No dorian dobry jesteś, mam nadzieję że nie powróciłeś do tego programu wyszukującego zdjęcia
Oczywiście, że nie, gdzież bym śmiał. Sumienie by mi nie pozwoliło...
"PZL MD-12P - prototyp.
W 1954 roku opracowano w Instytucie lotnictwa założenia do budowy średniego samolotu komunikacyjnego FM-12 a konstruktorem miał być Franciszek Misztal (dlatego oznaczenie FM). Samolot miał pojemność 16 osób i napędzany miał być dwoma silnikami ASz-21 o mocy po 700 kM. Głównym celem miało być zastąpienie w użyciu starzejących się samolotów Li-2 których rozwiązania konstrukcyjne sięgają połowy lat trzydziestych. W 1956 roku do zespołu konstrukcyjnego dołączony został zespół inż. Leszka Dulęby (pod kierunkiem Leszka Dulęby powstał podobny samolot CSS 12 oblatany 22 listopada 1950 roku, niestety program nie był kontynuowany)Wspólne prace doprowadziły do opracowania samolotu MD-12 (skrót od Misztal Dulęba) MD-12 różnić się miał nowym usterzeniem w literę T. Model samolotu został pokazany podczas pochodu pierwszomajowego w 1955 roku.
"
I nie chcę dalej się rozpisywać.., cytować i nie ważne jak.., ale znalazłem, hłe, hłe..
Jest tutajNastępną razą dam szansę innym.
Wynik się liczy, nie ważne jak znalazłeś..

P.S. Aaa, i jeszcze jedno.
Najważniejsze :
Jak wklepiecie to w programik, to i tak Wam tego nie znajdzie.
Ja znalazłem. I bez niego.
P.S.2. No cóż method, tym razem nie udało ci się.
Śmieszny jesteś. To jest temat z zagadkami dla miłośników historii, a nie walka na śmierć i życie. Przecież tu nawet nikt punktów nie liczy - Svt.Soviet :
Temat nie po to jest, żeby odpuszczać. Masz znaleźć. Nie ważne jak. A jak coś masz znaleźć, to to może być walką i wtedy szukaj, bo ktoś nie na darmo poszukał, postarał się i zapodał ci wyzwanie. A jak znajdziesz, to to wcale nie jest śmieszne, bo wykonałeś kawał solidnej roboty i znalazłeś, jakbyś nie wiedział.
Albo znajdziesz, albo nie. Jak nie, to cóż..,nie wychylaj się, jak tak, to coś jednak potrafisz i ty jestes górą ..
I wtedy to nie jest śmieszne, bo jakoś nikt przed tem nie znalazł.., co?
A ty tak.
KPW?
Teraz rozumiem. Dziękuję za wyjaśnienie. Teraz cofnij się w przeszłość by ratować Sarę Connor - Svt.Nie mogę.W końcu to przez ciebie już nie jestem Terminatorem, bo jak wiesz, mój poprzedni avatar też ci nie pasował. Przecież tak bardzo stronę obciążał..