Sequele i remake na które nigdy się nie doczekamy

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Sequele i remake na które nigdy się nie doczekamy

Postprzez Vaniol w 20 Gru 2009, 23:27

Siema wszystkim. Ostatnimi czasy nie potrafię zasiąść do żadnej gry, wszystko jest nudne, smętne itd. Wracam wspomnieniami do dawnych czasów i przypominam sobie o wielu świetnych produkcjach w które grałem. Chętnie znów bym do nich zasiadł ale już niestety znam je na pamięć lub najzwyczajniej w świecie grafika kole w oczy.
Niestety wiele z gier już chyba nigdy nie zostanie odświeżonych lub kontynuowanych. Poniżej zapoznam was ze swoją listą gier w które chętnie zagrałbym w odświeżonej wersji.

KINGPIN
Image

Gra która zawsze powodowała u mnie lekki dreszczyk emocji. Chyba za sprawą klimatycznej okładki i znaczka (18). Ogólnie chyba sam ją sobie tak widealizowałem bo w sumie nie była jakąś mega genialną produkcją. Miała swój klimat, kilka rozwiązań które mi się podobały no i była piekielnie trudna. Dużo dawała także scieżka dziwiękowa przygotowana przez kapelę Cypress Hill.

Ogólnie rzecz biorąc marzę o tym żeby znów móc wcielić się z bezimiennego bandziora, werbować zbirów i prowadzić rozmowy na różne sposoby byle w nowej oprawie graficznej. Wiele możliwości mogło by zostać rozwiniętych, jak np. reputacja. Dodać trochę więcej otwartego świata i powstałaby świetna gra. Niestety, nie ma zapowiedzi ani sequela ani remake'a.

http://www.xlr8yourmac.com/games/KINGPIN/kingpin001.JPG

Blood
Image
Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Gra jest FPS'em z elementami horroru i dużą dawką gore. W grze przejmujemy kontolę nad Calebem, gościu właśnie wstał z grobu i jest nieźle wkurzony. Łapiemy więc stojące obok widły i ruszamy zemścić się na swoich zabójcach. Na swojej drodze spotykamy zombie, kultystów, ogromne pająki oraz całą masę piekielnych stworzeń. Do dyspozycji mamy kilka rodzajów broni palnej oraz bardziej wyszukane narzędzia mordu jak laleczka VooDoo oraz prowizoryczny miotacz ognia.

Blood pojawił się stosunkowo późno przez co na rynku były już tytuły bardziej zaawansowane graficznie. Jednak klimat jaki oferował nam Blood był nie do pobicia. Eliminacja przeciwników dawała sporo radości. Gra jednak nie była głupią strzelanką ponieważ nieraz musieliśmy biegać po lokacji żeby znaleźć jakieś ukryte drzwi.

Blood 2 nie miał już tego psychodelicznego klimatu, fakt był krwawy ale nie miał duszy. Myślę że już nigdy nie zasmakuję klimatu Blooda.

Image

Póki co zakończę na tych dwóch grach. Jak sobie coś przypomnę to oczywiście dopiszę. A jakie są wasze typy?
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Reklamy Google

Re: Sequele i remake na które nigdy się nie doczekamy

Postprzez atikabubu w 21 Gru 2009, 08:20

Co do Blooda to nie wypowiem się bo grałem tolka w demo (ach te dema ongiś... cały rozdział normalnie...) ale co do Kingpina to dziwie się że nie ma sequela. Gra była po prostu boska ;)

Moje typy (konsolowe ;))

Vagrant Story

Sequel nie wyszegł ze względu na kiepską sprzedaż (gra wypuszczona na schyłku Plejstacji). Najlepszy Action RPG w jakiego kiedykolwiek grałem. Unikatowy design graficzny i system walki stanowiły tą grę.

Za dużo tu gadać, będę uzupełniał posta co jakiś czas ;)
Ostatnio edytowany przez atikabubu, 21 Gru 2009, 16:22, edytowano w sumie 1 raz
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 14:29
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Tawarish Kozłow w 21 Gru 2009, 09:40

Heh :( HL2 missing information [*]

Ta gra została bardziej okrojona od stalkera! Ba miała nawet ojczysty pałac kultury :P
A teraz? gra została pociachana i rozłożona w epizdy.Ep 3 będzie dokładnie taki sam jak początkowe 3 lvl z MI.
Tf2 tak samo.
Chce OICW w wersji ASG AEG!

Jeśli też chesz taką replike wklej to do podpisu a może nasze modły zostaną wysłuchane!
Tawarish Kozłow
Stalker

Dołączenie: 28 Paź 2009, 15:05
Ostatnio był: 30 Kwi 2012, 16:51
Miejscowość: Prypiat
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez Terminus w 21 Gru 2009, 13:08

Ehhh... temat trochę bez sensu, bo to lista życzeń...
Pewnie chciałbym zobaczyć Might & Magic 10, 3 część sagi o Krondorze [Batrayal at Krondor, Return to Krondor], czwartego Ishtar, kontynuację Vampire Bloodlines, czy 3część Creatures na C64...
Ale cóż takie życie do rzyci... Za to będziemy mieli sequel kolejnej szczelanki, kolejne Halo, kolejny MoH... zieeew....
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez von Carstein w 21 Gru 2009, 16:15

Stare gry... hmmm...
Afrika Korps. Co prawda wyszła w 2003 gra o podobnym tytule, ale to był raczej głupi RTS, niż dobra strategia.

Afrika to była wspaniała gra z wieloma możliwościami taktycznymi. Symulator pola walki, który pozwalał grać wszystkimi siłami państw osi od lądowania Afrika Korps w Afryce. To było piękne...

Nie widziałem jak dotąd żadnej gry rozgrywanej w czasach II wojny, która by osiągnęła ten poziom. Jeżeli chodzi o Afrykę...
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Ropasiak w 21 Gru 2009, 17:40

Total Annihilation Ech... piękne czasy... Wyszło Supreme Commander ale to już nie to. Oczywiście mówię tu o TA bez patchów i dodatków. Właśnie z takiej czystej nie patchowanej wersji mam najpiękniesze wspomnienia... Nic nie pobije grania o 5 rano z ojcem w TA... Niestety większość graczy już w to nie gra, bo "za stara garfika", cóż Ona mi nie przeszkadza...
| Ryzen 7 5700X (4.85GH) | Gigabyte B450 Gaming X | Arctic Liquid Freezer II 280mm | 40GB DDR4 RAM 3466MHz CL16| PowerColor RX 6700XT Hellhound 12GB GDDR6 (+Cooler Master ELV8) | Kingstone KC3000 2TB + Crucial BX500 1TB | Gigabyte Aorus Elite Platinum ATX 3.1 850W | Fractal North XL White (+Cooler Master Halo 2 120mm) | Windows 10 Pro x64
Ropasiak
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2008, 18:02
Ostatnio był: 04 Mar 2025, 17:36
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 18

Postprzez SaS TrooP w 21 Gru 2009, 19:42

Blitzkrieg 3 by się przydał, ale w stylu jedynki, a nie arkadowej dwójki. No i oczywiście nowym Wolfem bym nie pogardził...
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 14

Postprzez ZRIEL w 22 Gru 2009, 02:42

To może i ja dorzucę.. również dzieło naszych sąsiadów z za wschodniej granicy- Arcanum :) echh.. ile nocek mi przy tym poszło. Do dziś trzymam płytkę, tak jak i pierwsze 3 Fallouty, obydwa Baldury, Planescape, Icewind Dale i wiele innych.. A w kwestii taktyki to do dziś miło wspominam wszystkie części Jagged Alliance ( ostał mi się niestety tylko 2.5 :( ) i oczywiście cała serię Close Combat (mam jeszcze 2 oraz 4 część) na którą do dziś ludzie robią mody i kampanie :)
ZRIEL
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2009, 16:20
Ostatnio był: 14 Maj 2020, 15:04
Frakcja: Wolność
Kozaki: 1

Postprzez Terminus w 22 Gru 2009, 10:41

ZRIEL napisał(a):To może i ja dorzucę.. również dzieło naszych sąsiadów z za wschodniej granicy- Arcanum :) )

Z tego co pamiętam autorami Arcanum była nieodżałowana firma Troika Games z siedzibą w Kalifornii [USA].
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Kimiko w 23 Gru 2009, 18:38

Hmmm... Ja chciałabym zobaczyć drugą część Prototype...Wiem, że nie wyjdzie, ale... chciałabym :). Prócz tego... Kolejną część Tomb Raider, która zapewne i tak wyjdzie, ale nie wiadomo kiedy :(.
"Żadna część państwa nie korzysta z przedłużającej się wojny. W wojnie niech twoim celem będzie zwycięstwo a nie długa kampania"
Awatar użytkownika
Kimiko
Kot

Dołączenie: 23 Gru 2009, 13:12
Ostatnio była: 19 Mar 2010, 15:32
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez vintorez1 w 27 Gru 2009, 00:12

Moją ulubioną grą która raczej nie będzie miała drugiej części jest Original War" Jest to bardzo ciekawa gra strategiczna autorstwa firmy Altar Interactive, która dzięki umiejętnemu połączeniu elementów gier należących do gatunku RTS i cRPG, zdecydowanie wyróżnia się na tle konkurencyjnych produkcji." Szkoda bo pograł bym w kontynuacje tej gry, na szczęście jest do niej dość sporo modów.
Image
Awatar użytkownika
vintorez1
Kot

Dołączenie: 11 Maj 2009, 16:57
Ostatnio był: 29 Gru 2024, 10:48
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez rafallpfan w 27 Gru 2009, 00:46

W Orginar War tez bym pograł jakby z tego FPS zrobili na silniku crysisa to wogóle:P
Image
Obrany cel - narodowe dążenia
By ziścił się sen tego pokolenia
Obrany cel - Wielka Polska na wieki
Pod znakiem falangi po wolność idziemy!
----------------
Początek nowej ery, matoły i komputery-Miodowe Lata, Karol Krawczyk

rafallpfan
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2009, 14:55
Ostatnio był: 12 Lut 2012, 15:22
Miejscowość: Mrągowo
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 3

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości