Runescape- najlepsze MMO na świecie

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Runescape- najlepsze MMO na świecie

Postprzez STA1KERpl w 22 Sie 2009, 21:49

Kolejny dzień na skillowaniu... Trza ubić 250 tygrysów/smoków/żubrów żeby wbić level... Machanie mieczem jest już takie nudne... A może by tak poćwiczyć na rybach, albo pobawić się w drwala? W kuchni sobie radzić tez niezłą sprawą jest... Poznajcie (chyba że poznaliście) najlepsze MMO na świecie. Tu nie tylko tachasz na sobie ważący tonę pancerz i 2 razy tyle miecz, ale wbijasz takie skille jak np. ryboustwo, wytwarzanie pancerzy czy... jak by to nazwać... drwalenie (no drzewa ścinasz!). Jest to MMo wyjątkowe, właśnie z tego względu, że nie tylko siła się liczy. Zachęcam do stworzenia swojego "ludzika", może się w końcu spotkamy :) .

A oto strona: http://www.runescape.com

Konto tworzy się w naprawdę krótki czas (i serio możesz wierzyć- ten krótki czas to nie kilka minut, a minuta! Chyba że dopiero po 1000 wpisywania nicku będziesz mógł założyć konto). Nie potrzebujesz nawet e-maila...

Strona techniczna- grafika nie powala, ale jest zrobiona w taki sposób, że nie odstrasza (a wręcz mnie przyciąga, fajnie się na to patrzy). Oto 1 film z gry, i 1 film z gry który został umiejętnie zmontowany, tzn. człowiek go robiący ma wielki talent do montażu filmów i efektów specjalnych:

http://www.youtube.com/watch?v=AtovbDjA0uo

http://www.youtube.com/watch?v=9JnH4M8m ... annel_page

Oba filmy (szczególnie ten 2) zostały nagrane na nieco słabych detalach, gra wygląda normalnie lepiej.

A to film, który dla brata zmontowałem ponad rok temu:

http://www.youtube.com/watch?v=vl6NNNDdcPA

(UWAGA!! MUZYKA W FILMIE JEST WYPAS I WCIĄGA JAK DZIKA ŚWINIA!!!)

0:40 - sorry, ale te rąbanie drzewa rozwala na łopatki:D Poza tym taka sobie muza ta, nie wciąga mnie. ;p - xKoweKx

Uwaga, uwaga... Nie mam konta w grze Runescape, ma je mój brat. Ja tylko tworze filmy i obrazki z gry, czasem się w niej bawie, ale generalnie nie jestem "runeskejpczykiem". Tyle
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Reklamy Google

Re: Runescape- najlepsze MMO na świecie

Postprzez DonGuralesko w 29 Sie 2009, 17:11

Nie powiedział bym,że rune skape jest najlepszym MMO to już Metin2 jest lepszy niż ta gra...Gra się szubko nudzi(a przynajmniej mi się szybko znudziła:) )
DonGuralesko
Kot

Dołączenie: 29 Sie 2009, 16:49
Ostatnio był: 11 Paź 2009, 21:18
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 0

Postprzez STA1KERpl w 30 Sie 2009, 15:30

Emm... Jakbym słyszał tibijczyka jakiegoś (a raczej "czytał go"). Otóż metin jest 200x nudniejszy, bo jedyne zajęcie to napieprzanie potworów. Grałem 2 tygodnie, wbiłem 26 lvl i sprzedałem za pare groszy, bo żal mi już było łupania po pyskach bez przerwy. Zaiste ciekawa gra. W rs przynajmniej są jakieś dodatkowe zajęcia, ciekawe questy i wiele innych rzeczy, których nie ma e metinie (i innych MMO).
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Postprzez cerb w 05 Wrz 2009, 10:21

grałem w to kiedyś ,niepolecam. W RS updaty zmieniające ważne części gry zdarzają się co trzy tygodnie ,więc może się okazać ,że umiejętność ,którą wbijałeś przez trzy tygodnie nagle jest nieprzydatna. Ogólnie nie ma tam normalnego pvp tylko jakieś minigry i to dostępne tylko na kilku serwerach ,nie ma normalnego handlu ,bo twórcy gry postanowili walczyć z tymi ,którzy sprzedawali walutę w grze za realne pieniądze ,więc wolny handel zlikwidowali:> Oprócz tego większość skilli jest tak inteligentnie skonstruowanych ,że rozwijanie ich przynosi straty zamiast zysków ,np "cooking" umożliwia ugotowanie rybek ,która są więcej warte surowe niż ugotowane. w sumie dno.
cerb
Stalker

Dołączenie: 25 Sie 2009, 04:30
Ostatnio był: 18 Cze 2012, 01:37
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Orenos w 05 Wrz 2009, 10:40

I tak lepszy jest WoW ..... żeby nie było , że płatny to jest jeszcze GW 1000X razy lepszy od rsa :P
Awatar użytkownika
Orenos
Kot

Dołączenie: 06 Lip 2009, 01:22
Ostatnio był: 13 Wrz 2012, 17:07
Frakcja: Powinność
Kozaki: 2

Postprzez tyrande w 12 Sty 2010, 22:04

Kilka razy probowalam grac (dawno) :S
Rozpalanie ognisk i smazenie kapusty jest troszeczke dziwne :chomik:

tyrande
Wygnany z Zony

Dołączenie: 30 Gru 2009, 20:07
Ostatnio była: 30 Kwi 2010, 22:57
Miejscowość: Stolica!
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Postprzez SaS TrooP w 12 Sty 2010, 22:34

Jedyny w zasadzie MMo w jakiego grałem. Dość ciekawy, ale brak konta premium zamyka jakieś 3/4 lokacji w grze -.-
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez Tawarish Kozłow w 12 Sty 2010, 23:01

Wniosek...Tibia w 3 D(upy) :E
Gra jest baaaardzo realistyczna, przecież nawet cienias umie ściąć drzewo jedną ręką nie?
Chce OICW w wersji ASG AEG!

Jeśli też chesz taką replike wklej to do podpisu a może nasze modły zostaną wysłuchane!
Tawarish Kozłow
Stalker

Dołączenie: 28 Paź 2009, 15:05
Ostatnio był: 30 Kwi 2012, 16:51
Miejscowość: Prypiat
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 4

Postprzez STA1KERpl w 13 Sty 2010, 14:22

To znaczy, że stalker zły bo nie padam po pierwszym pocisku, albo Crysis złu bo pociski przebijają się przez wodę? zaje*iste w rs'ie jest to, że nie rąbie się tylko potwory, a można mieć wiele innych profesji. Dużo realistyczniejsze to jest od wielu innych gier.

A co do rąbania jedną ręką- co z tego?
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Postprzez SaS TrooP w 13 Sty 2010, 19:03

Kto generalnie gr i kto ma jaki lvl. I kto ma premium. Jeśli by dało się zrobić jakiś hardkorowy team to czemu nie :P
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 14

Postprzez Domianos w 13 Sty 2010, 19:39

Sam kiedyś grałem w Runescap'a i uważam to za czas stracony, poniewaz są o wiele lepsze MMO niż Runescap'e np. Age of Conan (jeżeli kogoś stać na wydatek 30 zł miesięcznie, tyle co za Membersa). Po drugie po jakimś czasie znudzi się to wam, ciagle trzeba robić to samo. Czyli łowienie ryb, klikanie na przeciwników i robienie żenujących qest'ów. W Runescape'a grałem jeden stracony rok, po jakimś czasie znudziło mi się to. Moim zdaniem w gre nie opłaca się zagrać marnuje tylko cenny czas
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Postprzez STA1KERpl w 13 Sty 2010, 19:42

Sas- stworzenie teamu nie jest wcale potrzebne, żeby sobie fajnie z kimś pograć, ale jc. to mam 3 konta do dyspozycji (każda jest zaje*ista, dont worry). Więc jak chcesz dzieś, coś jakoś, to pisz.
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości