni ładu ni składu). Poprawił bym kontrolera... Te jego jęki są jakby stary dziadek miał stosunek... Jego chód też wygląda jak stary breakdance... Dźwięk Pseudogiganta bo az sie na bełty zbiera kiedy go słyszę. Tak przedstawia się moja wersja zmian.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Scurko w 05 Sty 2010, 09:01

Co bym zmienił? Hmmm... nie tyle bym pozmieniał, co dodał coś nowego. Coś, z czym nie spotkał się żaden z nas. Mam kilka takich pomysłów np. cykl zmiany pogodowej (wiosna-lato-jesień-zima). To by na pewno ruszyło rozgrywkę, a efekt byłby niesamowity. No i jakiegoś mutantka wrzucić, najlepiej latającego lub pływającego. Tylko żeby ten mutant był straszny, a nie śmieszny.

Pozdrawiam.
Image

"TYLKO ŻYCIE POŚWIĘCONE INNYM WARTE JEST PRZEŻYCIA"

http://fairview.deadfrontier.com/refer. ... ontier.com
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez K-v-W w 05 Sty 2010, 15:13

Scurko napisał(a):Mam kilka takich pomysłów np. cykl zmiany pogodowej (wiosna-lato-jesień-zima).

Wyobrażasz sobie w jak szybkim tempie musiałby się czas gry posuwać? Co jak co, ale jak chcecie realizm to wtedy to rozwiązanie odpada. Np. gracz przeżyje dwie zimy w świecie gry wykonując kilka zadań. Rozumię gdyby jedna pora roku trwałaby +-20 dni w świecie gry, ale kto wtedy chciał by tyle grać ? 80 dni, żeby zobaczyć wszystkie cykle/
Awatar użytkownika
K-v-W
Kot

Dołączenie: 01 Cze 2009, 17:01
Ostatnio był: 23 Mar 2010, 23:22
Miejscowość: Tarnowskie Góry
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Scurko w 05 Sty 2010, 15:31

Rozumiem Twoje zdania. Myślałem bardziej nad tym, żeby fabułę tak ułożyć, aby stało się to realistyczne, np. po wykonaniu jakiegoś zadania z jakiegoś powodu tracimy przytomność, trochę leżeliśmy w śpiączce, a gdy się budzimy... śnieg za oknem :wink:. Coś takiego miałem na myśli.

Pozdrawiam.
Image

"TYLKO ŻYCIE POŚWIĘCONE INNYM WARTE JEST PRZEŻYCIA"

http://fairview.deadfrontier.com/refer. ... ontier.com
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez K-v-W w 05 Sty 2010, 15:42

To jest chyba wtedy najrozsądniejsze rozwiązanie ;)
Awatar użytkownika
K-v-W
Kot

Dołączenie: 01 Cze 2009, 17:01
Ostatnio był: 23 Mar 2010, 23:22
Miejscowość: Tarnowskie Góry
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Następna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości